Nederland gasvrij | Zondag met Lubach (S12)

8 nov. 2020
628 219 Weergaven

We willen van ons aardgasnetwerk af, maar er is nog geen geschikt alternatief. We moeten nu niet allemaal wijken gasvrij gaan maken, maar heel Nederland isoleren.
Dit is het twaalfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.15 uur op #NPO3 en NLworld. #ZML
Deze video komt uit uitzending 8 van seizoen 12 van Zondag met Lubach. Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondagmetlubach
www.vpro.nl/zml

Reacties
 • het is het zelfde met elektriese auto"s .hoeveel kolen worden verstookt per kilometer?

  Sam SamSam Sam2 dagen geleden
 • Er moeten meer natuurkundigen en engineers in de tweede kamer

  Ruben HRuben H2 dagen geleden
 • Of een warmte aardpomp volgens mij zijn ze wat vergeten

  Marin den BoonMarin den Boon5 dagen geleden
  • Ook voor een centrale netwerk te gebruiken

   Marin den BoonMarin den Boon5 dagen geleden
 • R600 OF R 34 OF R12

  punt kommapunt komma13 dagen geleden
 • niemand ? en voeg daar 1082 mbt druk aan toe en een heel klein beetje zwaartekracht MAAR ZEER VEEL MASSA TOCH

  punt kommapunt komma13 dagen geleden
 • Zou het niet beter zijn allemaal kelders te bouwen met in het plafond de gastoevoeren ?

  punt kommapunt komma13 dagen geleden
 • Hehe eindelijk!

  vivofzoietsvivofzoiets21 dag geleden
 • Inge heeft crazy eyes.

  I am AlucardI am AlucardMaand geleden
 • The picayune character pharmacokinetically injure because men intraorally force out a condemned liquor. direful, befitting powder

  Decarus HorneDecarus HorneMaand geleden
 • Lubach is de ' Was - verzachter ' in het geheel de media de trommel de kiezels zand staalschilvers stront en sherp- grind de politiek. De was is de `Maatschappij'.

  Rob RuitenbergRob RuitenbergMaand geleden
 • Na het kijken van deze video kreeg ik een warmtepomp reclame. xD

  Rick PapRick PapMaand geleden
 • hoe moeilijk kan het zijn ketel er uit! water circulatie pomp erin, platen warmte wisselaar ertussen en je cv die word warm geloof me en nu een elektrische ketel 700 euro kost ben je voor de douche en warm afwas water ook zo klaar rest nu nog de zonnepanelen en de isolatie van je huis ;-)

  Anton HeidebrinkAnton HeidebrinkMaand geleden
 • 7:43 lubach's haarlijn is zo ver achter dat hij zijn hand 90 graden verder naar achter moet schuiven om te saluten

  Riziki DavidRiziki DavidMaand geleden
 • Even een kleine inschatting: Eerste golf eind juni 50.000 geregistreerde besmettingen in de steekproef van het RIVM en 5,5% positieve donorbloedtest gevallen. Huidige geregistreerde besmettingen eind november 520.000 in de steekproef van het RIVM en 8% met antistoffen. 5,5% van alle Nederlanders is 943.251 met antistoffen eind juni, met 50.000 geregistreerde besmettingen. in de steekproef van het RIVM. 8% van alle Nederlanders is 1.372.000 met antistoffen eind november, met 530.000 geregistreerde besmettingen in de steekproef van het RIVM. In de tweede golf, is er 2,5% met antistoffen bij gekomen, wat 428.750 Nederlanders zijn. In de tweede golf besmette Nederlanders 470.000 en blijkt hier uit dat er nog 41.250 te weinig mensen met antistoffen zijn om aan 8% te komen. Alle media kanalen lijken hier niks mee te doen, dat ik @t daar op aansprak en zij mijn mogelijkheid om nog langer te kunnen reageren via hun kanaal hebben geblokkeerd, omdat ik er op wees dat ze klakkeloos alles overbriefde wat het kabinet naar buiten bracht.

  Martin willemseMartin willemseMaand geleden
 • Je stem is belangrijk en telt. Stem bewust. Voor een eerlijke verkiezingen.

  Thomas JellinekThomas JellinekMaand geleden
 • Surprised by that weird point of biomass emitting two times as much CO2 as natural gas. That's not the point, since it absorbs that CO2 while growing and is thus pratically carbon neutral.

  NX ValiantNX ValiantMaand geleden
 • 0:56 "hij denkt dat het kan", 2:15 "dit was vet" Dit is nu en duidelijke vorm van OPLICHTING. Dit moet stoppen!!! Een jonge vrouw die het leuk vind, veel geld uit te geven omdat Den Haag dit zegt. Dit is gewoon een manier om iedereen in Nederland hun geld weg te gooien in een diepe put. Het klinkt als Griekenland - deel 2 .. en Jaaaa dat is het ook. Zelfs al zou Nederland morgen klimaat neutraal worden, wordt het milieu er niet beter op. Sterker nog ik schrijf het nog een keer, "de wereld wordt er niet beter op als wij klimaat neutraal worden" Nederland is een stip op een bol, wat denk je nu zelf? Half Europa gaat over op het gas en die mislukkelingen in Den Haag wil iedereen er af halen. Stoppen met die flauwe kul, we moeten eerst mensen aanpakken die zich verrijken door Nederland te verkopen voor data kul en andere onzin. Europa prima, maar 1 ding, "eigen volk eerst" En wie er niet zo over denkt, gaat maar ergens heen om je hulp DAAR aan te bieden. Je kan niet aan kinderen beginnen als je niks te bieden hebt! Je kan wel zielig 2 euro in dat blikje stoppen maar als je het niet meent doe je het enkel voor jezelf. Daar denkt Den haag anders over want dat levert hun gewoon extra belasting op. Den Haag moet stoppen met ons te bedriegen en gewoon 4 kerncentrales neerzetten, uit eigen zak (shit jaa dat is ons geld) En dan kunnen we eindelijk goedkoop stroom krijgen en stoppen met half Nederland vol te bouwen met windmolens (dieren gehaktmolens) en zonnepanelen (die parken hadden gewoon op ons dak gemoeten) Geen stellingen, geen locatie flauwe kul. En klimaatbonnen uit Scandinavië kopen, stoppen met die ongein. Stem op .... (ja dat moet je zelf weten) Als het maar geen Rutte is, want door hem wordt de boel verkloot. En Nederland schijnt een democratie te zijn, en dat is dus niet 10+ jaar Rutte. volgens slechtste terwijl

  JWPemperorJWPemperorMaand geleden
 • Der achterlijke groenen...

  JDN RotterdamJDN RotterdamMaand geleden
 • Hey, pssst... Bij het opwekken van stroom met fossiele brandstof verlies je minimaal zo'n 40% van de energie die je erin stopt. Bij rechtstreeks warmte opwekken met een moderne boiler gaat er maar een paar procent verloren. Dit is een dom idee. Behalve de warmtepomp dan.

  David SchaftenaarDavid SchaftenaarMaand geleden
 • Dit is geen humor. Het is een beste stuurlui staan a wal show. Alles lopen afzeiken. Lubach had geschiedenis moeten gaan studeren dan wist hij dat alle vernieuwingen tijdkosten, en met vallen en op staan gepaard gaan. Goedkope humor om het vallen belachelijk te maken. Tegenwoordig stappen we in een Boeing 747, met 700 medepassagiers, dat was in 1903 anders. De luchtvaart is met vallen en opstaan geworden tot wat het nu is. Alle veranderingen gaan gepaard met vallen en opstaan. Maar kennelijk moeten 1,8 miljoen Nederlanders daar om lachen, ik hoor daar niet bij.

  Star LightStar LightMaand geleden
 • yep, wij als klein landje mogen het zogenaamd oplossen. de aarde zal net zo snel naar de klote gaan

  ChefChef2 maanden geleden
 • kan hij niet in het politiek ???

  juggler mansveldjuggler mansveld2 maanden geleden
 • laat de rest maar lekker van de gas af gaan en laat mij het maar houden als er maar 20 procent aan het gas blijft is er niets aan de hand . ben een kok je hoort te koken op vuur of zelfs kolen en niet op dat rare lelijke elektra

  juggler mansveldjuggler mansveld2 maanden geleden
 • I must correct something: In January 2020 the system of subsidies for replacing old heatings has changed in Germany: You no longer get money if you only replace your old heating (for example central oil heating) with a modern central gas heating ("Brennwertechnik"). You only get money if you choose a) either to lower the complete house heating energy consumption (with better Windows, with roof & wall thermal insulation, ...) b) or if you choose a hybrid gas heating (combination of gas & renewable energy like bio mass or solar heat) ...... or a "renewable ready" gas heating, which must be completed with a renewable energy source within 2 years a) costs a lot of money ..... and b) means still more costs as in 2019, when you could only buy a cheap new central gas heating .... and get either subsidies or a cheap loan. But, in total, I agree to your arguments: replacing gas in all current houses without technical needs in a short time is - nonsense. It's better to wait till the existing gas heating needs to be replaced because its broken or not economically any more - and then replace it with something better fpr the environment.

  SYSTEM READYSYSTEM READY2 maanden geleden
 • het klinkt zo droog zonder publiek

  clapxr.clapxr.2 maanden geleden
 • Hoopte dat je kernenergie zou benoemen, was not dissapointed

  AdmiralVortexAdmiralVortex2 maanden geleden
 • Groot probleem is ook de huisbazen. Ik woon in een huis met enkel glas, maar denk je dat de huisbaas daar een fuck om geeft? Natuurlijk niet, want ik betaal de rekening! Hopen dat ze na de verkiezingen huisbazen verplichten om alle woningen binnen vier jaar minimaal een energielabeltje op te krikken (en alles wat nu G is, minimaal naar D).

  Bennett CraineBennett Craine2 maanden geleden
 • Ik kan niet eens een appartement betalen met die idiote prijzen. Laat staan een huis of de "verduurzaming". Ik zie ook met name oude mensen in het filmpje die dat hebben betaald.

  TwigTwig2 maanden geleden
 • Even dat iedereen het weet: dit is dus wat je krijgt als je VVD stemt. Laat de vrije markt het maar oplossen zodat we met gekke ideeën B huizen in A kunnen veranderen, terwijl F huizen lekker blijven stoken. De VVD gaat simpelweg nooit die F huizen beter isoleren, want daar valt gewoonweg niks uit te halen (en daar hebben ze zelf niks aan). Zulke megalomane ideeën om van het gas af te gaan zorgt ervoor dat er veel geld wordt uitgegeven door mensen met geld, wat zorgt voor werk, en dit is het enige waar de VVD om geeft. En soms is dat een prima strategie, maar in dit geval is het gewoon beter om het belastingsgeld van die Henk en Ingrid te gebruiken om F en E huizen te isoleren ipv te wachten tot het geld eindelijk daarnaartoe "downtricklet". Soms missen je video's een conclusie Arjen, maar dat is wss om niet tegen al te veel tenen te stoten.

  andeosmrandeosmr2 maanden geleden
 • Waarom legt de overheid niet de focus op zonnepanelen🤷🏼‍♂️ Dan heb je geeneens biomassa of aardgas nodig

  Damian RanshuijsenDamian Ranshuijsen2 maanden geleden
 • Iemand enig idee wat het bereik is van een video als deze? Zit namelijk ijzersterk in elkaar. Bereikt zoiets ooit de tweede kamer?

  Joren BassantJoren Bassant2 maanden geleden
 • Dus eigenlijk blijven we doorgaan in een kringetje en is het probleem alsnog niet opgelost met weet ik hoeveel euro's verlies.

  TheturtleowlTheturtleowl2 maanden geleden
 • Dit geintje kost de samenleving vele tientallen miljarden, voor dat geld had je bij wijze van op Rotummerplaat een gigawatt kerncentrale kunnen neerzetten...

  Kristina WoodsKristina Woods2 maanden geleden
 • Als je maar 43 woningen per jaar van het gas af krijgt dan duurt het 162791 jaar voordat alle 7 miljoen woningen van het gas af zijn. Top. Zelfs met 50.000 huizen per jaar duurt het nog 140 jaar voordat je op 7 miljoen zit. Wat een luchtfietsers daar in Den Haag.

  W. R.W. R.2 maanden geleden
 • Wat een onzin. Je kan daar gewoon een installatie in hangen om de stikstofoxiden eruit te wassen en TNO is ook al decennia bezig met technieken voor het afvangen van CO2 uit rookgasstromen. Dan wordt je warmte of elektriciteit wat duurder, maar dan heb je volledig CO2-neutrale energie uit biomassa zonder uitstoot van NOx.

  Thomas McKwekThomas McKwek2 maanden geleden
 • OK, en nu die zichzelf onaantastbare wanende kaste van duizenden beleidsambtenaren met sociale geografie en andere opleidingen die niets met techniek te maken hebben, die elkaar voor een veel te hoog salaris onnadenkend napapegaaien, allemaal naar huis en omscholen. De steigers op en isoleren maar. Dan doen ze wat nuttigs, en het helpt de CO2-reductie wel vooruit!

  KlaasrupsteenKlaasrupsteen2 maanden geleden
 • GGG

  LynxoeeeLynxoeee2 maanden geleden
 • volgens mij vind arjan de grappen van de redactie zelf niet meer leuk :D

  wow360wow3602 maanden geleden
 • Ze gaan nu gas boren in drenthe....

  Rick VdRick Vd2 maanden geleden
 • Dat is best logisch, eerst een alternatief klaarmaken, niet bezig gaan met het slot als de kern niet klaar is

  My DiaryMy Diary2 maanden geleden
 • Bij ons in de familie is het berekend. Het levert niet genoeg geld terug, oftewel het is veelte duur. Zonnepanelen zijn veel rendabeler

  My DiaryMy Diary2 maanden geleden
 • Kern levert veel stroom en is handig voor warmteNET

  nick wnick w2 maanden geleden
 • He die klauw lijkt op die van toys story

  Gert DuikmanGert Duikman2 maanden geleden
 • May god bless whoever translating Lubach's shows into english

  rodosianpalmsrodosianpalms2 maanden geleden
  • It is. Click on the 3 dots (. . .) next to the save option, then go to "Open Transcript" and select English.

   Matthew_YoungMatthew_YoungMaand geleden
 • ja, of iemand stopt eindelijk eens die 30 miljoen in het prototype van Copenhagen Atomic en we gaan over op een Thorium gesmolten-zout reactor en we hebben 1000 jaar om de rest van de problemen op te lossen.. Maar ja.. dat zou te simpel zijn en er is zo weinig geld mee te verdieneb. Het lost alleen maar het probleem op..

  Snoep AnimatieSnoep Animatie2 maanden geleden
 • Kernenergie

  LithostheoryLithostheory2 maanden geleden
 • Ik ben geen ingenieur. Maar wat nou als we in plaats van windmolens, een kern centrale in de zee bouwen? Veel energie, weg van de mensen in het geval van een ramp, geen vogels die dood gemept worden (al is er een studie gedaan waaruit blijkt dat vogels de wieken gewoon kunnen zien en ontwijken) EN Co2 neutraal. Wat wil je nog meer?

  tkitsztkitsz2 maanden geleden
 • Dit zeg ik al jaren... Enige optie is FVD stemmen

  Docent VoDocent Vo2 maanden geleden
 • Een HR ketel is 3x zo efficient als een verbrandingsmotor en bijna 2 keer zo efficient als een gascentrale. Huizen van het gas af zou de laatste stap in de transitie moeten zijn. Niet 1 van de eerste.

  Daphne den HartogDaphne den Hartog2 maanden geleden
 • Bro ik ga echt niet koken met een inductie kookplaat

  The United ProvincesThe United Provinces2 maanden geleden
 • Hoop wel dat ze eerst oplossingen gaan vinden voor ze het gas loskoppelen. Zijn daar zo afhankelijk van... Zou niet weten hoe ik het zonder zou moeten doen

  SupertransistorSupertransistor2 maanden geleden
 • Op zich is het idee van de proeftuinen ook niet echt om iedereen gehaast van het gas te krijgen maar eerder om ervaring op te doen over hoe dat in de toekomst wel moet als we er ooit wel aan toe zijn. Dat de overheid te veel focust daarop (en dus minder goed geïsoleerde huizen relatief achter laat) is nog steeds een belangrijk punt maar experimenteren met nieuwe oplossingen is ook belangrijk.

  muesliman100muesliman1002 maanden geleden
 • Allez, ben ik blij dat we in België momenteel dan toch iets beter doen dan in Nederland maar het gaat omkeren. Waar Nederland het nuchter verstand volgt en kerncentrales gaat bouwen, doet België ze dicht in 2025. Nederlanders: stem nooit op GroenLinks. De Groene ideologie is het smerigste linkse idiote vuil dat je je maar kan voorstellen. Het is nu voor de tweede keer dat de Groenen in België aan de macht zijn en het is wederom de grootste ramp van het decennium. We betalen nog steeds honderden euro's extra per jaar op onze energiefactuur en op onze belastingen sinds 2000 en nu komen er weer enkele honderden euro's bij in één klap. En dan zijn de Coronakosten nog niet ingecalculeerd. Wij zijn een grap.

  Flemish NationalistFlemish Nationalist2 maanden geleden
 • Arjen ik vetrouw je niet !!

  Ismail MoussatenIsmail Moussaten2 maanden geleden
 • De ongevaccineerden gaan volgend jaar al van het gas af. Geen prik geen gas…

  FreeMindFreeMind2 maanden geleden
 • erg goed item, maar wel één waarbij Lubach een beetje door de mand valt. hij beweerde dit programma te maken voor de grappen, en dat die grappen nou eenmaal ergens over moeten gaan, maar dat het hem niet gaat om een invloed op de maatschappij te hebben. dit item is één en al retoriek zonder grappen, en dus bewijst het tegendeel.

  lygophilelygophile2 maanden geleden
 • Nog een reden om niet op GL te stemmen: niet alleen om hun luchtfietsen op zich, maar die luchtfietsen zijn ook nog eens exorbitant duur !😤

  Jean CheJean Che2 maanden geleden
 • Lubach pakt deze machtige gasten goed aan,kwestie van tijd dat ook Er een heksen jacht op lubach komt,Want hun grote inkomen komt in gevaar door die programma.Dus Lubach jonge keep going en niet onder hun druk bezwijken en dat maakt jou anders dan de rest👍👍

  Sahand johnSahand john2 maanden geleden
 • Lubach de geadpoteerde zoon van ollongren

  Алёна ТихоноваАлёна Тихонова2 maanden geleden
 • 1:00 Aan Ingrid haar ogen te zien moet van het lach gas af ... dat of de XTC.

  Gert GybelsGert Gybels2 maanden geleden
 • En laat de hoogleraren met elkaar discussiëren

  Jamiro VoornJamiro Voorn2 maanden geleden
 • Ga het daar maar over hebben

  Jamiro VoornJamiro Voorn2 maanden geleden
 • THORUIM

  Jamiro VoornJamiro Voorn2 maanden geleden
 • Zout water reactoren

  Jamiro VoornJamiro Voorn2 maanden geleden
 • MACHTIGE BONS

  Robin de LangeRobin de Lange2 maanden geleden
 • Ongelooflijk dit. Eerst een goed alternatief hebben voordat je met dit soort flauwekul oplossingen komt. Is alleen maar duurder en vervuilender.

  PaulPaul2 maanden geleden
 • Ambtenaren krijgen een handboek "lastige vragen" door arjen, hahaha !

  V LaanV Laan2 maanden geleden
 • Euh, even wachten, wij maken stroom in centralen die water koken tot stoom om turbines te laten draaien en laten die stoom in de atmosfeer los ipv deze te gebruiken voor verwarming? Wanneer is Nederland zijn verstand kwijt geraakt? Dit hele verhaal stinkt naar NGG... Nederlandse graaiers gedrag... Duh....🤪🤣🤣🤣👌👍

  Wil's RecreationsWil's Recreations2 maanden geleden
 • Ik las gastvrij...hahaha...

  Bob&Alpha Marley&BlondyBob&Alpha Marley&Blondy2 maanden geleden
 • Stel je je verkiesbaar bij de komende verkiezingen, Arjen? ;)

  BammyQBammyQ2 maanden geleden
 • Leuk dat de inteligentie in nederland moet komen van een komiek.

  Yu bokaYu boka2 maanden geleden
 • Is dit nou gewoon hergebruikt ?

  ChesterChester2 maanden geleden
 • De halve wereld gaat over op aardgas en wij hebben het beste gasnetwerk ter wereld en gaan het slopen voor een meer vervuilende en lager rendementssysteem stroom.

  hardrock sinterklaashardrock sinterklaas2 maanden geleden
 • Gas genoeg voor Nederland.

  hardrock sinterklaashardrock sinterklaas2 maanden geleden
 • Ook een leuke, die hier niet ter sprake kwam, is het feit dat veel nederlanders op gas koken. Bij de wat oudere woninging is het niet een kwestie van even de gasplaat vervangen door een elektrische plaat, want de stroomvoorziening is niet altijd geschikt om dat te doen. En zodra de overheid gaat eisen dat er elektrisch gekookt moet worden, moet ook de meterkast/stoppenkast uiteraard aan de nieuwe standaard gaan voldoen.....en dan heb je het over een enorme verbouwing. En dat is voor 1 kookplaatje.

  BuzzinsPetRock78BuzzinsPetRock782 maanden geleden
 • Geven we hier miljarden uit terwijl in Rusland nog steeds de verwarming niet omlaag kan en de ramen worden opengezet bij min 20.

  Rik HendriksRik Hendriks2 maanden geleden
 • die ingrid moet iets minder fake enthousiast doen

  Sunil KisoensinghSunil Kisoensingh2 maanden geleden
 • haarlijn

  rebeccarebecca2 maanden geleden
 • Gekke blokheadddd neeffff

  The LiesThe Lies2 maanden geleden
 • Lekker man, zo'n centraal punt. Als daar een storing is zit er een hele wijk in de kou...

  MarkMark2 maanden geleden
 • Gewoon russisch gas nemen

  Metal VideosMetal Videos2 maanden geleden
 • Kan deze gozer de politiek niet in met z’n team?

  tfjvk_tfjvk_2 maanden geleden
 • Kernenergie stoot wel geen CO2 uit maar je moet wel ergens met een heleboel radioactief afval naartoe.

  Anton CottenierAnton Cottenier2 maanden geleden
 • Dit is al zo lang bekend en oud nieuws, net als die kansloze plannen voor windmolens en zonnepanelen. Het komt door het ondertekenen van het klimaatakkoord. Dit is de uitwerking daarvan, tot stand gekomen aan de klimaattafels. Je ziet de invloed van lobbyclubjes op de concrete uitwerking. Sommige clubs zijn wél uitgenodigd en andere niet. Daarom worden er onlogische stappen ondernomen. Ga daar maar eens een aflevering over maken Lubach.

  Robert HarteRobert Harte2 maanden geleden
 • Sommige wijken zijn over op centrale blok verwarming, maar komen later met een enorme hoge verwarmingskosten op de rekening. Dit is niet de bedoeling. Dat de warmwaterpomp instalatie nog moet worden afbetaald en dat de warmwaterpomp installatie alweer moet vervangen, dit werkt ook niet. Behoud het gas en pak de slechtste huizen eerst aan, dan doe je iets goed.

  BruceLee FannlBruceLee Fannl2 maanden geleden
 • helaas mis je met de overstap naar gas in duitsland toch de plank mis. van steen en Bruin kool naar gas is een goede stap in Nederland hebben we die stap al lang gemaakt dus zijn we bezig met de volgende stap van het gas af

  henri veermanhenri veerman2 maanden geleden
 • Lubach en Jinek zijn complot gekkies

  Jonko BobJonko Bob2 maanden geleden
 • Nederland moet echt een van de domste landen ooit zijn

  The BoogeymanThe Boogeyman2 maanden geleden
  • Helemaal mee eens. Maar niet te hard roepen aub. Zit in een uitkering en wil deze graag behouden..

   es ceees cee2 maanden geleden
 • Sorry Arjen, ik ben erg fan van je show, maar dit is geen heel sterk item. Een aantal puntjes: - Warmtenetten en warmtepompen zijn niet de enige alternatieven voor aardgas, er zijn er nog meer die nu niet behandeld worden. - We willen van het AARDgas af, groen gas bijvoorbeeld valt daar niet onder. - Biomassa is een veel diversere warmtebron dan je nu schetst, snoeiafval is maar één van de soorten daarvan. Denk ook aan: rest- en afvalhout, GFT afval, restproducten uit de landbouw. - Biomassa legt CO2 vast tijdens de levensduur, aardgas niet. - CO2 uit een warmtecentrale kun je afvangen en ondergronds opslaan (icm met bomassa is dit zelfs netto negatieve emissie) , CO2 uit een schoorsteen van een huis niet. - Biomassa is natuurlijk niet de enige optie voor warmtenetten. Vaak wordt ook restwarmte uit industrie of elektriciteitscentrales gebruikt. - Het argument dat op dit moment de elektriciteitsvoorziening nog voornamelijk op gas draait gaat natuurlijk absoluut niet op. Van het gas af gaat in ieder geval tot 2050 duren. De ambitie is nu al om in 2030 70% van de elektriciteit in Nederland duurzaam op te wekken, dit zal daarna alleen nog maar meer worden. - Huizen isoleren is al onderdeel van het plan, dat alleen is geen oplossing. - Kernenergie zou (een deel van) een oplossing kunnen zijn, maar kijk naar Frankrijk, Engeland en Finland, waar nu reactoren gebouwd worden. Het duurt waarschijnlijk meer dan 10 jaar voor er überhaupt een centrale zou staan. Zoveel tijd hebben we niet. Daarnaast, wat heb je aan zoveel elektriciteit als alle huizen nog steeds op gas verwarmd worden en met gas koken?

  Lars LensinkLars Lensink2 maanden geleden
 • sloop al die oude huizen man

  AlphaDreamAlphaDream2 maanden geleden
 • Autocue grappenmaker Lubach het poppetje van Irene van den Brekel en Ollongren

  Angelos NLAngelos NL2 maanden geleden
 • Arjen Lufrack? Volgens het CBS had 80% van de in het filmpje getoonde inkomensgroep in 2005 reeds een goed geisoleerde woning. Slecht (beheerde en) geisoleerde huurwoningen onderaan de markt zijn het probleem. Van die truidragers dus daar heb je ook niks aan. VVD stemmen ho maar en als je dan ook nog eens de huur verhoogd... Volgens Vattenfall scheelt stadswarmte gemiddeld 60% co2 tov thuisstook. (En meer ruimte op de kazerne om je caravan te stallen) Bij Altmaier Scheint immer die Sonne zu Schijnen, maar Duitschland heeft ook aardgasproblematiek (o.a bevingkjes, benzeenlekkages, Amerikanen). Voor het overige: Non, Merci

  panbroodpanbrood2 maanden geleden
 • de co2 van aardgas zit nu niet in het ecosysteem, de co2 van biomassa zit nu in het ecosysteem in bomen en planten. Dooie meuk word gerooid, verbrand, volgend jaar groeien die krengen en de co2 zit er weer in... ala bio brandstof, ethanol.. mais word alcohol word verbrand komt in lucht en word weer opgenomen door volgende oogst.

  MosibfuMosibfu2 maanden geleden
 • Koken met gas is mega! Ik heb ook een elektrisch vuur, maar niets kan tippen aan mijn gasfornuis!!

  Els DebastEls Debast2 maanden geleden
 • zonder lachband is het al helemaal niet grappig meer :(

  Mister MotelMister Motel2 maanden geleden
 • het verbaasd me hoe ik 10 jaar geleden als 14 jarige brugklasser op de havo al deze shit klassikaal had besproken als oefen debat, waar toen al bleek dat kernergie de beste optie is en windmolens de allerslechtste. 10 jaar later en de regering snapt het nog niet. soms heb ik het idee dat de regering denkt met emotie in plaats van kennis. oh ja en tabak en alcohol worden nogsteeds verkocht en de drugs die juist niet verslavend en schadelijk zijn staan op de opiumwet. ik weet niet wat er fout gaat in de regering maar er gaat iets goed fout.

  Genki GGenki G2 maanden geleden
 • 9:49 In de winter schijnt de zon ook Lubach

  Arjan SalomonsArjan Salomons2 maanden geleden
 • Dus Thierry Baudet had toch wel een puntje over de kosten van vergroening?

  Thomas VermeulenThomas Vermeulen2 maanden geleden
 • Kernenergie is niet CO₂ neutraal. Uraniumdelving levert namelijk CO₂-uitstoot op. Bij een ertsgehalte van 0,02% is de indirecte CO₂-uitstoot door een kerncentrale 300 gram CO₂ per kWh. Bij nog armere ertsen van 0,01% is een kerncentrale verantwoordelijk voor meer CO₂-emissie dan wanneer dezelfde hoeveelheid elektriciteit verkregen zou zijn door aardgas direct te verbranden.

  Flipje van TielFlipje van Tiel2 maanden geleden
 • Ik stop pas met gas als het echt niet anders kan. het kost simpelweg aan verbruik en vastrecht allen al 3 a 4x zo veel voor mijn huis. Ik gebruik maar 300 m3 gas voor verwarming naar 18.5c en warm water voor douchen en afwassen (ja dat doe ik met de hand veel efficiënter) en koken doe ik al elektrisch en ben in totaal 400 euro kwijt per jaar aan gas en vastrecht. Tenzij ze met een zak geld over de brug komen ga ik echt niet zo veel meer betalen kan mijn geld maar 1x uitgeven en alles is fors duurder geworden afgelopen 5 jaar zonder inkomens stijging die noemenswaardig is.. En ook warmtepompen zal ik me tot de rechter tegen verzetten. Als hier iedereen in de straat (sociale huurwoningen) een warmtepomp krijgt betekend dat dat we 45 brommende warmtepompen dicht op elkaar hebben. Dat is onleefbaar tenzij je een villa of vrijstaande woning heb. Alles elektrisch lijkt de enige optie maar dan moet de belasting tot 10.000 kwh fors omlaag anders is het flink duurder. En een warmtenet op gas is minder efficiënt dan een gasketel. Er is veel meer verlies. Ik hou lekker mijn cv tot het niet anders kan.

  pino de vogelpino de vogel2 maanden geleden
NLworld