Toeslagenaffaire. De ellende uitgelegd.

17 jan. 2021
324 912 Weergaven

Duizenden ouders zijn slachtoffer geworden in de kinderopvangtoeslagaffaire, oftewel: de toeslagenaffaire. Het kabinet-Rutte III viel vanwege alle ellende die het handelen van de Nederlandse Staat heeft veroorzaakt. NOS op 3 legt je uit hoe dit heeft kunnen gebeuren.
#toeslagenaffaire #kabinet #onrecht
Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg

Volg NOS op 3 ook op Instagram: instagram.com/nosop3

---------------------------------------------------------------

● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: facebook.com/nosop3 Twitter: twitter.com/nosop3

___________________________________________________

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.

Reacties
 • zelf ook meegemaakt en als PGB fraudeur weggezet. Het heeft zoveel psychische klachten veroorzaakt dat het mijn huwelijk gekost heeft. Ook nu werken de regeltjes in Nederland zodanig, dat ik geen uitweg meer zie

  Nicole TheunissenNicole Theunissen11 uur geleden
 • Nee hoor er is geen racisme in NL

  lio demirrorlio demirror7 dagen geleden
 • Linkse naïviteit. 90% was daadwerkelijk aan het frauderen maar die hoor je natuurlijk niet

  Eric MartinoEric Martino9 dagen geleden
 • Ik ken iemand die niet werkt, wel allerlei uitkeringen trekt en nu dus ook die 30k ontvangen heeft.. En ipv dat diegene dat geld gebruikt om kleding en eten te kopen voor haar kinderen van 2 verschillende vaders koopt ze er een nieuwe auto van! Een spaarpotje opbouwen, wat is dat? En ondertussen maar weer uitkering trekken en niet (willen) werken vanwege autoriteitsproblemen. Dat is onze overheid en belastingdienst op z'n best. Gratis wonen en leven over de rug van anderen. Het is sneu voor de mensen die echt hard zijn gedupeerd door deze toeslagenaffaire. Maar persoonlijk zou ik nooit aan kinderen beginnen als ik het financieel niet zou kunnen dragen. Ik zou zeggen: weg met al die uitkeringen, en iedereen een basisinkomen van € 1000,- per maand. Heb je meer nodig? Dan ga je werken. Geen zin om te werken? Jammer dan!

  Marcel EggensMarcel Eggens10 dagen geleden
 • Het is allemaal veel erger dan hoe het hier verteld word. komt meer over als damage controle dan een eerlijke uitleg van de situatie. ik raad aan dat je filmpjes van pieter omtzigt kijkt als je wil weten hoe het zit.

  ReinierReinier12 dagen geleden
 • Wie is deze leuke presentator? Leuk accent!

  masterkey14masterkey1413 dagen geleden
 • Nog meer geld naar het koningshuis en het buitenland brengen. Onze koning hoor je in deze tijden überhaupt nergens over, dus ik zeg trek daar de poen weg, en verdeel het onder de gedupeerde ouders...

  dutchy1176dutchy117613 dagen geleden
 • Waarom krijgen deze mensen maar 30.000 vergoeding als sommigen meer dan een ton onterechte schuld hebben betaald? Of heb ik het verkeerd begrepen en krijgen ze dat bedrag erbovenop?

  MandyMandy18 dagen geleden
 • En nu na 17 maart mag Markie "krokodillentraan" Rutte gewoon een nieuwe regering gaan vormen en ziet het ernaar uit dat Pieter Omtzigt door Den Haag op een politiek zijspoor gezet zal worden, vanwege zijn vele kritische vragen ten aanzien van deze puinhoop. Beide gebeurtenissen zijn een hele dikke middelvinger naar alle getroffenen van deze toeslagenaffaire. Welkom in het land van de witteboordencriminelen. Schande.

  Thijs de BoerThijs de Boer19 dagen geleden
 • Dit moet verplicht kijkvoer worden op scholen.

  SdtokSdtok25 dagen geleden
 • En dan stemmen ze toch weer op Rutte!

  MachineMeme PeenMachineMeme Peen25 dagen geleden
 • Er zitten fouten in dit item. Het meedogenloze terugvorderen ontstond al voor de Bulgarenfraude. Een strenge uitleg van een wet. Een wet van SZW maar die geen zicht hield op hun wet bij de Belastingdienst. En de prikkels van ‘we moeten nihilstellingen genereren’. En ook dat de Belastingdienst niet achter frauderende Kdv’s aan ging maar de ouders juist te grazen nam. Ook als rechters deze ouder al slachtoffers noemde. Belastingdienst koos ervoor om deze meedogenloze lijn in te zetten. Is nergens in de wet zo vastgelegd. Stel dat je kind op school zit, en de schoonmaker heeft voor dat jaar geen VOG. Of een docent heeft Hindoestaanse roots. Dan is dat voor de onderwijsinspectie ook geen reden om die €8000 per leerling per jaar (of meer bij een weging van 1,5 of meer bij beperkingen of taal- en leerachterstand) op de ouders terug te vorderen. Want er is dan nog steeds bv onderwijs genoten en de ouders kan daarin geen verwijt worden gemaakt. Belastingdienst zocht naar excuses om maar achteraf kinderopvangtoeslag terug te vorderen.

  MrBlehrMrBlehr27 dagen geleden
 • Goed uitgelegd, jammer dat iedereen het na 2 maanden al weer vergeten is.....

  poempedoempoexpoempedoempoexMaand geleden
 • En nog een keer Rutte...

  Phaothong SlagerPhaothong SlagerMaand geleden
 • Gewoon blijvend weigeren te betalen. Mocht er een deurwaarder naar je toekomen dan moet je net als ik zorgen dat je een gun of een Uzzy hebt. Die heb ik al vele malen gebruikt!! 7 mensen hebben de dood gevonden. Mensen die mij proberen op te lichten, die moeten het zelf met de dood bekopen.

  Janeprins2020 PrinsJaneprins2020 PrinsMaand geleden
 • Vreselijk!

  Janeprins2020 PrinsJaneprins2020 PrinsMaand geleden
 • Daarom gaat mijn stem niet naar de VVD en D66 met die vreselijke Kaag!

  Karel antonKarel antonMaand geleden
 • Triest hoor...gelijk nu die kindertoeslag maar afschaffen en zorgen voor gratis kinderopvang. We kijken tegenwoordig toch niet meer op een miljard meer of minder

  Peter7chessPeter7chessMaand geleden
 • Dat is waarom ik denk het is beter als jouw opvang instelling "bon" naar overheid stuurt. Daardoor hoeft je niet over na te denken en ook er is minder risico op fraude, want er zijn minder acteurs aan het spelen

  Никита ОтдельновНикита ОтдельновMaand geleden
 • I ben geen Nederlander, maar ik woon en studeer hier al 5 jaar maar heb dit helemaal gemist. Dankjewel voor de uitleg!

  Никита ОтдельновНикита ОтдельновMaand geleden
 • Ja blijkbaar mag het gewoon want ze worden niet vervolgd dus lekker bezig zijn met oplichten iedereen! De regering zal geen opdracht geven om premier Mark Rutte en andere politieke kopstukken strafrechtelijk te vervolgen voor hun rol in de toeslagenaffaire. Dat heeft demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus zojuist geschreven aan de Tweede Kamer.

  Anonymous NetherlandsAnonymous NetherlandsMaand geleden
 • Laat het sociaal stelsel aub varen, zijn we meteen een hoop parasieten kwijt!

  Pim FortijntjePim FortijntjeMaand geleden
 • Leuk maar jammer dat het is verteld door een brabander

  jorne.jorne.Maand geleden
 • Is there an English translation for this? Or subtitles?

  Sanne 195Sanne 195Maand geleden
 • Ze weten niet hoe ze kindertoeslag aanvraag goed in moeten vullen. Maar wob aanvragen en advocaat in huren is geen probleem.

  John73John73Maand geleden
 • Ik zie ook blanke Nederlanders was toch fout gegaan door discriminatie volgens npo en linkse politiek.

  John73John73Maand geleden
 • Hoevvel waren wel echt fraudeurs?

  John73John73Maand geleden
 • Bendes schreven zichzelf in ,waar dan ,hoe dan?

  John73John73Maand geleden
 • Sowieso belachelijk dat de belastingbetalers zonder kinderen voor deze onzin moeten betalen. 125.000 euro voor kinderopvang? Moet niet gekker worden. Blijven de moeders maar lekker zelf thuis ,dit gaat echt tever, vieze zakkenvullers.

  John73John73Maand geleden
 • De val van Rutte 1

  Ank van der MolenAnk van der MolenMaand geleden
 • Rutte moet aftreden, het is een smerige leugenaar.

  Ank van der MolenAnk van der MolenMaand geleden
 • Ik ben een alleen ataan moeder met twee kinderen, die toeslag affair heeft me leven kaput gemakt, in 2012 was ik gedwonge om mijn woning te verlaten, mijn rijschool, mijn auto, mijn vrienden en vluchten naar Duitsland, daar was het voor onz een drama, beide kinderen he been nu een psychic problemen!!!!!

  علمتني الحياة Nora Ghazounعلمتني الحياة Nora GhazounMaand geleden
 • Hier raakt de VVD zetels mee kwijt...

  Sverre JansenSverre JansenMaand geleden
 • was ook met mijn familie gebeurd gelukkig is het nu toch goed gekomen

  Patrick starPatrick starMaand geleden
 • maar natuurlijk kunnen wij gewoon weer op die kwal genaamd Rutte stemmen op 17 maart. de man die deze overheid minder open heeft gemaakt, die heeft gelogen en gefraudeert, mag gewoon weer lekker de kamer in als wij er op stemmen. wat is er mis met dit land

  AnymAnymMaand geleden
 • Die vrouw die die documenten laat zien die helemaal zwart zijn laat denk ik zien wat er fout zit. Dat soort censuur gebeurde in de Sovjet unie. Iedereen zegt dat communisme zo erg is. Maar de overheid is net zo schijnheilig als de Sovjet unie destijds was.

  Pears PickerPears PickerMaand geleden
 • Wat voor nut heeft aftreden als iedereen zich 2 maanden later weer verkiesbaar stelt?

  DharengoDharengoMaand geleden
 • Dankjulliewel voor deze video.

  CropSpyCropSpyMaand geleden
 • De overheid en haar belastingdienst in dit land is werkelijk beland op de toppen van de onkunde. De toeslagenaffaire inzake de kinderopvang en de hiaten in de regeling voor toeslagen is nog niet koud van het vuur, oftewel, slechts een deel van de terechte compensaties staan nu op beginnen van te worden uitbetaald, aan gezinnen die jarenlang ten onrechte door de mangel zijn gehaald; nu doet zich reeds de volgende affaire aan. Wiebes was reeds een hoofdrolspeler in de eerste toeslagenaffaire, maar blijkt nu wederom de alomtegenwoordige en heilige regels slechts in het voordeel van de overheid te hebben uitgelegd. Wat zei Wiebes ook al weer tijdens de verhoren? U en ik worden geacht de regels te kennen, doch Wiebes en zijn ambtenaren schijnen niet tot hun botte hersens te kunnen laten doordringen dat een toeslag niet bij het inkomen geteld dient te worden. Het zal u niet verbazen dat, dat precies is wat de belastingdienst onder Wiebes en zijn voorgangers jarenlang als regel heeft gehanteerd, waardoor naast de genoemde ouders nu een gans volksdeel aan Nederlandse ondernemers aan de beurt zijn om eindelijk gecompenseerd te gaan worden, voor onrecht wat hen in voorbije is aangedaan en waardoor ook zij door de belastingdienst ten onrechte regelrecht de ellende van de schuld aan de overheid zijn ingejaagd. Wel, we hebben gezien hoe serieus mijnheer Wiebes zijn verantwoordelijkheden neemt, hoe mijnheer Wiebes de regels verbuigt, en vervolgens zich eenvoudig omkeert omdat niemand binnen de ganse politiek hem echt het vuur aan de schenen zal leggen, hem uit zijn commissariaten zal zetten, zijn andere bijbaantjes zal afpakken. Ergo, zijn kostje is vast en zeker reeds gekocht, bij een of andere niet functionerend ‘zelfstandig overheids orgaan.’ De wassen neus van de politieke verantwoordelijkheid, gaat u dat maar eens aan al die mensen uitleggen mijnheer Wiebes. Één voor één, en stuk voor stuk, jarenlang door het stof bijten en moeten horen hoe u levens naar de gallemiezen hebt geholpen, dat is hoe de politieke verantwoordelijkheid ten toon gespreid zou moeten worden, voor figuren als Wiebes, die jarenlang het credo van de deregulering prediken, maar wanneer het ze uitkomt slechts de regels ‘tweaken’ en aanscherpen zonder democratische goedkeuring om de ‘eigen’ overheidsniche er beter voor te doen laten staan. En laat me toch niet lachen met al dat gehuil van de belastingdienst zelve, de laatste reclamecampagne ‘de belastingdienst die toch zo’n goed werk voor u en mij en ons doet.’ Tja, dat zien we bij voortduring. Belasting medewerkers die in de pen klimmen omdat ze zich in eer aangetast voelen. Gaat u allen eerst eens op de blaren zitten, en met het schaamrood op de kaken u allen afvragen hoe u dit de afgelopen decennia zo heeft laten gebeuren. Wederom zijn er géén alarmbellen gaan rinkelen, wederom heeft het college van overheidsdienaren op grove wijze steken laten vallen, omkering van bewijslast als repeterend geweer tegen medelanders ingezet, geweigerd om ook maar aan compensatie te denken. De dienende overheid, jawel, daar praten deze mensen over, het zou een goede zaak zijn wanneer al deze lieden tenminste voor enkele weken naar een oude kazerne worden afgescheept om ze daar met harde hand bij te brengen wat het betekent ‘ten dienste staan van de samenleving.’ Voor u tien anderen zou het credo moeten zijn, maar ach in de ambtenarij daar spreken we nog immer over een baangarantie. Daar mag nog immer niet om deze reden ontslagen worden. Zou natuurlijk oneerlijk zijn, wanneer Wiebes er zo makkelijk mee weg komt, en daarin zit ‘m nu net de crux. Omdat politici géén enkele werkelijke verantwoordelijkheid meer nemen, stralen zij dit ook niet af naar de onderliggende echelons van de vierde en vijfde macht. En ook de haagse journalisten treft blaam, omdat wederom blijkt dat deze verhalen reeds lang de ronde gaan, doch uit hoofde van de zelfcensuur veel te lang onder de tafel worden gehouden. Nederland, dit land is volkomen verrot, en een land dat nog immer in de sprookjes van de hoogwaardigheidsbekleders gelooft, welk sprookje zal het volgende zijn? De dijken misschien? Toch niet zo stevig als we wel dachten, toch niet in staat om verdergaande bodemdaling tegen te gaan, toch niet in staat om de verzilting buiten de deur te houden. Maar, vraagt u het een willekeurige Nederlander, hij of zij zal u zeggen, dat ook vannacht weer, ze rustig zullen gaan slapen. Met lieden als Wiebes die over ons moeten waken. Of dit sujet alhier, Alexandra van hutjemutje tot sloofthooft, de hautaine toon. Veel goeds zal het niet opleveren. De deling van de samenleving die almaar scherper zichtbaar wordt, zelfs op de wijze waarop de burgers worden toegesproken. Het is het alomtegenwoordig culminerend verhaal van de overheid die géén enkel respect meer voor de samenleving heeft. De tollenaars in hoogst eigen persoon. De incompetentie ten top, de z-acteurs in het allerslechtste toneelstuk ooit.

  Vincent HuijingVincent HuijingMaand geleden
 • Goede video. Random andere vraag. Mag ik de het nummer en de artiest van de muziek die start rond 8 minuten ?

  amanda winnemulleramanda winnemullerMaand geleden
 • Prima informatief nieuws van de NOS.

  piregisterpiregister2 maanden geleden
 • Ik kreeg zelf de indruk dat de journalistiek vanuit hun scoringsdrift, ook een rol heeft gespeeld in de pijn die we landgenoten hebben aangedaan. Toch wordt de journalistiek niet genoemd. Omissie of terecht niet genoemd?

  Marcel van MackelenberghMarcel van Mackelenbergh2 maanden geleden
 • mijn moeder is hier zelf slachtoffer van, fijn dat ze eindelijk haar gelijk krijgt.. alleen het verandert niets verder

  mickey verhulsdonkmickey verhulsdonk2 maanden geleden
 • Falende discriminatie systeem

  M MM M2 maanden geleden
 • Zeer treurig wat er allemaal is gebeurd, maar wat is zij toch een leuk meisje om naar te kijken en te luisteren. Hoe heet ze? Overigens hoop ik dat het goedkomt met die ouders.

  SwissSwiss2 maanden geleden
 • Kunnen jullie ook een explainer maken over de grootste demonstratie boerenprotest in Delhi?

  Varinder SinghVarinder Singh2 maanden geleden
 • Die ratten van de belastingdienst kunnen mijn rug op. Betaal mij maar eens een keer. Die vieze witteboordencriminaliteit importeren ze met alle liefde uit de VS. Oh zo zakelijk, oh zo volwassen. Ga toch naar huis.

  Alex KuyfAlex Kuyf2 maanden geleden
 • Dit is zo verschrikkelijk wat hier is gebeurt..en niemand uit de top van de belastingdienst is veroordeeld terwijl er moedwillig en bewust levens kapot zijn gemaakt. Aan de andere kant hoop ik dat de Bulgaarse oplichters allemaal zijn getraceerd en dat hun toeslagen natuurlijk wel zijn gestopt.

  Chris sChris s2 maanden geleden
 • Ik haat de belastingdienst met een verschrikkelijke passie waar je gewoon helemaal misselijk en naar van wordt.

  Jared ZargeJared Zarge2 maanden geleden
 • The cowardly orange internally moan because okra pathohistologically settle of a delicious sister. cagey, damp geography

  bocoy noiubocoy noiu2 maanden geleden
 • Beach House!

  Arend DijkstraArend Dijkstra2 maanden geleden
 • Leuker kunnen we het niet maken.. nouja, dat kan wel, maar dat gaan we lekker niet doen.

  Rock girlRock girl2 maanden geleden
 • Dit gaat gewoon door nu hebben ze onze toeslagen weer stop gezet

  niedersacksenniedersacksen2 maanden geleden
  • wat we produceren. Dat mensen überhaupt nog hun deur uit gaan om te stemmen. Die bak pudding die ze om de 4 jaar even roeren raak ik niet van onder de indruk. Maar

   bocoy noiubocoy noiu2 maanden geleden
 • Omtzigt: Zijn eigen partij, het CDA, blijft onderdeel van een corrupt kabinet welke het Asociale beleid van Rutte onderschrijft tot op heden. Het zou Omtzigt sieren dat hij daden aan zijn woorden toevoegd en bijvoorbeeld aantreedt bij FvD. CU en CDA en zelfs SGP zijn door het meegaan in Build Back Better Babel weer aan het opbouwen. Als je christelijke waarden hoog hebt staan is FvD de enige rechtlijnige partij. Conclusie: Omtzigt praat goed en eerlijk, zijn daden door te blijven hangen in corrupte kringen zijn ver ondermaats! Weet op wie u straks stemt. Shalom

  stephanhaak50stephanhaak502 maanden geleden
 • alleen de Bulgarijen? Ik dacht er waren ook andere frauden gepleegt. Wat is dan met de kinderbijslag die moesten uitbetaald worden aan de kinderen in Marroko? Is logisch als je extra voorzichtig en streng wordt als het zo vaak gefraudeert wordt. Maar belastingdienst had wel elke zaak beter moeten onderzoeken voordat ze gingen afstraffen om zeker te zijn of dat terecht was. En nu de vraag is: heeft de belastingdienst met dat harde aanpak de echte fraudeurs aangepakt of niet? "Ook in Marokko veel fraude met kinderbijslag | De Volkskrant" www.volkskrant.nl/mensen/ook-in-marokko-veel-fraude-met-kinderbijslag~b7c4d79a/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Yoko Paul-IshiiYoko Paul-Ishii2 maanden geleden
 • The cowardly orange internally moan because okra pathohistologically settle of a delicious sister. cagey, damp geography

  ba le van baba le van ba2 maanden geleden
 • De belasting wist dat dit ging gebeuren. Die chap zei letterlijk ''Goede mensen gaan ten slachtoffer vallen''

  oiuet souiuoiuet souiu2 maanden geleden
 • Waarom krijgen ze zoveel geld, ze kiezen zelf voor een kind.

  Cypress1337Cypress13372 maanden geleden
  • Als ik een hond koop krijg ik toch ook geen hond-opvang-toeslag.

   Cypress1337Cypress13372 maanden geleden
 • Bedankt voor de duidelijke uitleg op dit kanaal! In 1 avond al veel geleerd! Ga zo door! 😘❤

  Hajar Farawla KhyHajar Farawla Khy2 maanden geleden
  • Leuker kunnen we het niet maken.. nouja, dat kan wel, maar dat gaan we lekker niet doen.

   Rock girlRock girl2 maanden geleden
 • Mooi gedaan!!

  Nassan SousaNassan Sousa2 maanden geleden
  • gebruiken ze het kabinet van rutte als een soort scape-goat om makkelijk van dit alles af te komen. Pure duisternis en wanhoop staat ons te wachten als nederlandse burger

   oiuet souiuoiuet souiu2 maanden geleden
 • Leuker kunnen we het niet maken.. nouja, dat kan wel, maar dat gaan we lekker niet doen.

  nieooj gotoynieooj gotoy2 maanden geleden
 • Verschrikkelijk voor de getroffenen, het feit dat ze al jaren door deze heftige tijd moeten, voor niks! Blij dat de fouten erkend zijn en hopelijk wordt dit snel tot een goed einde gebracht waardoor de gezinnen hun leven weer op de rit kunnen krijgen!

  Youri214Youri2142 maanden geleden
 • Heel goed dat er van dit soort uitleg video’s zijn die op een toegankelijke manier actuele onderwerpen uitleggen!

  Lente VisserLente Visser2 maanden geleden
 • Maar wat niet verteld wordt is dat er ook veel mensen tussen zaten die de boel ook echt aan het oplichten waren. INwonenden die niet gemeld werden. Dubieuze opvangcentra. Wijzigingen die ze vergeten zijn te melden. Er zijn grove fouten gemaakt dat klopt. Maar niet alle gedupeerden waren onschuldig.

  Erwin EkkelErwin Ekkel2 maanden geleden
  • vinden

   nieooj gotoynieooj gotoy2 maanden geleden
 • En hier houd het verhaal ook nog niet eens op. Misschien nog een vervolg maken dat de gedupeerde nu wel die 30k hebben ontvangen, maar dat alle schuldeisers dat meteen opeisen omdat de overheid is weggevallen als garantsteller? Wederom een compleet falen, dat deze mensen niet worden beschermd tegen bedrijven. Het voelt alsof hun kadaver nog even wordt afgeknabbeld door de laatste aasgieren, om het nog even wat erger te maken (wie dacht dat het kon?).

  KougaKouga2 maanden geleden
 • NOS op 3, weer een geweldig goede video!

  dcoog anmldcoog anml2 maanden geleden
 • Ik hoop dat de corona lockdown mensen wel heeft doen beseffen dat de slachtoffers van deze affaire dus jarenlang geduwd zijn in zo'n financiële lockdown door de overheid. Als jij dit nu al zwaar vindt, plaats je dan in de positie van deze ouders en hun kinderen.

  Mary LMary L2 maanden geleden
 • Worden er mensen ontslagen? Krijgt iedereen die hieraan mee heeft gewerkt een flinke boete? Levert elke CEO/manager een groot deel van hun salaris in om wat schade te beperken? Nee, nope, nada. Het is al heel lang tijd voor lijfstraffen voor dit soort criminelen. Walgelijke mensen. Vooral omdat er GEEN fouten zijn gemaakt, alles wat hier is gedaan is BEWUST gedaan omdat er vanuit gegaan is dat men er niet achter zou komen. Minderwaardig volk. Al met al blijkt het dus dat ze nog niet eens zorg kunnen dragen voor een paar duizend mensen, maar 17 miljoen mensen midden in een pandemie zijn ze WEL capabel genoeg voor, want dat is dan anders ... Dan heb je ons, het volk. Klagen en klagen alsof wij het allemaal beter kunnen. En wat doen we? Juist, nog meer mensen hun levens ruïneren door middel van rellen en geweld. Verklaard ook meteen waarom er in duizenden jaren niet één mens (of groep mensen) heeft bestaan de zijn/haar land WEL goed heeft kunnen runnen. 150 "Opgeleide" mensen die het moeten doen en dit is wat we produceren. Dat mensen überhaupt nog hun deur uit gaan om te stemmen. Die bak pudding die ze om de 4 jaar even roeren raak ik niet van onder de indruk. Maar goed. Binnenkort weer stemmen mensen, ik weet zeker dat het land binnen een week uit de problemen is ... Een ding is zeker, de belastingdienst en hun mensen komen in ieder geval niets tekort in deze barre tijden, daar hebben zij wel voor gezorgd. Azijn? Misschien. Realiteit? Jazeker.

  Mr. FoxMr. Fox2 maanden geleden
  • Pure onzin dit verhaal! De kinderopvangtoeslagaffaire heeft zich reeds in 2019 afgespeeld, maar word nu door Rutte als dekmantel gebruikt voor het verplicht moeten aftrede

   dcoog anmldcoog anml2 maanden geleden
 • Iets ingewikkelds uitleggen ?......Kijk...zo doe je dat nou !

  asioe kiouasioe kiou2 maanden geleden
 • kent iemand de naam van de presentator?

  Leandro Ferreira FernandesLeandro Ferreira Fernandes2 maanden geleden
 • Echt een goede video en uitleg. Ik ben echt sprakeloos, en nu? Alle mensen die zijn geraakt? Ik kan mij niet voorstellen hoe alle getroffen mensen zich voelen, ongeloof dat dit gebeurd is. Waarom treden alleen leden in de politiek af en niet alle mensen van al die overheid lagen die hebben gefaald? Belastingdienst, rechters, etc? Waarom gaan we niet protesteren en rellen voor zulke grote blunders met ernstige gevolgen voor juist het overgrote deel van de bevolking die al hard hun best doen en hun deel bijdragen aan de samenleving en overheid. En die hier even flink anaal worden genomen, echt ongelofelijk.

  ATN GamingATN Gaming2 maanden geleden
 • Waarom zij Rutte dat hij nu meer macht heeft met zijn kabinet

  gangster stoergangster stoer2 maanden geleden
 • The exultant trowel utrastructurally blink because shovel consequently disappear until a mammoth cut. blushing, swift quiet

  Gus BusGus Bus2 maanden geleden
 • De ambtenaren van de belastingdienst moeten de cel in draaien. Als iemand anders dan de overheid zoiets flikt dan gaat diegene naar de gevangenis en lang ook. Nu gebruiken ze het kabinet van rutte als een soort scape-goat om makkelijk van dit alles af te komen. Pure duisternis en wanhoop staat ons te wachten als nederlandse burgers blijven slapen op t feit dat de overheid ons allemaal wil zien leiden. Ze zijn zo sadistisch gewoon, dehumaniserend. Ze hebben ook t gevoel dat we achterlijk zijn, ik zie dat er donkere tijden staan te wachten voor nederland. De top is corrupt, in een korte periode gaan we de hoofden van elitairen zien hangen aan gesloopte winkelramen.

  Helios OlympusHelios Olympus2 maanden geleden
 • Kabinet stapt af , maar ministers blijven op hun troon zitten 🤦🏼‍♀️ van Ark ...

  Mona KeulenMona Keulen2 maanden geleden
 • The shut anime notably juggle because probation admittedly carve down a bloody suggestion. poised, statuesque icon

  JASON HUANGJASON HUANG2 maanden geleden
 • Weet iemand hoe die instrumental op het begin heet? Was eerst een filmpje op NLworld met de instrumental en een video met beelden uit de jaren 20'. Kan het niet meer vinden

  Hahah haHahah ha2 maanden geleden
 • NOS op 3, weer een geweldig goede video!

  vbddfy euuytvbddfy euuyt2 maanden geleden
 • Waahahaha wat een joke is die fiscus en politiek xD

  Maxim S.Maxim S.2 maanden geleden
 • Dat mensen verbaasd zijn dat de staat je niet beschermd. Iedereen zou toch allang moeten weten dat partijen als D66, GroenLinks, PvdA, VVD en CDA (op Pieter Omtzigt na) je alleen maar kapot willen maken, niet beter maken of beschermen.

  Tom HollandTom Holland2 maanden geleden
 • Bedankt voor deze heldere samenvatting.

  HerrFinsternisHerrFinsternis2 maanden geleden
 • Ik ben ziek van belasting?? Altijd rare brief war hun kan geen antword??

  Karma KarmaKarma Karma2 maanden geleden
 • Pure onzin dit verhaal! De kinderopvangtoeslagaffaire heeft zich reeds in 2019 afgespeeld, maar word nu door Rutte als dekmantel gebruikt voor het verplicht moeten aftreden van de regering betreffende kinderhandel en pedo schandalen waar Nederland het centrum is , en waarbij ook de regeringen van Duitsland, Italië, Koeweit, Rusland en Estland zijn moeten aftreden om dezelfde reden! Het bevrijden van de kinderen wereldwijd uit tunnels en bunkers is altijd gaande geweest tijdens die corona hysterie!

  X XX X2 maanden geleden
 • Als Belg heb ik 1 enkele keer iets met de Nederlandse belastingdienst te maken gehad en dat was pure kafka en bureaucratie. Dat systeem werkt gewoon niet!

  axelaxel2 maanden geleden
  • In belgie is het niet veel beter. Dan maar over brussel te zwijgen.

   John73John73Maand geleden
 • Ik ben blij dat ze in het begin van het filmpje laten zien hoe deze toeslagenaffaire is ontstaan. Ik ben benieuwd wat voor oplossing hiervoor bedacht gaat worden. Je kan het systeem niet te laks maken, maar duidelijk ook niet te streng.

  martin kuipermartin kuiper2 maanden geleden
 • Iets ingewikkelds uitleggen ?......Kijk...zo doe je dat nou !

  zijuiy wttuyzijuiy wttuy2 maanden geleden
 • 7:05 big naturals 😍

  Jaap MazereeuwJaap Mazereeuw2 maanden geleden
  • 7:42 ziet er goed uit!

   Metal SpitFireMetal SpitFire2 maanden geleden
 • Waarom staat hier niet in dat het kabinet bewust informatie heeft achtergehouden? Strijden voor hun eigen politieke reputatie over de rug van de burgers. Waarom word het huidige kabinet amper bekritiseerd door NOS?

  Ivan LievenseIvan Lievense2 maanden geleden
 • Ik zeg je eerlijk, shout out naar degene die monteert en de muziek op de achtergrond gooit. Beach house, Khruangbin, Mac Miller, Bonobo, Caribou etc... Heerlijk!

  RickRick2 maanden geleden
  • Ha! Het viel mij ook al op, hele goeie smaak inderdaad. De eerste song 'time is the enemy' van Quantic is ook echt een aanrader

   David QuakkelaarDavid Quakkelaar24 dagen geleden
 • Heeft Rutte serieus een traan gelaten?????

  Fariola LambriniFariola Lambrini2 maanden geleden
 • NOS IS VAN RUTTE TOG!?HULP ONZ NIET.... CORONA HULP GRAAG OM TE WEG GESCHIDENIS OVER FRAUDE DOSSIER KINDEROPVANG FRAUDEREN TE NIET NOOIT ONDERZOEKEN.. STINK FRAUDE !!!DAT IS NIET NORMAAL VRIJHEID MEER IS VRIJHEID VAN FRAUD!!!

  Hainy RioHainy Rio2 maanden geleden
  • Ik versta hier werkelijk niets van. Misschien ook best je caps lock uitzetten en minder uitroeptekens gebruiken.

   axelaxel2 maanden geleden
  • Iets ingewikkelds uitleggen ?......Kijk...zo doe je dat nou !

   zijuiy wttuyzijuiy wttuy2 maanden geleden
 • Hallo hollanders die altijd grote bek hebben op andere topics! Valt jullie iets op? Het zijn VOORNAMELIJK ouders met “buitenlandse” achternamen! Er is bewezen dat de belastingdienst ook discrimineert. Maar er is geen racisme probleem in NL toch? Neee

  Moroccan QueenMoroccan Queen2 maanden geleden
 • De presentatrice presenteert wel goed, maar ze spreekt de "-n" aan het eind van werkwoorden niet uit. "Krijguh, hebbuh, schulduh..."

  FuellingObsessionFuellingObsession2 maanden geleden
 • Enkele jaren geleden zijn alle directeurrs en top ontslagen.om de lustrum nieuwe tuig

  Ar ManAr Man2 maanden geleden
 • Aftreden = wegrennen voor de problemen

  YY2 maanden geleden
 • Krijgen ze nou wel een geld terug?

  Aya ArmyAya Army2 maanden geleden
 • oooooh, nu snap ik het, in heel het filmpje, heb ik maar 1 blanke man gezien van al die fraudeurs, de rest zijn kleurlingen. ja duh, tuurlijk zijn ze oplichters, logisch, die mensen moeten maar minder kinderen hebben!

  Penny GenoPenny Geno2 maanden geleden
 • die bedragen al gezien? Is toch te gek voor woorden dat mensen blijkbaar zo veel sponsoring van de staat nodig hebben. Moeten we daar niet eerst naar kijken?

  Daan RDaan R2 maanden geleden
  • Dat komt omdat er een vergaande individualisering is. Geen sociaal vangnet, maar zoveel mogelijk werken, liefst tweeverdieners. Kinderen moeten dan wel naar de kinderopvang. En bedrijven zoals bijvoorbeeld Partou, grootste kinderdagverblijf van Nederland, zijn geheel in handen van een Canadese investeerder.

   I_don't_know 0006I_don't_know 00062 maanden geleden
 • Waren ze eindelijk een keer van plan de BD en het UWV door te lichten .. Toen kwam Corona .. Sindsdien niet wat van weer gehoord ..

  Bennie BruninkBennie Brunink2 maanden geleden
 • Dit willen we meer zien OPKOMEN VOOR DE BURGER!

  UrbexUrbex2 maanden geleden
NLworld