DOMINEE ANTHONIE KORT wil HOMO’S VERBANNEN en dat MAG van ONZE GRONDWET | BOOS S05E05

25 feb. 2021
1 049 642 Weergaven

Stuur een vriendelijke brief naar dominee Anthonie Kort om te vragen of hij met Leon in gesprek wil. Dit kan naar:
Nachtegaalstraat 3
2922 VL Krimpen a/d IJssel
Mocht je een persoonlijk bericht voor Leon hebben, mail ons!
Leon is boos. Op dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk in Krimpen aan de IJssel en het Openbaar Ministerie. Deze dominee stuurde namelijk een brief aan de gemeente waarin hij oproept om homoseksuelen te verbannen. Nu is Leon zelf homoseksueel en voelt zich hierdoor beledigd en gediscrimineerd. Hij doet aangifte bij het OM. Maar zij doen hier verder niks mee. Terwijl het OM wel zegt dat deze uitspraken inderdaad beledigend zijn, wat strafbaar is. Maar toch mag deze dominee dit gewoon zeggen, omdat we Artikel 6 in onze Grondwet hebben. Dit is de vrijheid van Godsdienst en deze vrijheid is zó groot dat je andere wetten mag overtreden als je dit doet in naam van je religie. Wat Leon graag wil is een gesprek met de dominee. Hij heeft hier al meerdere pogingen tot gedaan, maar tot nu toe nog zonder resultaat.
Ben jij ook boos? Mail naar boos@bnnvara.nl
In BOOS trekt Tim alles uit de kast voor jou. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je niet betaald bent door je werkgever, je bent opgelicht door een webshop of je huurbaas je laat wonen in een huis vol schimmel. Ook als je het niet eens bent met iets wat opgelost kan worden via de politiek, laat het ons weten! Wij trekken de juiste politicus voor je aan de mouw.
Elke donderdag om 16.00 uur op dit kanaal.
Volg ons ook op Instagram:
instagram.com/boosbnnvara
instagram.com/debroervanroos
instagram.com/marijederoode

Reacties
 • ben wel benieuwd naar wat de koster te vertellen heeft, hij heeft een zeer interessante kijk hierop, zo te horen is hij het namelijk niet eens met wat er hier afspeelt maar hij staat nog wel in de gemeente. Zou mooi zijn als deze man zijn verhaal kan doen met alleen een afgesproken audio opname, want zoals we horen wilt deze man liever niet op camera en daar heeft hij dan ook recht op. :)

  Viru_zz SquadViru_zz Squad20 uur geleden
 • Wat een k*t kerk

  Melle van HeerewaardenMelle van HeerewaardenDag geleden
 • Is besnijdenis ook een voorbeeld? als ik een kind krijg en ik laat hem besnijden, dan mag dat niet, dat is verminking. Maar als ik islamitisch of joods ben dan mag dat wel.

  DJoppiesausDJoppiesaus2 dagen geleden
 • Het enige waar ik in geloof is dat er voor alles een logische verklaring is (zelfs god) en dat wij moeten stoppen met geloven en beginnen met ontdekken en te weten wat god is. Geloof is de vijand van kennis.

  100KG Natty100KG Natty2 dagen geleden
 • Geloof is de vijand van kennis.

  100KG Natty100KG Natty2 dagen geleden
 • Ik heb een goed voorstel, misschien kunnen we Gay pride verplaatsen naar Krimpen aan de IJssel met als start en finish de kerk. Markeren we gay zijn als religie en kunnen ze gelijk met honderden bij elkaar komen. Kan nu al niet wachten op de beelden.

  Mustafa TapanMustafa Tapan3 dagen geleden
 • Fijn dat de politie agent begripvol en aardig was !! Mag ook wel gezegd worden

  Lyonne JansenLyonne Jansen3 dagen geleden
 • Verschrikkelijk dat dit gebeurt !! Gelukkig zie ik in de reacties ook genoeg mensen die geloven en wel respect hebben voor dit !

  Lyonne JansenLyonne Jansen3 dagen geleden
 • Leon is zo geweldige man! Echt hij heeft een hart van goud! Ik vindt dat iedereen gelijk is!

  Caramel CakeCaramel Cake3 dagen geleden
 • Volgens mij staat er toch duidelijk in de bijbel dat je je naasten lief moet hebben en iedereen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Daarnaast mag je ook zeker niet oordelen.. misschien moet Dhr Kort de bijbel nog een keer lezen voordat hij anderen met zijn eigen ideeën lastig valt......

  Stefan van den heuvelStefan van den heuvel4 dagen geleden
 • Voor mensen die meer willen weten over de huidige stand van zaken. Hier een update. Deze week ging ik in gesprek met een kerk en een dominee. Zo zou het gesprek met dominee Kort er ongeveer uitgezien hebben als hij wel open had gedaan: nlworld.info/key/video/yq2AnNyonWmFjp4 Helaas heeft dominee Kort nog niet gereageerd op mijn laatste brief, waarin ik hem nogmaals heb uitgenodigd voor een gesprek. In een recente preek heeft hij laten weten geen gesprek te willen. Ook preekte hij recent nog dat homofilie de meest erge zonde is en het promoten van homoseksualiteit schaamteloos is. De Mieraskerk heeft de preken nu achter een slotje gezet zodat niemand meer kan terugluisteren. De preken waar het om gaat zijn gelukkig wel opgeslagen. Tegen mijn bedreigers in BOOS is aangifte gedaan. Hier een video van een demonstratie in Krimpen op 6 maart waar honderden demonstranten aanwezig waren naar aanleiding van de gebeurtenissen in deze aflevering: nlworld.info/key/video/w6-ceb22aWiAeW8 De burgemeester en wethouder willen geen afstand nemen van de woorden van Kort en mij ook niet helpen dat gesprek tot stand te brengen. De coalitie in de gemeenteraad (SGP, CU, CDA, VVD, PvdA, Krimpens Belang) heeft een motie van de oppositie verworpen waarin werd gevraagd afstand te nemen. Ook daar dus geen steun en geen hulp. Mijn artikel 12 procedure richting het OM loopt nog. Mijn advocaat en ik hebben er goede hoop op dat er nu toch een rechtszaak komt vanwege alle media-aandacht. Kamerleden willen wel met mij praten over artikel 6. Ook dat is goed nieuws. Het is nu hopen op een progressief kabinet. Dank jullie wel nogmaals voor alle brieven en reacties. Ook al leest Kort ze niet, wij lezen ze wel en zullen ons best doen ze zoveel mogelijk recht te doen. Mijn wens is om al deze brieven een keer tentoon te stellen in de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel. Deze staat recht tegenover de Mieraskerk.

  Leon HoutzagerLeon Houtzager4 dagen geleden
 • Het is een mening van de heer kort maar ik vind dat homo's mogen zijn hoe ze zijn! Maar dit kan toch niet het is een mening maar dit gaat te ver✌ en leon respect naar jouw hoe jij daar zo rustig blijft!

  quingame nlquingame nl5 dagen geleden
 • Ik had net water in mijn speaker omdat ik mijn telefoon in bad liet vallen en dit is het eerste filmpje dat ik kijk sinds het water er weer uit is😎

  Sara petersSara peters6 dagen geleden
 • Ik ga hellemaal stuk om Tim hè. Hij is echt een strijder fan al heel lang ❤️❤️

  D. DD. D6 dagen geleden
 • Walgelijk dat religie zo beschermd wordt door de wet en extremisme gewoon beschermd wordt in Nederland....

  Ruben SiekmanRuben Siekman6 dagen geleden
 • "beveiliging" BOOS ========> *FAIL* graag een update want voor mijn gevoel is dit nog niet klaar.

  Jon WaartsJon Waarts6 dagen geleden
 • Dit is wat hier gedaan wordt tegen de Kort onbeschoft

  Cunera Van OmmerenCunera Van Ommeren7 dagen geleden
 • Ik vraag me af hoe zo'n kerk zou branden ?

  obituary1973obituary19737 dagen geleden
 • Ik schaam mij als Christen voor deze mensen. Eerlijk gezegd snap ik ook niet waarom zij zichzelf Christen noemen. Ik zie voornamelijk onchristelijk gedrag: haat, aggressiviteit, afstoten. Werkelijk ongelooflijk.

  CC7 dagen geleden
 • Dus in een oud boek, een ‚heilig’ boek staat dat zwarten en moren ... vreselijk! Vreselijk. Het boek kan concurreren met Mein Kampf van Adolf Hitler

  Betje BeheiBetje Behei7 dagen geleden
 • Deze dominee is het niet waardig om dominee te zijn, hij discrimineerd 3n dat is tegen het geloof. Niemand zou deze man nog geloofwaardig moeten vinden. Dit soort mensen moeten geen dominees zijn.

  the games nlthe games nl8 dagen geleden
 • Arme jongen. Zoveel haat alleen omdat hij anders geaard is. Zoveel bedreigingen, voor helemaal niets. Om te kotsen en dat noemen zich christenen.

  Angela ThijssenAngela Thijssen8 dagen geleden
 • Heel erg jammer dat dominee Kort en (een deel van) zijn gemeente hier zo in staat, naar onze beleving sluit dit niet aan bij de boodschap van God. God is liefde, voor iedereen. Elk mens is uniek en daar hoort iedereen respect voor te hebben. Iedereen mag er zijn en telt mee! Kijk eens naar de documentaire "Queer in de kerk", waarin drie voorgangers een ander geluid laten horen. nlworld.info/key/video/26uXhc6ro5urqms

  Mw de WildMw de Wild8 dagen geleden
 • Houd vol , have faith!

  Jeff LetschertJeff Letschert10 dagen geleden
 • Respect voor die jongen man! Ik geloof ook zeker dat de meeste christenen afstand nemen van dit soort shit, maar dat het getolereerd wordt, dat is een hele andere kwestie...

  BlackDeath60 8BlackDeath60 810 dagen geleden
 • Waren er kamervragen gesteld mocht dit een imam geweest zijn?

  Handy ModeHandy Mode11 dagen geleden
 • Iedereen die er mee zit.. met zijn homoseksualiteit en dit leest, en uit de ger. gem. komt. oud of gewoon. neem contact met mij op via youtube. Laat je niet kapot maken.

  Albert VDSAlbert VDS11 dagen geleden
 • Ik zou graag met Leon in gesprek willen. Hoe ontzettend welkom hij is !

  Albert VDSAlbert VDS11 dagen geleden
 • De OUD gereformeerde GEMEENTE is het zwaarste dat er bestaat. Mensen lezen nog bijbelteksten uit 1700..

  Albert VDSAlbert VDS11 dagen geleden
 • Dit zijn geen christenen. Dit zijn demonen. Jezus heeft nooit 1 woord gesproken over homo's. Jezus = God. Hij at met tollenaars, hoeren, moordenaars. Ze vergeten hun eigen zonden. 1. ze houden zich niet aan hun eigen spijzenwet. En die is gelijk aan die van de Joden. Dwz: een Christen hoort kosjer te eten en mag geen varkensvlees eten. Dat is God een Gruwel. Ook mogen er geen producten in de supermarkt naast elkaar liggen van bepaalde afkomst.. Dat ligt het en dat is God een gruwel... Ook vergeten ze dat vrouwen gesluierd moeten gaan: anders is het God een gruwel.. Alleen al het niet opvolgen van de spijswet volgens het OT in de Bijbel is genoeg om je in het Hellevuur te laten verteren en niet minder erg dan enkele passages in het oude testament over sodomie. De bijbel is een ingewikkeld boek, en mensen die het intellectuele vermogen niet hebben het te interpreteren en te vertalen naar deze tijd, moeten er niet aan beginnen. Hetzelfde geld voor de Torah , De koran en de hadits... Mensen plaatsen iets van 6000 jaar terug in deze tijd.. Dat gaat niet. We zijn wijzer geworden en snappen dat e de bijbel op waarde moet schatten naar zijn tijd. Christus vergaf iedereen. "Rabbi hoe vaak vergeef je een broeder ZIjn antwoord was 7 x70 maal m.a.w. ontelbare keren. "heb u naaste lief als uzelve' Een van de belangrijkste geboden. Waar is de naastenliefde ? Dit zijn geen Christenen, dit zijn door demonen bezeten entiteiten. Dit hele land is uit balans. ter linker en rechterzijde, aan de atheistische kant, en aan de gelovige kant. Het is een grote puinhoop in dit land. En dan wil zo'n raaskallende alikruik even vertellen dat het slechts de schuld is van 1 groep. De zondebokken. Mensen in dit soort dorpjes. hebben toch echt een te kort aan hersencellen......... echt.

  Albert VDSAlbert VDS11 dagen geleden
 • Hypocrisie ten top. “Wij willen niet dat je verbannen wordt” Wtf doen jullie daar dan, jullie mening op anderen te dwingen? Al jullie subs oproepen brieven te schrijven?

  BrilpoetsdoekjePSNBrilpoetsdoekjePSN12 dagen geleden
 • Tim Hofman, de mega deugd mens.

  F.D. MauerF.D. Mauer12 dagen geleden
 • Bekrompen aan den IJssel...

  Ik JeroenIk Jeroen13 dagen geleden
 • de kerk heeft goonsz

  Daniel KalloeDaniel Kalloe14 dagen geleden
 • Als 'n imam zoiets zou zeggen worden er kamervragen gesteld maar dit gaat onder 't tapijtje. Walgelijke klasse-justitie. Ik ben ook boos, Leon!

  Sir Richard the Easily StartledSir Richard the Easily Startled14 dagen geleden
 • Niet om wat, maar homos zijn in geen enkele religie welkom toch? Waarom uberhaupt een kerk of moskee willen binnen lopen? Overigens hoor je hier niks over binnen de islaam.. die turkse, marokkaanse homos die weten al hoelaat t is. Alleen de witte homos willen de kerk nog in. Kunnen ze niet gewoon een eigen kerk vormen? Is toch makkelijker?

  Virgil HardjosemitoVirgil Hardjosemito14 dagen geleden
 • Lees ik de omschrijving goed.. artikel 6 van de grondwet staat boven alle nederlandse wetten?

  Virgil HardjosemitoVirgil Hardjosemito14 dagen geleden
 • Maar is dit niet haat zaaien? Ik begrijp dat er niemand word aangezet tot haat jegens een specifieke groep mensen zoals in dit geval mensen met een voorkeur voor hetzelfde geslacht, maar er word wel publiekelijk geïndoctrineerd dat alles dat wat tegen de (Bijbelse) normen ingaat verbannen moet worden. Mensen die sterk gelovig zijn kunnen op deze manier toch een soort verplichte haat ontwikkelen met elke preek die ze krijgen jegens deze specifieke doelgroep? Als ik het mis heb hoor ik het graag, maar dit gaat verder dan vrijheid van geloof, anders kan ik ook met de Bijbel in mijn hand van alles gaan zeggen over andere doelgroepen qua geloof, ras of sexuele voorkeuren. En ik walg van dat idee. Ik ben zelf een heteroseksueel georiënteerd persoon, maar ik vind dit wel een schandelijk onrecht tegenover de, in dit geval, gedupeerde homoseksuelen..

  Merijn BaanMerijn Baan15 dagen geleden
 • Dit is meer een sekte dan een geloofsgemeenschap.

  ItHurtsWhenIPItHurtsWhenIP15 dagen geleden
 • waarom doet niemand wat een arrogantie van die vreselijke nare discriminerende Kerk. Bah. Leon is erg dapper.

  BarbellStrength BonaireBarbellStrength Bonaire15 dagen geleden
 • Dit is gewoon zielig

  Kwek EndKwek End15 dagen geleden
 • Relnicht

  Marniks JansenMarniks Jansen15 dagen geleden
 • je hoeft niet de islam aan te vallen ??

  AminaAmina16 dagen geleden
 • The childlike software oceanographically kill because condition obviously wreck next a encouraging ellipse. abrasive, cultured oboe

  gar rologar rolo16 dagen geleden
 • De grondwet is ook best een tegenstrijdig gevalletje. Één, je mag niemand discrimineren maar twee, behalve als het uit naam van religie is. Raar! Ik wens iedere niet hetero die gevangen zit in een streng religieuze omgeving echt heel veel sterkte en liefde toe.

  ArtBrut ByRichardArtBrut ByRichard16 dagen geleden
 • Ongelooflijk hoe bekrompen veel mensen kunnen denken en handelen, in dit geval in Bekrompen a/d IJssel. Ongelooflijk ook hoe het openbaar Ministerie deze zaak afhandelt. Ik gun iedereen de vrijheid, het vermogen en de kracht om boven zichzelf uit te stijgen en de boodschap van deze predikant/dominee af te keuren en aan de kaak te stellen. De onbegrensde rijkdom van diversiteit en inclusie is zoveel meer dan vasthouden aan schijnveilige bekrompenheid.

  Leendert Pieter HennevangerLeendert Pieter Hennevanger17 dagen geleden
 • Verschrikkelijke lui van die kerk , ik ben blij dat ik niet in Krimpen aan den IJssel woon. Overigens geloof ik dat dominee Anthonie niet achter een god staat maar als vieze egoist op de wereld gekomen en geen enkel respect heeft voor zijn medemens hij laat zich volledig leiden door satan en zijn volgelingen nemen zijn voorbeeld.

  Frans GvOFrans GvO17 dagen geleden
 • Kan er niks gedaan worden met bedreiging op openbaar terrein ?

  Marike BakkenesMarike Bakkenes17 dagen geleden
 • Hoe eerder ze die liegbek meneer de satan,de hel inslaan hoe beter . homosexuelen zijn mensen! ok geboren met een andere geaardheid..en wie ben ik omdat te veroordelen...

  Jan de JongJan de Jong17 dagen geleden
 • De protestant terug naar de roods. Hij moet weer gaan protesteren en nu tegen deze genderideologie.

  ----17 dagen geleden
 • 8:48 Wel een beetje jammer dat de moskee erbij wordt gehaald. Moslims mogen niet naar muziek luisteren dus dat scheelt. Van ons zul je geen last hebben :)

  el elel el17 dagen geleden
  • Het gaat niet alleen over muziek, maar ook over gebeden die men wordt opgedwongen in de omgeving van een moskee. Luister meer eens naar de heel uitleg die in het filmpje wordt gegeven.

   MeesKeijser ✔MeesKeijser ✔14 dagen geleden
 • Alsjeblieft een vervolg

  Tobias WillemsTobias Willems18 dagen geleden
 • Romeinen 1:18-32 18 Want de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen, als die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden. 19 Overmits hetgeen van God kennelijk is, in hen openbaar is; want God heeft het hun geopenbaard. 20 Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn. 21 Omdat zij, God kennende, Hem als God niet hebben verheerlijkt of gedankt; maar zijn verijdeld geworden in hun overleggingen en hun onverstandig hart is verduisterd geworden; 22 Zich uitgevende voor wijzen, zijn zij dwaas geworden; 23 En hebben de heerlijkheid des onverderfelijken Gods veranderd in de gelijkenis eens beelds van een verderfelijk mens, en van gevogelte, en van viervoetige en kruipende gedierten. 24 Daarom heeft God hen ook overgegeven in de begeerlijkheden hunner harten tot onreinigheid, om hun lichamen onder elkander te onteren; 25 Als die de waarheid Gods veranderd hebben in de leugen, en het schepsel geëerd en gediend hebben boven den Schepper, Die te prijzen is in der eeuwigheid, amen. 26 Daarom heeft God hen overgegeven tot oneerlijke bewegingen; want ook hun vrouwen hebben het natuurlijk gebruik veranderd in het gebruik tegen nature; 27 En insgelijks ook de mannen, nalatende het natuurlijk gebruik der vrouw, zijn verhit geworden in hun lust tegen elkander, mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende, en de vergelding van hun dwaling, die daartoe behoorde, in zichzelven ontvangende. 28 En gelijk het hun niet goed gedacht heeft God in erkentenis te houden, zo heeft God hen overgegeven in een verkeerden zin, om te doen dingen, die niet betamen; 29 Vervuld zijnde met alle ongerechtigheid, hoererij, boosheid, gierigheid, kwaadheid, vol van nijdigheid, moord, twist, bedrog, kwaadaardigheid; 30 Oorblazers, achterklappers, haters Gods, smaders, hovaardigen, laatdunkenden, vinders van kwade dingen, den ouderen ongehoorzaam; 31 Onverstandigen, verbondbrekers, zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijken, onbarmhartigen; 32 Dewelken, daar zij het recht Gods weten, (namelijk, dat degenen, die zulke dingen doen, des doods waardig zijn) niet alleen dezelve doen, maar ook mede een welgevallen hebben in degenen, die ze doen.

  Hans WalhoutHans Walhout18 dagen geleden
 • B.e.S.T f'u"l'l D.a.T.i.n.G h.o.T G.i.r.L's - L-o-V-e-S-e-X--- .❤️⤵️-----۞Here : shorturl.ca/quickdates0nakedgirls PRIVATE S.E.X----- !💖🖤❤️今後は気をライブ配信の再編ありがとうです!この日のライブ配信は、かならりやばかったですね!1万人を超える人が見ていたもん(笑)やっぱり人参最高!まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした,. 💖🖤在整個人類歷史上,強者,富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市和鄉村中的弱者,無`'守和貧窮成員。然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其DNA融入不斷發展的人類社會。. 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木 來調味g食物煮的時候

  susi ngatinisusi ngatini18 dagen geleden
 • Oké dus er is vandaag een explosief afgegaan bij deze kerk... 🤷🏾‍♂️

  Waiiso 420Waiiso 42018 dagen geleden
 • Altijd maar schuilen achter de dikke muren van je kerk. En dan vragen velen zich af waarom heel veel atheisten iets hebben tegen extremisten.

  De TjiminatorDe Tjiminator18 dagen geleden
 • Bah zeg. Het zijn ook altijd van die enge grijze mannetjes die deze sektes aansturen

  Zoey MorningstarZoey Morningstar19 dagen geleden
 • Hier komt de ware aard van de aanhangers van de hele genderideologie naar voren. In Bremen wordt een voorganger O. Latzel aangeklaagd voor volksopruiing en haatzaaien omdat hij opkomt voor het bijbelse huwelijk. De wereld op z'n kop. Hier is de COC kliek zich aan het manifisteren met een treiterige video, waarin niets heiligs is meer en wat is het gevolg? TV reporters rel op de zondag met een laffe explosie. De vrijheid van godsdienst is in het geding en een ieder die niet buigt voor de afgod de genderideologie wordt gestraft met haat en smaad. De COC wordt een beetje militant.

  ----19 dagen geleden
 • Die mensen in het filmpje dat zijn geen echte christenen. Mijn vader is een christen. Mijn vader doet wat Jezus Christus graag wilde van mensen, namelijk tolerantie, vergiffenis, niet hypocriet doen (want iedereen zondigd). Gewoon nep christenen dus bij die kerk. Oplichters.

  BorisBoris19 dagen geleden
  • @rick niemand Ik vermoed dat je verkeerde versen geeft want er staat niets over homoseksualiteit in die versen. Heb ze bijna allemaal bekeken. Wellicht wil je specifiek zijn met wat je bedoeld

   BorisBoris13 dagen geleden
  • Lees deze teksten maar en dan kan je tot een conclusie komen(1 Korinthiërs 6:9, 10) Genesis 1:27, 28; Spreuken 5:18, 19 Romeinen 12:18) kan je lezen wat bijbel zegt over homoseksualiteit. En er zijn nog veel meer teksten die hetzelfde zeggen.

   rick niemandrick niemand13 dagen geleden
 • Based

  StephanusStephanus19 dagen geleden
 • Er is een hele mooie brief afgeleverd bij de kerk, hopelijk gaat het ook gebeuren :D haleluja

  Marco Van KleefMarco Van Kleef19 dagen geleden
 • Kan de politie niks met de bedreigingen die in deze aflevering richting Leon en de crew wierp?

  pevadi88pevadi8819 dagen geleden
 • Deze dominee is niet menselijk..... Gezien alle reacties onder deze video mag ik toch hopen dat aan deze aflevering meer aandacht besteed gaat worden (Op1, de vooravond......???) en dat we eens gaan beginnen om dit onder de aandacht te BLIJVEN houden.... Leon, wat een prachtmens ben jij zeg. Wat een gemis voor die gemeenschap dat zij dit niet zien!

  M.Z MotsM.Z Mots19 dagen geleden
 • Tsja, religie is ook om van te kotsen.

  Zomaar IemandZomaar Iemand19 dagen geleden
 • Het wordt hoog tijd dat de vrijheid van godsdienst wordt ingeperkt!

  Charly 49Charly 4919 dagen geleden
 • Echt triest! Deze man is zo vriendelijk, ik snap het gewoon niet!! BIZAR!!!

  Femke LuchtmeijerFemke Luchtmeijer19 dagen geleden
 • We didn't start the fire....

  jojojorisjhjosefjojojorisjhjosef19 dagen geleden
 • Hoezo moet je als homo per se geaccepteerd willen worden door een bepaalde groep? Iedereen bepaalt toch zelf of ie wat met een ander te maken wil hebben of niet.

  RR19 dagen geleden
  • dus je haat alle homokinderen die in deze gemeente van haat opgroeien, oké, snap ik

   weetikissaweetikissa19 dagen geleden
 • Daarom zoek je een school of kerk die bij je past

  Willianne KramerWillianne Kramer19 dagen geleden
  • Alsof kinderen die hier naartoe gesleept worden hier ook maar iets over te zeggen hebben.

   LL19 dagen geleden
 • Ik ben een groot fan van Boos, juist hierom. Wat een schandalige vertoning is dit, die jongen is niet anders, hij is er kapot van. Ik kan dit niet snappen, en dat is maar goed ook. Goed dat dit in beeld word gebracht, en hopelijk gaan de oogjes ooit eens open bij velen. Succes Leon, je staat niet alleen al kan dat wel zo voelen.

  Komtiedan hé?Komtiedan hé?20 dagen geleden
 • Is dit een liefdevolle gemeenschap ? Nederland schaam u dat jullie dit toelaten , mijn mening ? De bom erop

  Carpe diem biker 23Carpe diem biker 2320 dagen geleden
 • Ook ik ben christen en het oneens met deze dominee. Onderstaande mail heb ik hem zojuist gestuurd: "Goedendag ds. Kort, Wat zegt Jezus en de Bijbel: Mattheüs 25:40 "Voor zoveel gij een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij Mij gedaan". Mattheüs 22:39 "Gij zult u naasten liefhebben als uzelven". Romeinen 13:1-2 "Alle ziel zij den machten, over (haar) gesteld, onderworpen; want er is geen macht dan van God, en de machten, die er zijn, die zijn van God geordineerd. Alzo dat die zich tegen de macht stelt, de ordinantie van God wederstaat; en die ze wederstaan, zullen over zichzelven een oordeel halen." Met wat soort mensen ging Jezus Christus om? O.a. tollenaars en prostituees. Wie noemde Hij huichelaars? Farizeeërs. Wie noemde Hij barmhartig? Een Samaritaan. Als u naastenliefde, respect, beleefdheid en moed heeft gaat u een eerlijk en open gesprek met Leon aan. Dat is wat ik van u vraag. Groet,"

  Private NoneofyourbusinessPrivate Noneofyourbusiness20 dagen geleden
 • Ook schandalig hoe de mensen van kerk hier met Leon, Tim en crew omgaan! Goddank zijn lang niet alle kerken zo, maar als dat wel zo was zou ik van geen een kerk meer lid zijn en wel in mijn eentje geloven.

  WerktelefoonWerktelefoon20 dagen geleden
 • Ik ben christen en ben het NIET eens met deze dominee. Ieder mens is gelijkwaardig; niemand is meer of minder dan een ander!

  WerktelefoonWerktelefoon20 dagen geleden
 • als hij idd zo zijn ding wil doen so bee it... (4:20) Niet dus!?! Want anders doen jullie hier geen trial by media met deze BOOS aflevering. Het is blijkbaar een streng gelovig man en homo s zijn zondaars in zijn wereld. Is het dan Raar dat iemand liever geen contact met zondaars heeft, DAT IS IEDEREEN ZIJN RECHT!!! VRIJE KEUZE OM TE GELOVEN WAT JE GELOOFT EN JE LEVEN DAARNAAR TE LEVEN. Waar ik moeite mee heb is, Dat al deze mensen leven naar de letter van de bijbel. dat is hun grondwet!! Die moeten al die mensen nu aanpassen omdat hij homo is/wil zijn. Dat hij diegene is die nu iedereen forceert te veranderen, hij is homo en daarom moeten andere mensen hun normen en waarden maar aanpassen!?! Zodat hij zich niet buitengesloten voelt!?! Hij is super actief met de gemeente erbij te halen, en gesprekken met andere kerken. en nou weer een youtuber met een programma als boos. Waarom vind hij het uberhaubt dat hij het recht heeft om op deze manier, die pastoor en kerkgemeenschap als een klootvolk weg te zetten? Een gesprek afdwingen om dingen proberen op te lossen!?!? Hoe oplossen, volgens mij wil hij niks oplossen, maar hij wil dat anderen zich aan[assen aan hem!?! Zo werkt de wereld niet!!! Als je bij een clubje wil dan speel je volgens de regels van dat clubje! BV je gaat niet je gaat niet met stront gooien omdat jij de verboden vrucht wil eten, en je wordt daar dan dus op veroordeelt...

  Thomas krieken van derThomas krieken van der20 dagen geleden
 • Ongeloofelijk dat iemand met de Bijbel in zijn handen zulke onzin kan uitkramen

  MISTER AGBMISTER AGB20 dagen geleden
 • Even Satudarah bellen en vragen of ze even een motor rit naar deze kerk willen maken en dan weer even langs gaan om vragen te stellen.

  Bert HogewoningBert Hogewoning21 dag geleden
 • @Tim waar was jij gisteravond??? Nee geintje natuurlijk. Maar misschien iets met: “Gods bestraft meteen”. Wel opvallend dat dit deze kerk nou weer overkomt.

  TomTom21 dag geleden
 • Volgende keer een kickboxer meenemen om bescherming.

  Bert HogewoningBert Hogewoning21 dag geleden
 • Moralistische paupershow.

  Kevin TolsmaKevin Tolsma21 dag geleden
  • @S.E.A. haha, jazeker! Jezus noob. Thanks bro.

   Kevin TolsmaKevin Tolsma12 dagen geleden
  • noob

   S.E.A.S.E.A.12 dagen geleden
  • @Stephanus Amen. Hij is de grootste der groten, koning der koningen, overwinnaar des overwinnaars en vanzelfsprekend waardig van onze aanbidding en lofgezang.

   Kevin TolsmaKevin Tolsma17 dagen geleden
  • Prijs de Heer

   StephanusStephanus19 dagen geleden
 • Misschien kan Tim hier nog eens langs gaan😉 het gaat alweer niet helemaal goed dat geloof ik... met z'n 600-en in een kerk ondanks corona. Journalisten ss-ers noemen en journalisten alweer fysiek aanvallen. En neem dan even een paar kleerkasten mee 😁😉 zodat jullie kunnen blijven staan en zij zich wel even bedenken voordat ze jullie belagen.

  Milou PluygersMilou Pluygers21 dag geleden
 • God houdt van homo's maar keurt de handelingen heel duidelijk af. Hij wilt dat iedereen met die gevoelens bij hem komt maar verafschuwd de uitvoering van homofilie. Daarbij keurt God ook elke andere zonde af, maar de persoon zelf is naar mijn idee meer en meer dan welkom zolang het niet goed word gepraat zoals de opmerking: maar God is toch liefde... Dit is hoe ik het begrijp vanuit de bijbel. zelf hou met heel mijn hart van God en zijn zoon Jezus Christus.

  Evert- NederlandEvert- Nederland21 dag geleden
 • Het zou helpen als die officier ook effe lid 2 van artikel 10 EVRM leest: "Daar de uitoefening van deze vrijheden plichten en verantwoordelijkheden met zich brengt, kan zij worden onderworpen aan bepaalde formaliteiten, voorwaarden, beperkingen of sancties, die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk (proportioneel en subsidiair) zijn in het belang van de nationale veiligheid, territoriale integriteit of openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen, om de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen te voorkomen of om het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht te waarborgen." Dus ja, je kunt de vrijheden van bepaalde geloofsovertuigingen eventueel beperken. Dat deden ze ook met die haatpredikers die achterlijke leuzen over homo's de wereld in werkten. Sterker nog, je kunt de grondwettigheid van latere wetten (o.a. het strafrecht dus) helemaal niet toetsen aan de grondwet. Enkel aan hogere wetgeving zoals dus het EVRM. Ik zou zeggen dat hier het vrijheidsbeginsel in het geding is. Maak er een zaak van als ze door blijven hameren. Wat een arrogante vanuit de kerk zeg... Dat fossiel zou op pensioen moeten gaan. BAH!

  AZRAILAZRAIL21 dag geleden
 • Okay dat stukje over de wet en geloofs overtuigingen was heel interessant. Maar is het niet net zo dat iemand de vrijheid moet hebben om te zeggen dat homo's niet okay zijn. zelfde als dat je vrij moet kunnen zijn om te zeggen dat het wel okay is om homo te zijn? Er zijn een aantal zwarte kousen gemeentschappen in ned, zou daar gewoon niet gaan wonen als homo zijnde. Wat ik probeer te zeggen is dat dit weer zoon vijheid van menings uiting ding is, dat allebij de kanten op moet kunnen gaan. Als laatst wil ik graag zeggen dat homo's er niet alleen voor staan, er zijn super veel mensen van alle kleuren, maten en lusten die voor iedereens vrijheden willen vechten.

  flippie650flippie65021 dag geleden
 • Applaus bnnvara

  Caius VslootenCaius Vslooten21 dag geleden
 • Als jurist vind ik het altijd opmerkelijk dat mensen het EVRM nooit aanhalen in de media, maar de grondwet wel. Terwijl ik die laatste min of meer negeer want je hebt er toch niets aan.

  MichaelMichael21 dag geleden
  • Precies... Het principe van 120 GW jo.93 GW snapt die officier niet helemaal denk ik. Als die vent hier een zaak van zou maken, dan maakt hij nog kans ook. En al dan niet zal de media-aandacht die het met zich meebrengt wellicht genoegdoening kunnen bieden. 10EVRM biedt zelfs de bevoegdheid om deze vrijheid van godsdienst eventueel te beperken indien de openbare veiligheid in het geding komt. Dat in combinatie met 137c jo. 137d Sr zou een sterke verweer kunnen vormen.

   AZRAILAZRAIL21 dag geleden
 • Wat schofterig sommige mensen. Hoop op een goede afloop voor Leon

  Elroy StruikElroy Struik21 dag geleden
 • „En God Zelf zou bij mij langs komen in de gedaante van een éénjarige, muisgrijze Ezel en voor de deur staan en aanbellen en zeggen: „Gerard, dat boek van je - weet je dat Ik bij sommige stukken gehuild heb?” „Mijn Heer en mijn God! Geloofd weze Uw Naam tot in alle Eeuwigheid! Ik houd zo verschrikkelijk veel van U”, zou ik proberen te zeggen, maar halverwege zou ik al in janken uitbarsten, en Hem beginnen te kussen en naar binnen trekken, en na een geweldige klauterpartij om de trap naar het slaapkamertje op te komen, zou ik Hem drie keer achter elkaar langdurig in Zijn Geheime Opening bezitten, en daarna een present-eksemplaar geven, niet gebrocheerd, maar gebonden - niet dat gierige en benauwde - met de opdracht: „Voor De Oneindige. Zonder Woorden”.”

  MichaelMichael21 dag geleden
 • Urk heeft een mooie naam gekregen. 🤣🤣

  Xxxbadeendclan ClanXxxbadeendclan Clan21 dag geleden
 • Waar is de NOS? De tweede kamer ? Dr hoeft maar 1 "moslim" zo'n een opmerking te maken en heel NL valt erover .

  Ap PaAp Pa21 dag geleden
 • Ik zou zo graag mee willen vanwege die agressieve ventjes, niet om klappen terug te geven, maar om de klap voor Leon te nemen, zodat die gozers door de politie opgepakt kunnen worden, kijken of ze agressief zijn nog steeds een goed idee vinden, minder agressieve mensen op straat, veiligere buurt voor iedereen.

  XeonzsXeonzs21 dag geleden
 • Ongeveer een maand later is de kerk weer helemaal terug gekomen in het nieuws (o.a.: nos.nl/artikel/2374445-kerkbezoekers-in-urk-en-krimpen-a-d-ijssel-belagen-journalisten-een-aanhouding.html en nos.nl/artikel/2374654-mieraskerk-in-krimpen-aan-den-ijssel-beschadigd-door-vuurwerk.html). Voor de mensen die meer over de kerk willen weten check de links. Hopelijk gaan deze specifieke kerken zich weer snel gedragen en liefhebben zoals God dat wil

  Jeroen van HeesJeroen van Hees21 dag geleden
 • Hou vol jongen. Er komt een dag dat dit onrecht niet meer mogelijk is. Stelletje gekken daar. Dikke knuffel van een hetero man.

  TheoTheo21 dag geleden
 • Hahaha hypocriet Nederland! Als dit een imam was dan zagen we de zogenaamde opiniemakers bij Op1 hun rabiate haat spuien. Ook wilders zou dan weer een stijve piemol hebben.

  ----21 dag geleden
 • Groot respect voor Leon

  Leen FijnekamLeen Fijnekam21 dag geleden
 • Ik geloof in de bedoelingen van god. En dat gaat over naaste liefde en elkaar respecteren. In de gevallen met homoseksuelen wordt dit naar mijn idee verkeerd geïnterpreteerd. De bijbel is namelijk in een andere tijd geschreven door mensen die waarschijnlijk andere denkbeelden hadden en ook vanuit een ander perspectief de gesprekken hebben genoteerd. In deze tijd zijn andere gevoelens duidelijker geworden en moeten we misschien via een ander perspectief naar de bijbel kijken.

  Lieke Van DeventerLieke Van Deventer21 dag geleden
 • respect voor deze man!

  Maryn TrommelMaryn Trommel21 dag geleden
 • 12:46 - 12:53 😂

  Dank BooyDank Booy21 dag geleden
 • Het geloof zou moeten gaan om je naaste te respecteren en lief te hebben. Om een voorbeeld te zijn in je handelen en het niet een ander opdringen als je het niet met ze eens bent. Ik heb ook nooit begrepen hoe van iemand houden als een zonde gezien kan worden. Dat is niet waar het voor staat en het doet me pijn om te zien hoe iets dat zoveel steun en rust aan mensen zou moeten bieden soms zoveel pijn kan bezorgen. Mensen verdienen dit niet. Is het nou zo moeilijk om gewoon lief voor elkaar te zijn..

  Laura AndréLaura André21 dag geleden
 • Christen fundamentalisme, niet beter of slechter dan moslimfanatisme

  Mark TimmerMark Timmer21 dag geleden
NLworld