Reconstructie: zo verschoven ouderen alsnóg naar achter in de vaccinatierij

18 apr. 2021
89 336 Weergaven

Waarom kwam de vaccinatiecampagne zo traag op gang? Hoe kan het dat de beste vaccins niet bij de kwetsbaarste mensen terechtkwamen? Het korte antwoord: een onnodig ingewikkelde vaccinatieaanpak en een flinke lobby.
Uit onze reconstructie blijkt dat kwetsbaren en ouderen in instellingen minder snel zijn gevaccineerd dan had gekund. Met alle gevolgen van dien. Terwijl juist deze groepen prioriteit hadden moeten krijgen, volgens kabinetsbeleid en de Gezondheidsraad.
Wij kregen interne stukken in handen en voerden gesprekken met een groot aantal directbetrokkenen, onder wie de nabestaanden van ouderen die tevergeefs wachtten op een vaccin.
Wat ging er mis? We hadden een valse start, er zijn kansen gemist en het recht van de sterkste bleek een heel grote rol te spelen. Bekijk hier onze reconstructie.
***
Hier lees je de verantwoording van ons onderzoek en de uitgebreide reacties van het ministerie, het RIVM en de LHV: nos.nl/l/2376735

#Vaccinatie #Onderzoek #Nieuwsuur

Reacties
 • Een verhelderend journalistiek verslag echter wat ik nog mis is het geschreeuw om voorrang van IC artsen en verpleegkundigen in de personen ven de directeur van Erasmus en het Hoofd IC van dezelfde instelling.

  Thijs VisserThijs Visser14 uur geleden
 • Het was toch al een raadsel waarom we in Nederland eerst zijn begonnen met t Vaccineren van Bejaarden en Zwakzinnigen?

  sjoerd appelmansjoerd appelmanDag geleden
 • Het oooooooooooh zo goed werkende Nederland , Nederland en ze n perfecte Nederlanders dat altijd nèèr kijkt op ze n buurlanden , Nederland dat altijd alles beter doet dan anderen landen, versoepelingen van half mei gaan niet door, opening van terrassen van 12u tot 18 u?sommigen cafè s kappen er nu al mèè, nèè hoor Nederland jullie hebben geblundert , besmettingen zakken niet, ziekenhuizen lagen nooit zo vol met corona zieken since januari , een schanden ,

  Robert NevenRobert Neven2 dagen geleden
 • Met 1,5 mil besmettingen en slechts 1,5 mil personen die een tweede prik hebben gehad op 17,5 mil inwoners is er nog wel ruimte voor verbetering. Inmiddels heb ik en mijn kind ook corona gekregen. Ik ben weer enigzins hersteld. Maar nu heeft mijn kind weer opnieuw verdachte klachten, ik hoop maar dat het verkoudheid is anders is er opnieuw een probleem. Over een maand of misschien twee maanden kan ik een afspraak maken voor vaccinatie, arbeidsmigranten gaan nu voor.

  Dude 0853Dude 08533 dagen geleden
 • Greetings from Poland to all of you: nlworld.info/key/video/tY-Qmsi9epBnh4Q

  Paweł ZielińskiPaweł Zieliński6 dagen geleden
 • In een verpleeghuis in het Gelderse Wehl zijn 12 van de 29 bewoners - bijna de helft - positief getest op corona, terwijl het merendeel van hen is gevaccineerd tegen het virus. Het gaat om dementerende ouderen. De bewoners verblijven in isolatie op hun kamers. Een woordvoerder laat aan Omroep Gelderland weten dat bijna alle bewoners zowel de eerste als tweede vaccinatie hebben gehad.

  B van der VB van der V8 dagen geleden
 • Ik heb een oproep gekregen om mij te melden, per telefoon of internet. Mission impossible. Ik kom er niet door, inderdaad ik zwijg en heb mij er bij neergelegd. Thuis isolatie en mondkapje op. Wachten tot de grim reaper aanklopt 👻

  touraneindanketouraneindanke9 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  yasio boloyasio bolo10 dagen geleden
 • Zeg eens, hoe kan een principieel weigeraar tegen de Mao Stasi Staats Snotlap Verplichting ooit nog een huisarts of medische hulp post bezoeken? Die mensen mogen creperen van jullie. Maak daar eens een uitzending over stel dwazen.

  william88805william8880510 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  Rock girlRock girl11 dagen geleden
 • Geen vaccin is nog het beste! Als ik ziek wordt ga ik niet naar de dokter of naar een hospitaal. Ik heb een " leifplan" ondertekend. Dat bestaat in België en dat wil zeggen dat als ik ziek wordt mogen ze me niet verzorgen. Dit moet je laten registreren en coupés maken voor je huisarts en getuigen die mee getekend hebben.

  Petra HaegebaertPetra Haegebaert11 dagen geleden
  • Dr. Harvey Risch, professor epidemiologie aan de universiteit van Yale, heeft berekend dat meer dan 60 procent van alle nieuwe “gevallen” van het Covid-19 virus zich voordo

   yasio boloyasio bolo10 dagen geleden
 • En ja mijn dochter werkt.in de thuis zorg maar nog niet een vaccinatie voor haar .weg met Deze debacle Makende leidende

  Alex BlonkAlex Blonk11 dagen geleden
 • Afgelopen zaterdag verzamelden zich naar schatting ruim één miljoen mensen in Londen om te betogen voor vrijheid. In de mainstream media bleef het oorverdovend stil. In de schaarse mediaberichten over de massabetoging werd gesproken over ‘hooguit 10.000’ demonstranten. Marianna Spring van de BBC twitterde dat ‘enkele duizenden anti-lockdownbetogers’ door Londen liepen. Ze voegde toe dat het vooral ging om mensen die ‘geloven in internetcomplotten’. Haar collega Mike Wendling zei dat er ‘hooguit 5000 tot 10.000’ betogers meeliepen, die volgens hem ‘geen normale mensen’ waren.

  Yep AchternaamYep Achternaam12 dagen geleden
  • in heldere fasen qua vaccinatie, risicobeperkingen van besmettingen zonder teveel toezeggingen.

   Rock girlRock girl11 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  asioe kiouasioe kiou12 dagen geleden
 • Onze vaccinatie mag u hebben wij 75 jarigen 32 mensen zijn gezond en willen dat blijven. Dus nooit een vaccin.

  jacjac13 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  minij hooiminij hooi14 dagen geleden
 • Het gaat om de kinderen

  Nasim BarrandehNasim Barrandeh14 dagen geleden
 • Tsja waarom zou de Staat de ouderen als eerste vaccineren ? Is niet eens in Staatsbelang scheelt AOW en zorgkosten . Je ziet het in de verzorgingshuizen . Soms worden 55 jarigen eerder gevaccineerd dan de ouderen .

  Rhea SpoelstraRhea Spoelstra14 dagen geleden
  • nlworld.info/key/video/wo6fp6mweomchXw B117 ook buiten zeer besmettelijk. Holland maakt nu grootste strategische fout door te versoepelen.

   asioe kiouasioe kiou12 dagen geleden
 • En lieve gevaccineerder hebben jullie allemaal een flinke financiele vergoeding gekregen? Want dat hoort zo, he als medicijnen en vaccinaties in testfase zitten. Er bestaan geen goedgekeurde Corona vaccins, ze hebben slechts een Emergence Use Authorisation, ook in Europa. De trials lopen nog tot 2023. De mRNa vaccins zijn experimenteel, nog nooit eerder op mensen gebruikt. De waarheid komt langzaamaan aan het licht. Gevaccineerden hebben een veel grotere kans om een ernstige vorm van #covid #corona te krijgen. Omdat hun door het mRNA lamgelegde eigen immunsysteem het laat afweten na vaccinatie. Het valt niet te ontkennen dat Covid-19 een experimentele mRNA virale vector vaccins en injecties politieke kwesties zijn, geen gezondheidskwesties. De échte complotgekkies zijn van mening dat de overheid om hen geeft, dat de media hen nooit zou misleiden laat staan liegen en dat de farmaceutische industrie die miljarden aan ziektes verdient, hen werkelijk gezond wil maken en zelfs genezen. Wat voor soort mensen er in de WHO en V.N zitten. Je hoort ze anders nooit over gezondheid en vrede. Waarom wordt ons gezegd dingen te doen die niet werken? Een nadere uitleg van de omstreden exosomen theorie, die stelt dat virussen niets anders dan een opruimmechanisme van het lichaam zijn, en daarom niet besmettelijk zijn. Nieuwe vaccins voor nieuwe mutaties maken de zaken nóg erger, omdat de wetenschappers onmogelijk die gemuteerde virussen voor kunnen zijn. Ze willen ons niet helpen met het vaccin maar....... uitroeien!

  Braznik KriklzBraznik Kriklz15 dagen geleden
 • Van de ene doos in de andere doos zou niet kunnen? Verbijsterend wat een gepruts. Incapabele managers allemaal ontslaan en zelf achterin de vaccinatie rij.

  Von SurfVon Surf15 dagen geleden
 • groningerkrant.nl/groningen/sterftecijfer-covid-19-is-vergelijkbaar-met-een-gewone-griep/

  Arend KunstArend Kunst15 dagen geleden
 • Dit is geen vaccin maar genetische manipulatie waarvan de bijwerkingen nog onbekend zijn, een vaccin ontwikkel je niet in minder dan een jaar tijd, dat duurt jaren van testen op proefpersonen, soms lukt het helemaal niet zoals bij een vaccin tegen aids. Trouwens volgens de Neurenberg code is het verboden om mensen tegen hun wil te vaccineren. Buiten dat is het mortaliteitscijfer van covid19 0,05% voor mensen onder de 70 jaar en 0,23% voor de totale bevolking qua leeftijd. Dit zijn de pas uitgekomen bevindingen van een van 's,werelds meest befaamde epimidiologen de Grieks Amerikaanse John.p. Iodinassis. Hij vergelijkt COVID19 met een gewone griep.

  Arend KunstArend Kunst15 dagen geleden
 • De overheid is gekaapt!!! U en ik zijn gegijzeld!! Losgeld betalen wij door ons te laten vaccineren!!! Wij zijn straks niet meer baas over ons lichaam!!!

  Only the truth Nothing but the truthOnly the truth Nothing but the truth15 dagen geleden
 • veel oudere gaan in de middag naar het terras en jongeren in de avond. dat is echt krom

  Twenty47BeatsTwenty47Beats15 dagen geleden
 • De prijzen zijn weer flink verhoogd !

  Yep AchternaamYep Achternaam15 dagen geleden
 • Dr. Harvey Risch, professor epidemiologie aan de universiteit van Yale, heeft berekend dat meer dan 60 procent van alle nieuwe “gevallen” van het Covid-19 virus zich voordoen bij mensen die reeds “gevaccineerd” waren tegen de ziekte. “Clinici hebben me verteld dat meer dan de helft van de nieuwe Covid-gevallen die ze behandelen, mensen zijn die gevaccineerd zijn”, vertelde Risch aan Bannon.

  Yep AchternaamYep Achternaam15 dagen geleden
 • Ik vermoed dat dit ongeveer uit de parlementaire enquete gaat komen over het coronabeleid: 1. Het inkoopbeleid voor vaccinaties aan het begin van de crisis was redelijk tot goed, in Europees verband, al kwam Nederland soms redelijk laat in actie 2. Het decentraal regelen van vaccinaties bleek erg inefficient 3. De overheid faalde in het geven van goede regie. Men liet teveel de oren hangen naar opinies en omstandigheden en voerde een grillig beleid. 4. De overheid faalde in het scheppen van vertrouwen en draagvlak onder de bevolking, waardoor onnodig veel fricties en frustraties ontstonden. Lessen te leren 1. Het centraliseren van grootschalige vaccinaties en de voorbereiding erop 2. Het aanhouden van grotere marges in veiligheidsmaatregels 3. Consistent uitgezette lijnen aanhouden, minder korte-termijn experimenten 4. De communicatie beter vormgeven, vertrouwen wekken door duidelijkheid - beter anticperen op de psycho-sociale factoren en corona-stress, mentale belasting van de bevolking 5. Het uitzetten van een campagne in heldere fasen qua vaccinatie, risicobeperkingen van besmettingen zonder teveel toezeggingen.

  C ZC Z16 dagen geleden
 • Eerlijk, 100% pure journalistiek. Mooi dit te zien dat er toch nog omroepen zijn die dit doen.

  Bolia FopsBolia Fops16 dagen geleden
  • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

   minij hooiminij hooi14 dagen geleden
 • Whut

  HuffepufHuffepuf16 dagen geleden
 • nlworld.info/key/video/wo6fp6mweomchXw B117 ook buiten zeer besmettelijk. Holland maakt nu grootste strategische fout door te versoepelen.

  Erik LakenErik Laken16 dagen geleden
 • 33% ex Covid heeft een hersenziekte.

  Erik LakenErik Laken16 dagen geleden
 • Whahahahaha brocacef de juiste persoon. Kunnen de weekrollen voor instellingen nog niet eens normaal leveren zonder fouten🤣🤣🤣🤣🤣

  DrgonnofskiDrgonnofski16 dagen geleden
 • Kijk de prikje van de corona virus 🦠 zo als ik met leeftijd van 66jaar oud met een niet zogezond lichaam en ook met Epilepsie aanvallen wel de pillen Epilepsie slik ik wel Deze Depakine en nog meer nou rutte ga nou eensgoed aan je werkt kijk mijn broer ineen rolstoel heeft wel geprikt zitin eenbejaardetehuis nou hoe lang nog oja de anderen broer heeft ook nog geen prik laat staan mijn 2zoons ook nog niet dekinderen van mijn broers ook nogniet kijk adat is bij ons rutte albetaald en het wees mensen zijn weten wij heel goed hoe het voeld

  MP GabrielMP Gabriel16 dagen geleden
 • Hoe zit het met hydroxychloroquine met zink of ivermectine? Er wordt niets over gezegd in het filmpje terwijl het levens redt bij covid-19 elders in de wereld maar in Nederland kennelijk verboden is om in de eerste lijn in te zetten? en ook gedemoniseerd wordt. zelfzorgcovid19.nl/artsen-reageren-verbolgen-op-boetedreiging-en-stellen-10-vragen-aan-igj/

  ----16 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  Soinas DoyiSoinas Doyi16 dagen geleden
 • Ik denk inderdaad dat die meneer wel 140 jaar had kunnen worden als hij op tijd was gevaccineerd. Voor deze crisis stierven mensen nooit op die leeftijd, daarom moeten we ons nu koste wat kost tegen de dood beschermen.

  H HeddaH Hedda17 dagen geleden
 • Wederom mega dislike geplaatst

  Yael SmidYael Smid17 dagen geleden
 • Kots kots kots

  Yael SmidYael Smid17 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  dueeh nyyudueeh nyyu17 dagen geleden
 • Tja, ik zeg maar zo; alleen een wappie draagt een mondkappie. Dankjewel voor de medewerking aan deze facistische dictatuur. Dankjewel voor ruim een jaar lang vrijheidsberoving. Na elke regel een jaar lang te hebben gebroken, heb ik nu nog steeds geen corona. 🖕

  OminousOminous17 dagen geleden
 • Eerlijk, 100% pure journalistiek. Mooi dit te zien dat er toch nog omroepen zijn die dit doen.

  Gianni Van den BoschGianni Van den Bosch17 dagen geleden
  • De overheid is gekaapt!!! U en ik zijn gegijzeld!! Losgeld betalen wij door ons te laten vaccineren!!! Wij zijn straks niet meer baas over ons lichaam!!!

   Only the truth Nothing but the truthOnly the truth Nothing but the truth15 dagen geleden
  • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

   dueeh nyyudueeh nyyu16 dagen geleden
 • Het is geen vaccin! Dit gaat om mRNA, heeft niets met virale deeltjes te maken. Het gaat om genetische-modificatie beste mensen...

  Jon CroesJon Croes17 dagen geleden
 • Ik stem nu alvast voor een parlementaire enquete naar het nodeloos sterven van veel mensen en vooral kwetsbare ouderen vanwege het falen van instanties en overheid. Of tenminste een parlementair onderzoek, maar dat lijkt mij persoonlijk te licht voor deze massale dood door schuld.

  SeskethSesketh17 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  foopyu noouifoopyu nooui17 dagen geleden
 • Nieuws uur hou maar op. Wij 75. Jarigen vaccineren ons niet zijn gezond en willen dat blijven. We hoeven niet verder te zien .De onze mag u houden 30 stuks.

  ja jaedja jaed17 dagen geleden
 • Geen wonder dat we al zo lang in de "totale" lockdown zitten, en het cabinet zo aarzelt met heropening. Dank Nieuwsuur!

  perp1exedperp1exed17 dagen geleden
 • Helaas is de overheid niet in staat om een groot logistiek project te leiden. Jammer dat ze te eigenwijs zijn om dit ook in te zien. Dit keer kost het niet alleen geld, maar helaas ook mensenlevens.

  Voornaam AchternaamVoornaam Achternaam17 dagen geleden
 • Wat een overheid... pff. Gelukkig is dit platform er nog, tenminste knap stukje journalistiek ! Goed bezig

  Nabnormaal TVNabnormaal TV17 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  drttyu liqmdrttyu liqm18 dagen geleden
 • De meneer van het medicatietransport schuift de schuld naar het RIVM omdat hun zogezegd niks mogen doen, maar hij verteld niet hoeveel hun transportkosten zijn. Het RIVM heeft een budget en mogen daar niet overheen. Hij zegt dat andere transportbedrijven ook gebeld hebben om het vaccin te verspreiden, en al die bedrijven bellen niet zomaar, dat is dus dikke business. Geld is het probleem, geld is altijd het probleem. We kunnen heel de wereld voorzien van de nieuwste iPhone, maar een vaccin gaat toch wat lastiger, behalve als de consument zelf het volledige bedrag zou betalen, dan waren we allang gevaccineerd.

  PartyfreakerPartyfreaker18 dagen geleden
 • Hij laat je een koeler van min 3 zien, en het vaccin moet op -80 bewaard worden. Snap je het probleem nu? Groot verschil

  RambolRambol18 dagen geleden
 • overpopulatie i been trynna tell people so badly

  QuennQuenn18 dagen geleden
 • Ik wil geen prik. Nu niet, nooit niet. Gebruik gezond verstand

  DiDi18 dagen geleden
 • Ja leuk zo'n onderzoek.... top man.... zal allemaal waar zijn bedoel dit hebben jullie onderzocht. maar wat de mensen echt moeten weten word weer niet verteld. Eigenlijk heel triest.

  m steurm steur18 dagen geleden
 • Mooie reportage, nu nog een over de bijwerkingen/ risico's.

  bilisha colibilisha coli18 dagen geleden
  • Wist niet dat bots konden praten

   HoitsHoits16 dagen geleden
 • Rutte heeft ze vermoord.

  epic time breakerepic time breaker18 dagen geleden
 • ja, dat krijg je als je een leugen als waarheid probeert te verkopen.. dan gaat er heel veel mis. In dit geval, vallen er doden. En dat is gewoon een direct aantoonbare misdaad. Voor de rechter met die mensen, allemaal! ..en de zwaarste straf opleggen. Geen genade. Geen gedraai. Doen.

  Erik HofstraErik Hofstra18 dagen geleden
 • het is geen verslaving jongens. echt niet. als je al 1,5 halve maand elke dag aan het gokken bent. en je draait in 1 dag een keer je hele bankrekening erdoorheen. dan is het geen verslaving. echt niet. ik heb wel voor hetere vuren gestaan. en mij heb je niet ermee. probeer even een microlening ergens te krijgen. mocht ik ook mijn uitkering er door heen jagen. dit is geen verslaving. zolang ik maar niet dieper dan mijn rode cijfers onder de nul kom.

  mac wallacemac wallace18 dagen geleden
 • Hoeveel fouten mag het RIVM nog maken.....

  Petra MartensPetra Martens18 dagen geleden
 • De gezondheidsraad is een verlengstuk van de WHO , de VN . Hier vindt de aansturing van de draconische en vaak onmenselijke maatregelen plaats. Het opsluiten van bewoners van verpleeghuizen met bezoekverbod heeft niet geleid dat deze groep niet werd besmet. De besmetting vond kennelijk plaats via het verplegend personeel . (Voor schade /letsel advocatuur "kat in een bakkie") De WHO veronderstelde een pandemie met een categorie A virus , zoiets als Ebola. Achteraf niet meer te verdedigen. Het Coviid-19 blijkt steeds meer een van de vele verkoudheids/griep virussen Vooral het Influenza A virus muteert en ieder jaar zijn er weer duizenden varianten . Vandaar dat de jaarlijkse griepprik niet volledig beschermt. De kwetsbaren zijn dus al lang bekent bij de huisartsen die al jaar en dag hen vaccineert .

  bart abart a18 dagen geleden
 • De angst voor het virus prevaleert hier. Ik zelf ben bang voor een dictatuur en andere zijn weer bang voor armoede. Zien jullie wat ze aan het doen zijn?

  FranklinFranklin18 dagen geleden
 • Weer het bewijs dat ambtenaren en semioverheid elkaar willen beschermen tegen het bedrijfsleven. Dit doen ze om hun eigen onkunde te maskeren en het is een grove schande. In het OMT zitten directe vertegenwoordigers van kleine laboratoria ed die helemaal niet zaten te wachten op dat hun baantjes op de tocht zouden komen te staan omdat het bedrijfsleven goedkoper en efficiënter werkt.

  klotehaterklotehater18 dagen geleden
 • Nou, ze kunnen mij niet ver genoeg naar achter in de vaccinatie-rij verplaatsen. Ik neem die rommel niet. Ben toch niet gek. Als iemand denkt gezond te kunnen worden door vergif in je te laten spuiten, dan hebben ze diegene wel echt op zijn hoofd laten stuiteren bij de geboorte.

  Frank De RuiterFrank De Ruiter18 dagen geleden
 • 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🥳😎🤣🤣🤣🤣🖕🖕🖕🖕

  Robert BantesRobert Bantes18 dagen geleden
 • Het licht en de weg is Jezus , rot op met je vaccinate

  Jarno HooglandJarno Hoogland18 dagen geleden
 • Iedereen weet nu toch wel dat die Rutte een grote leugenaar is en een "graaier" is Hij is door de stemmer arrogant geworden. Hij zegt altijd van alles. "De ouderen zijn de hoogste prioriteit." We moeten gewoon allemaal het goedkoopste vaccin krijgen. En dat vaccin was eerder niet geschikt voor 60+ en daarna niet voor 60-. (A-Z) Het mag niets kostten! Precieze cijfers zijn er niet. Klopt! Raar toch? Dat is de Rutte strategie. Niets opschrijven, dan kan er ook niets naar buiten lekken.

  macmaniac78macmaniac7818 dagen geleden
 • Ik herken mijzelf in Mark Rutte. Ik zie de manier hoe die praat, het grote acteer werk er achter om uit te stralen dat het je iets boeit, maar diep van binnen ben je een kouwe killer. Takes one :)

  Play them gamesPlay them games18 dagen geleden
  • Psychopatie is niet echt een toffe karaktertrek maar idd, it takes one to know one.

   Joost mag 't wetenJoost mag 't weten15 dagen geleden
  • Goed overzicht! Het naar achterschuiven geldt ook voor mensen met zwakke gezondheid

   Soinas DoyiSoinas Doyi16 dagen geleden
 • Hoe meer mensen uit deze kwetsbare en oudere groep overlijden , hoe meer geld de staat aan A.O.W. uitkering spaart. Als je ouder dan 67 jaar bent , dan ben je voor de staat alleen nog maar een dure klant en wil de staat van je af.!!!!!

  Willem BrouwerWillem Brouwer19 dagen geleden
 • Nieuwsuur - Nos3 - Nos Stories, zijn de beste journalisten

  Oumar FofanaOumar Fofana19 dagen geleden
 • Ongeregeld zooi bij het RIVM. Die Jaap van Dissel en zijn Crew moet je echt uit de organisatie knuppelen. Het is 1 grote vuilnisbelt. Wat een stelletje kneuzen daar. Mijn complimenten voor jullie onderzoek !

  M RazzoukiM Razzouki19 dagen geleden
 • They couldn’t organize a pissup in a brewery

  Justin StrikJustin Strik19 dagen geleden
 • Dit Jip en Janneke verhaal had ik van Hugo de Jonge verwacht.

  Jaap SmitJaap Smit19 dagen geleden
 • Mijn prikje kun je gratis overemen. Geen garantie op een goede afloop 🤪

  BluesDocterBluesDocter19 dagen geleden
 • omdat het rivm eingelijk precies weet hoe fake dit hele 'ding' in waarheid is .. (::)

  Tripz IncludedTripz Included19 dagen geleden
 • Na vaccinatie ben je niet onaantastbaar. In feite beschermen de meeste vaccins niet volledig tegen infectie, zelfs niet als ze kunnen voorkomen dat de symptomen verschijnen. Als gevolg hiervan kunnen gevaccineerde mensen onbewust ziekteverwekkers dragen en verspreiden. Af en toe kunnen ze zelfs epidemieën veroorzaken. Bij ouderen werkt de geheugen reactie na vaccinatie niet altijd. Immunosenescentie is de geleidelijke verslechtering van het immuunsysteem veroorzaakt door natuurlijke ouderdom. Het adaptieve immuunsysteem wordt meer aangetast dan het aangeboren immuunsysteem. Immunosenescentie omvat zowel het vermogen van de gastheer om op infecties te reageren als de ontwikkeling van een langdurig immuungeheugen, vooral door vaccinatie.

  xxxPassiexxxxxxPassiexxx19 dagen geleden
 • 0.15% dus het is gewoon een DIKKE scam

  AVLRECORDSAVLRECORDS19 dagen geleden
 • Ongelofelijk dat het RIVM niet op de hoogte was van de mogelijkheid tot ompakken naar kleinere verpakkingen. Dat is toch vraag 1 die je stelt: kan dat en hoe doen ze dat elders? Exit directie RIVM. Desnoods parlementaire enquête! Dat huisartsen voorrang wilden snap ik wel. Zij moesten zich helemaal inpakken als ze op huisbezoek gingen, er vanuit gaand dat iedere patiënt die ze thuis bezochten potentieel besmet was. In veel ziekenhuizen zijn nog steeds veel medewerkers niet ingeënt. Ook niet die met kwetsbare patiënten werken. #fail

  Jan-Willem de BruinJan-Willem de Bruin19 dagen geleden
 • Stuurt iemand ff een linkje hiervan aan vlugge Japie? Kan hij met zijn maatjes bij het RIVM nog wat van op steken. Misschien ook gelijk naar onze markie. Die aan het begin van de toestand zei “we moeten dit samen op lossen. Alle ideeën zijn welkom🖕.

  Maarten van beekMaarten van beek19 dagen geleden
 • De oudste inwoonster van Wassenaar (106 jaar) werd met veel tam,tam op 5 februari j.l. geïnjecteerd met de (COVID)prik (bijna de hele voorpagina met grote foto in de Wassenaarse Krant). Zij zou de tweede prik na 4 weken krijgen (rond 5 maart j.l. dus) Deze dame is op 5 maart j.l. OVERLEDEN !!! (Overlijdens advertentie in de Wassenaarse Krant van 12 maart j.l. pagina 7)

  Robert De VosRobert De Vos19 dagen geleden
 • Wat een blamage deze zogenaamde onderzoeks journalistiek. Nieuwsuur was terecht zeer kritisch in 2009 na het debacle van de Mexicaanse griep en over de rol toendertijd van Ab Osterhaus en de farmaceutische maffia in het algemeen. Nu leiden ze massaal aan geheugenverlies en komen ze niet verder dan voor de vorm een beetje kritiek spuien over de verpakking van het experimentele gen therapie. Misselijk makend gewoon.

  FranklinFranklin19 dagen geleden
 • Niet op de televisie aub dat mag niet van koning Rutte.

  gogeliegogelie19 dagen geleden
 • Nederland is een super klein land en kan geen adequate beslissingen nemen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een leraar aan de roer. Man man man, wat dacht je van als de oorlog hier echt uitbreekt? Is nou echt geen protocol die je uit een envelope trekt en kan handelen? Waar zijn wij wel op voorbereid? Een watersnoodramp?

  Tommy MichalskiTommy Michalski19 dagen geleden
 • Je zou er Wappie van worden........ Oh, nee dan wordt je door de politie in elkaar geslagen....... Jongens, wel blij dat jullie nu prima journalistiek leveren. Dank.

  Leunis van de WegeLeunis van de Wege19 dagen geleden
 • Wellicht gaslighting Slachtoffers van gaslighting hebben zelf niet door dat ze langzaam gek gemaakt worden, en gaan ernstig aan zichzelf twijfelen. Ook hulpverleners en artsen kunnen bijvoorbeeld slachtoffer zijn van gaslighting, omdat de narcist die dit toepast zo goed is in liegen en bedriegen dat niemand doorheeft wat er werkelijk gebeurt.

  Andreas DirkerAndreas Dirker19 dagen geleden
 • Staan die overige 13.000 Moderna nog in de koelkast?

  spoek71spoek7119 dagen geleden
 • Je zit met onechte mensen. Zij zijn zichzelf niet. Het is niet wat het lijkt

  Andreas DirkerAndreas Dirker19 dagen geleden
 • de generatie die vvd/cda/d66/pvda heeft gestemt mogen nu niet janken over de gevolgen

  jos molenjos molen19 dagen geleden
 • achter af is makkelijk praten

  mazakajrmazakajr19 dagen geleden
 • Minder druk op de zorg? In hilversum tergooi liggen volgens ons streekkrantje gooi en eembode nu 9 coronapatienten op de ic. Verder lege ic bedden volgens krant maar in de kranten kop volle ic. Verder in de tekst als reden geen personeel. Ja dat hebt je als je personeel naar huis stuurt op basis van die pcr test en geen opleidingen doet voor uitbreiding ic personeel. Vind Gommers geen goed idee want dan heb je in de zomer geen voldoende werk voor dit personeel. Hiervoor leggen we liever het land plat.

  Willy WortelWilly Wortel19 dagen geleden
 • In deze zieke samenleving moet je steeds gaan aantonen dat je gezond bent!

  Willy WortelWilly Wortel19 dagen geleden
  • m'n dank is groot bij uwe nadere inspectie.!~

   foopyu noouifoopyu nooui17 dagen geleden
 • Een spuit maakt meer kapot dan je lief is!!!! NIET DOEN MENSEN DAT EXPERIMENTELE GIF IN JE LICHAAM! Doe je onderzoek!!!

  Hans _Hans _19 dagen geleden
  • Ja propaganda

   jacjac13 dagen geleden
 • Naar mijn mening een goed onderzoek. De presentatie van de resultaten vond ik iets minder. Het was niet heel objectief en leek voornamelijk met de 'overheid-doet-het-fout'-pet op gepresenteerd. De nuance waardoor helaas het vingerwijzen minder zwaar voor mij deed wegem

  TT19 dagen geleden
 • De kwetsbaren kunnen ook niet als eerste gevaccineerd worden omdat anders de overheid een doelgroep mist die de cijfers voor de lockdown en andere maatregelen hoog kan houden . Een verachtelijke tactiek om maar zoveel mogelijk de controle op de bevolking uit te breiden .

  Dredd ReddDredd Redd19 dagen geleden
 • Openbaar deze bohémien clubje onbetrouwbaar clubje Die et volk aan et lijntje houdt terwijl zij feestjes geven wijntjes drinken in hun bunkertje

  Worldwar4tankWorldwar4tank19 dagen geleden
 • En tóch blijven de Jonge en Rutte het hier voor het zeggen hebben???? HOE DAN???

  Uhu BuruUhu Buru19 dagen geleden
 • Rutte heet in het echt PINOKKIO

  Ton BusTon Bus19 dagen geleden
 • Schrijnend is het ! Nog steeds zitten we opgezadeld met Rutte en co 😳😳 . Verschrikkelijk dat deze kliek door mag blijven klooien.

  Dutch Frisian mud digger.Dutch Frisian mud digger.19 dagen geleden
 • Dankjewel! Beter laat dan nooit. Ben een jaar lang voor gek verklaard, maar een deel van de waarheid komt in ieder geval al boven tafel. Verzoek aan Nieuwsuur, onderzoek het verband tussen de fabrikant Pfizer en de holocaust die tijdens de 2e wereld oorlog heeft plaatsgevonden, en hoe dat eventueel in verband gebracht kan worden met de keuzes die Rutte onder zijn beleid heeft gemaakt. Ik denk dat hij uiteindelijk minder slechte bedoelingen heeft gehad dan mensen denken wanneer de gehele redenatie boven tafel begint te komen. Ik kan begrijpen dat onschendbaarheid een belang is dat van toepassing mag zijn wanneer de keuzes ter goede zijn uitgewogen, en de meningen zullen daar over verschillen. Want nu is er ineens wel ruimte in de media om boos te zijn op Rutte. Maar laten we in ons achterhoofd houden dat een complete context belangrijk is voor een eerlijk verloop van zaken. En daar sta ik op. Ik hoop dat Nieuwsuur het volhoudt, deze video is in ieder geval al een hele stap in de goede richting. Ik begrijp ook dat journalistiek ruimte doet bewaren tussen grote topics om nieuws geleidelijk naar het volk te brengen.

  ThomtickThomtick19 dagen geleden
 • Objectief is anders

  jurjen dijkhuisjurjen dijkhuis19 dagen geleden
 • waarom is een verbod op ivermectine??? 150.000 euro boete op voorschrijven van dit medicijn, schande

  grupsiogrupsio19 dagen geleden
NLworld