De grootste partijen uitgelegd

19 feb. 2021
1 067 507 Weergaven

Dit zijn de dertien grootste partijen in de Tweede Kamer uitgelegd. Ga hieronder meteen naar de partij waarvan je meer wil weten. Of kijk ze gewoon lekker allemaal.
00:00 Intro
01:19 50PLUS
04:24 CDA
07:48 ChristenUnie
11:04 D66
14:25 DENK
17:37 Forum voor Democratie
20:41 GroenLinks
23:36 Partij van de Arbeid
26:47 Partij voor de Dieren
30:08 Partij voor de Vrijheid
33:26 SGP
36:24 SP
39:31 VVD
42:51 Outro
Kijk vanaf vanavond dus naar het NOS op 3 Verkiezingsprogramma. Daarin komen de lijsttrekkers bij ons op bezoek en gaan we in op de vragen die jullie ons gesteld hebben. We gaan dieper in op thema’s die jullie belangrijk vinden en er is ook ruimte voor een lach. Het begint zaterdag met demissionair premier Rutte. De dagen daarna zullen de lijsttrekkers in duo’s aanschuiven.
Dingetjes:
Rob Jetten is nog steeds fractievoorzitter, we hebben hem per ongeluk tot oud-fractievoorzitter gebombardeerd, excuus. Daarnaast haalde de VVD bij de vorige verkiezingen 33 zetels, niet 32. Ze hebben er nu nog 32, omdat VVD-Kamerlid Wybren van Haga in 2019 uit de fractie is gezet, en zijn zetel meenam. Bij de partijen waaruit GroenLinks is ontstaan, tonen we het logo van de NCPN, dat had de CPN moeten zijn.
---

Verantwoording:
In deze video is gekozen voor de dertien partijen die nu al in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd, en die volgens de peilingen de meeste aanspraak maken op minimaal één zetel. In alle gevallen waarin we spreken over het kabinet, dus over de premier en de ministers, spreken we over ‘demissionair’, omdat het kabinet is gevallen. Voor een onafhankelijke volgorde hebben we gekozen voor alfabetische volgorde. Als we Jesse Klaver ‘de jongste lijsttrekker van het stel noemen’, dan doelen we op de dertien besproken partijen. De allerjongste is Jaron Tichelaar (19 jaar) van de partij JONG). Sommige afsplitsingen van de partijen worden in de video terloops genoemd. Maar er zijn natuurlijk meer partijen, in totaal 37. Drie van de nieuwkomers zullen bij ons te gast zijn in het NOS op 3 Verkiezingsprogramma: BIJ1 (Sylvana Simons), JA21 (Joost Eerdmans) en VOLT (Laurens Dassen). Hier (www.tkverkiezingen.com/id/vldbjed38mns/kandidaten_bij_de_tweede) vind je alle partijen die meedoen.
Bron stemgedrag over moties in de Tweede Kamer: partijgedrag.nl/. Partijgedrag is gemaakt door Elwin Oost. Hij wilde meer duidelijkheid geven over het werkelijke gedrag van partijen, los van wat er in verkiezingsprogramma's staat of wat er tijdens campagnes wordt beloofd. Hij heeft daartoe geautomatiseerd het stemgedrag van de partijen ontleed en doorzoekbaar gemaakt. Op de site kun je zelf bepalen welke partij wat betreft stemgedrag het meeste past bij jouw wensen en idealen. De site is onafhankelijk en niet gesubsidieerd.
Zit er een begrip in deze video waarvan je denkt, wat betekent dat nou ook alweer precies? Check dan bijvoorbeeld www.parlement.com, daar kan je veel extra uitleg vinden.
Opnamelocaties: Koepelgevangenis Breda (Jeanine), Werkspoorkathedraal Utrecht (Bobby, Gemeentemuseum Den Haag (Emil).
Muziek: ThatKidGoran
nlworld.info
Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal en praat mee! bit.ly/2PJk8Xg

Volg NOS op 3 ook op Instagram: instagram.com/nosop3

---------------------------------------------------------------

● VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van het nieuws en onze uitleg vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: nosop3@nos.nl

● VOLG ONS OOK HIER: Facebook: facebook.com/nosop3 Twitter: twitter.com/nosop3
___________________________________________________

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Bij NOS op 3 vind je elke zaterdag nieuws dat je niet mag hebben gemist. Wij gaan voor jou op onderzoek uit naar nieuws uit jouw wereld. Ook vind je hier uitleg bij het nieuws.
#verkiezingen #tweedekamer #stemmen

Reacties
 • Op veler verzoek hebben we nu ook de kleine partijen uitgelegd. Check 'm hier: nlworld.info/key/video/sXGirN6YcK-IbKI

  NOS op 3NOS op 3Maand geleden
  • ja

   Yasmin ArkemaYasmin Arkema14 dagen geleden
  • Telefoon data tnsnsnnbbsnnanama.kkjn

   Amber HailoumaAmber Hailouma27 dagen geleden
  • Bijna iedereen wil terug naar de basisbeurs dus waar wachten de partijen op?? Kunnen jullie dit uitleggen?

   jajaMaand geleden
  • Overigens ook even uitleggen dat stemmen en grote/kleine partijen niet alleen maar plaatsvinden tijdens verkiezingen? En dat het verkiezingen zijn voor de leden van de tweede kamer, niet zozeer voor de ministers. Leden van de tweede kamer horen gekozen te worden om voor vier jaar in de kamer te zitten.

   Luc LindtLuc LindtMaand geleden
 • Goed gedaan NOS. Ik woon al een tijdje in het buitenland maar ben weer helemaal geïnformeerd. Wat is er weer veel veranderd binnen de politiek in Nederland. Toegegeven het overzicht van de kleinere partijen was ietsje interessanter. Maar een recap van de al bestaande was zeker welkom :)

  Jeroen aJeroen aDag geleden
 • 34:40

  Martin.Martin.5 dagen geleden
 • Als zoveel partijen van het leenstelsel af willen en terug willen naar de basisbeurs, waarom hebben ze het dan niet ingevoerd?

  Karst BKarst B9 dagen geleden
 • The present bag covalently strap because mind essentially cheat past a well-groomed owner. eight, addicted herring

  Steelbo22Steelbo2210 dagen geleden
 • 24:15

  Pebble FattreePebble Fattree11 dagen geleden
 • 👇Iedereen in de comments hier zitten zelf gewoon thuis op de bank te stinken met een uitkering en een halve liter aldibier 👍😅 Jullie zijn geen haar beter voor de maatschappij! 🤣 Schooiers.

  EmployaalEmployaal17 dagen geleden
 • Stem Arib weg!

  PARTEUYPARTEUY23 dagen geleden
 • er is fraude gepleegd ,van waar denk je dat we een potlood kregen hebben en geen pen want die kun je niet uitgummen , waar van beelden online staan

  SoulkeeperSoulkeeper24 dagen geleden
  • @Sam slaap lekker

   SoulkeeperSoulkeeper19 dagen geleden
  • @Soulkeeper blijf dromen😂

   SamSam19 dagen geleden
  • @Sam dankje voor het kompliment ;)

   SoulkeeperSoulkeeper19 dagen geleden
  • Oké wappie

   SamSam19 dagen geleden
 • Baardmans in Agga!!

  L LL L25 dagen geleden
 • Ik zeg eerlijk van pvv sommige idee zijn wel goed zoals met de eigen risico enz

  Andy Rijk Van KootAndy Rijk Van Koot26 dagen geleden
 • Verbetering niet de NCPN maar de CPN met de Evangelische Volks Partij EVP, PPR EN PSP (PSP was eigenlijk de meest normale club hoog opgeleid verstand van recht etc) De Nieuw Communistische Partij Nederland De NCPN (nu in gemeenteraden) Is opgericht door geirriteerde Communisten die het niet zo prettig vonden dat de CPN fuseerde met de groenen en daarop De NCPN oprichtten

  ZERO Zegert's Eigen Radio OmroepZERO Zegert's Eigen Radio Omroep27 dagen geleden
 • 28:20 "Groen? Misschien CDA" ik denk dat je de partijprogramma's en kieslijst nog even moet doorlezen voordat je gebruik maakt van je stemrecht

  Pee BowlPee Bowl28 dagen geleden
 • Toch wel schokkend dat zo weinig mensen kennis hebben van de politiek. Zo weet je ook niet goed waar je op stemt. Je zult toch een goed beeld moeten hebben van de partijprogramma's.

  Pee BowlPee Bowl28 dagen geleden
 • De Boer burger beweging is heel goed alle andere partijen zijn niet goed die praten mee net zoals Rutte die die vaart met alle winden mee mag fouten maken Vvd heeft Nederland verneukt . Huizen bouwen kan niet Nederland is te dicht bevolkt niemand komt meer in Nederland het is te vol iedere Boer is goed voor economie . Partij Boer Burger Beweging is het beste Vvd D66 Naait Boeren zeggen dat ze iedereen eerlijk behandelen . Is allemaal liegen van D66

  Marijn van 't WesteindeMarijn van 't Westeinde29 dagen geleden
 • god heeft de klimaat plannen niet gegeven . Het komt door Brussel en Europa

  Marijn van 't WesteindeMarijn van 't Westeinde29 dagen geleden
 • Super leuke-korte en krachtige video, die ook de geschiedenis en de verhoudingen duidelijk belicht.

  L MoralesL Morales29 dagen geleden
 • Wordt genderneutraliteit de staatsideologie? Betekent dit het einde van de godsdienstvrijheid? Blijf van de grondwet af; ook die van de vrijheid van godsdienst en vereniging. Alle artikelen zijn gelijk volgens de memorie van toelichting.

  ----Maand geleden
 • THIERRY BAUDET WORD JAMMER GENOEG VAN JULLIE NOS GEFRAMT

  Johanna VanicekJohanna VanicekMaand geleden
  • Het kan volgens jou niet positief genoeg hè 😂

   SamSam19 dagen geleden
 • Als Belg vind ik dit wel interessant om de Nederlandse partijen te zien

  oiuet souiuoiuet souiuMaand geleden
 • Ik mag al die partijen niet

  Jay TelferJay TelferMaand geleden
 • The great reset? 'build back better'?! world Economic forum...? De SDG doelen.... Kijk aub bluetiger Rypke Zeilmaker... We gaan naar een politiestaat dictatuur toe, slavernij.. de vorming van de 4th industrial revolution mens gekoppeld aan de AI Hyvemind internet of things, totale slavernij. En mensen vinden het wel best? In de Bijbel staat het boek Openbaringen.. wellicht interessant om dat te lezen, we zitten middenin die profetie

  Milady ArtisticMilady ArtisticMaand geleden
  • Bijna een miljoen views tot dusver... D'r zou nog best weleens een echt effect kunnen zijn op de opkomst onder jongeren zo.

   oiuet souiuoiuet souiuMaand geleden
 • Ik heb vandaag een gat in de muur geslagen omdat silvana (anti-zwartepiet tuthola) in de kamer is. Zo iemand verdient geeneens een dak boven zijn hoofd en nu casht dat kreng -€4.000 netto per maand van ONS belastinggeld!!!

  jim8573jim8573Maand geleden
  • CDA maar even overgeslagen?

   kolim jonekolim joneMaand geleden
 • Wouter bos zat ook bij de party van de arbeid,misschien waren jullie die vergeten.

  mario zaalmario zaalMaand geleden
 • Ik walg echt van de SGP

  M KM KMaand geleden
 • Correctie: Fvd is niet tegen een multiculturele samenleving, maar voor strengere toelatingseisen voor verblijf

  okokMaand geleden
 • Ajoh is toch al fraude gepleegt geen een idioot stemt op d66

  Frank DerksenFrank DerksenMaand geleden
 • bezig is. Mijn complimenten NOS! 🎉 Dankzij jullie kan ik nu een bewuste keus maken en begrijp ik de partijen uit de stemwijzers beter.

  dcoog anmldcoog anmlMaand geleden
 • Goeie video. Als Vlaming was ik geïnteresseerd, en nu weet ik al een pak meer.

  Nic De HouwerNic De HouwerMaand geleden
 • IK HAAT HET NEDERLANDSE VOLK! 👎🤮

  EmployaalEmployaalMaand geleden
  • En jezelf blijkbaar ook😂

   Dave WentelteefDave WentelteefMaand geleden
 • De ouderen: Wij zijn niet verantwoordelijk voor dit falende socialistische systeem! Ook de oudjes: 50+ communisme, jonge mensen moeten voor ONS pensioen werken

  Henry JubedaHenry JubedaMaand geleden
  • Jij wordt ook oud hè

   JustBeramJustBeramMaand geleden
 • welkom in sovjet republiek der nederlanden van de europese sovjet... tovarish...

  Sjors BakkerSjors BakkerMaand geleden
 • Goeie video, maakt alles helder.

  - Conget -- Conget -Maand geleden
 • Breng je stem uit op watstemje(punt)nl dit geeft een goede indruk van hoe Nederland gaat stemmen op 17 maart.

  Menno StomMenno StomMaand geleden
 • NOS op 3 beter bekend als vals nieuws netwerk binnen nederland Klaagt baudet alweer aan voor iemand die antsemitisch is. Wat ik wel wil is dat meer mensen op straat moeten zijn om het evangelie verkondigen

  Frank KrischickFrank KrischickMaand geleden
 • Mooi man....de frustratie van Rutte. Spat er vanaf whahahaha.

  Michel JanseMichel JanseMaand geleden
 • Bijna een miljoen views tot dusver... D'r zou nog best weleens een echt effect kunnen zijn op de opkomst onder jongeren zo.

  David SchaftenaarDavid SchaftenaarMaand geleden
 • CDA maar even overgeslagen?

  Roy DekkerRoy DekkerMaand geleden
  • Niet opgelet?

   SamSam19 dagen geleden
 • 👍thnx!

  Ineke KalkmanIneke KalkmanMaand geleden
 • Als de SGP ooit hun zin zou krijgen, snel uit het land.

  Eva DittmanEva DittmanMaand geleden
 • partijen zoals bijvoorbeeld BIJ1, Volt, JA21 enz. een dergelijk filmpje krijgen? Smaakt naar meer in ieder geval!

  sehhi vootysehhi vootyMaand geleden
 • 16:12 deze meid heeft echt een prachtige lach man

  --Maand geleden
 • Word spannend vanavond ik stem in iedergeval voor PvdA. Word de eerste keer stemmen maar heb mij goed ingelezen mijnvoor keur gaat uit naar SP of PvdA.

  Jorn KaapJorn KaapMaand geleden
  • Toch nog ff snel gekeken, super video!

   sehhi vootysehhi vootyMaand geleden
 • Stempotloodje :)

  Lisa GroenendijkLisa GroenendijkMaand geleden
 • 💙

  Niek MossyNiek MossyMaand geleden
 • Geweldige video! eindelijk duidelijkheid over de partijen voor iedereen. Ga stemmen mensen!

  firerisfirerisMaand geleden
 • Hoe relevant is het of stemmers hoog of laagopgeleid zijn?

  Siebe MSiebe MMaand geleden
  • Yeet

   Dave WentelteefDave WentelteefMaand geleden
  • Andere prioriteiten en inzicht. Hoogopgeleiden hebben vaker een breder perspectief

   Dr VagaxDr VagaxMaand geleden
 • Geweldig goed filmpje, bijna alle partijen goed uitgelicht! Helaas zou er op een paar partijen een neutraler standpunt getoont kunnen worden

  patrick toetpatrick toetMaand geleden
 • Een hele leuke video, met een mooi staaltje toegepaste psychologie. Top journalistiek! Ik hoor niks van schandaal na schandaal van Rutte en of de partij. Er wordt gezegd "VVD-politici doet het vaakst wat niet mag" waarna gezegd wordt "komt deels natuurlijk doordat de VVD de grootste partij is" dit werkt goed nuancerend. Bij de stukjes van sommige andere partijen worden zwaardere woorden gebruikt, zelf bij de positieve stukken werd er een woord als 'nee' heel goed benadrukt (FVD stukje). P.S. Alle filmpjes heb ik grondig bekeken en er staan wat leuke weetjes in van de partijen. Mijn advies naar iedereen die dit filmpje bekijkt: ga zelf eens informatie ophalen en dan niet via een NOS die niet neutraal is. (ik ben geen VVD of FVD stemmer).

  hibneiwihhibneiwihMaand geleden
 • Ahaaa zo stop je drugs,, coffeshops dicht. Laten we dan ook de cocaine shops sluiten. Ooh wacht.....

  R obR obMaand geleden
 • De grootschalige fraude met poststembiljetten is door Rutte en zijn handlangers al volledig opgezet. Alleen zijn er honderden infiltranten en whistleblowers op cruciale posities, waardoor ze gepakt zullen worden. Maak geen fout: We zullen alles doen om onze democratie te beschermen tegen criminele leiders. Alles.

  Cultuurbehoud NederlandCultuurbehoud NederlandMaand geleden
 • De grootschalige fraude met poststembiljetten is door Rutte en zijn handlangers al volledig opgezet. Alleen zijn er honderden infiltranten en whistleblowers op cruciale posities, waardoor ze gepakt zullen worden. Maak geen fout: We zullen alles doen om onze democratie te beschermen tegen criminele leiders. Alles.

  Cultuurbehoud NederlandCultuurbehoud NederlandMaand geleden
  • Net als in America zeker?😂

   SamSam19 dagen geleden
 • Kijk uit voor D66:Ooit opgericht als democratische partij gooiden ze hun principes overboord, schaften oa. het referendum af, willen sociale media inperken, hebben geheuld met vijanden van de democratie en last but not least, hebben niets gedaan aan de woningnood. D66 is de vijfde kolonne!

  elwood blueselwood bluesMaand geleden
 • Ik wil even vermelden dat ik groenlinks heb gecontacteerd en ze voor het verbod zijn van een hoofddoek bij de politie of als rechter. Ik vind dit niet in lijn met hun standpunt van gelijke kansen. Daarnaast zou de politie bijvoorbeeld een weerspiegeling moeten zijn van de samenleving om zo iedereen te representeren. Ik wilde deze informatie alleen even delen

  Simply SookieSimply SookieMaand geleden
  • Ik kan daar niks van terugvinden

   SamSam19 dagen geleden
 • Allemaal gezien! Wat voor bewijs willen jullie? :)

  Mika RedelijkheidMika RedelijkheidMaand geleden
 • chaotisch nutteloos opsomming, weet nog steeds niks om goed te stemmen

  Nazanin NazNazanin NazMaand geleden
  • @TheSeaCow52 erg he, ik weet ‘t. Heb jij alle 33 programma’s gelezen of andere manieren om een partij te kiezen?

   Nazanin NazNazanin Naz27 dagen geleden
  • feestpartij

   ꧁꧂꧁꧂Maand geleden
  • Moet jij nu op 16 maart om 11 uur 's avonds nog bedenken wat je morgen gaat stemmen? 🤣🤣

   TheSeaCow52TheSeaCow52Maand geleden
 • Top dit!

  M vlM vlMaand geleden
 • Toch nog ff snel gekeken, super video!

  Merijn HaasnootMerijn HaasnootMaand geleden
 • Karin Den AdelKarin Den AdelMaand geleden
 • Maarrrrrrrrr... NOS ???, hoe denken de partijen over al die Corona-maatregelen en de (indirecte) vaccinatie-plicht? Stem voor een partij tegen de Corona-maatregelen waar het hele land kapot van gaat en tegen vaccinatie-dwang! Wil je leven in een dictatuur met een vaccinatie-paspoort vanwege een virus dat voor 98 % van de mensen niet gevaarlijk is? Een virus, waarvan de IFR 0,23 % (sterftecijfer), wat betekent dat de kans dat je het overleeft: 99, 77 % . Een tekort aan bedden is al jaren een probleem. DIT kabinet heeft al die bedden wegbezuinigd. Dacht je nog dat we weer vrij zijn zodra we allemaal die spuit hebben gehaald? Ow NO, no, no. Het plan is dat we dan ieder jaar een spuit moeten halen en dat mensen die dat niet willen niet meer naar festivals, concerten enzovoort mogen. Kijk wat er nu al in Israël gebeurt ! Realiseer je, virussen zijn zo oud als de wereld en blijven altijd bestaan. Van deze Vaccins is niet duidelijk hoe veilig ze zijn. De dierproeven zijn niet gedaan. Dus weet dat als jij het neemt, jijzelf het proefdier bent ! Kijk ook de buitenparlementaire onderzoekscommissie voor interviews met wetenschappers, artsen, economen, schrijvers, politie enz. enz.

  J. de GoedeJ. de GoedeMaand geleden
 • SGP: "Huwelijk staat centraal" ook SGP: Tegen homohuwelijk

  vbddfy euuytvbddfy euuytMaand geleden
  • Goh het is bijna alsof je kinderen nodig hebt om je beschaving voort te zetten

   Henry JubedaHenry JubedaMaand geleden
  • @Ronin v heel goed verwoord. Helemaal mee eens.

   voetbal verslaafdvoetbal verslaafdMaand geleden
  • Een huwelijk is ook niet voor homo's maar voor man en vrouw. En deze tijd wordt huwelijk ook een steeds breder begrip terwijl het iets heel speciaals is. Dat wordt helaas minder vanzelfsprekend tegenwoordig

   Ronin vRonin vMaand geleden
 • Super nuttig!

  Bram NeuteboomBram NeuteboomMaand geleden
 • De SGP gaat echt zo ver met de doodstraf, haten op homo’s en vrouwen als ondergeschikt zien.

  Minoes IsabelleMinoes IsabelleMaand geleden
  • Wauw ben k de enige die met geen een van deze partijen het helemaal eens is... Moeilijk dit 😬

   vbddfy euuytvbddfy euuytMaand geleden
 • Mooi video

  Faez Khdir qasimFaez Khdir qasimMaand geleden
 • ook leuk feitje: CDA, CU, PVV, SGP en FVD hebben allemaal tegen het verbod op homogenezing gestemd :) dus als je LGBT+ bent of vrienden hebt die dat zijn zou je daar beter niet op kunnen stemmen.

  Erin VeldmanErin VeldmanMaand geleden
  • CDA later vgm toch voor maar ja ze hadden in eerste instantie nooit tegen moeten stemmen

   TheSeaCow52TheSeaCow52Maand geleden
 • 1 ding =ZEKER ,RUTTE EN JONGE TREEDEN AF!!!!

  maria lacostamaria lacostaMaand geleden
 • Nu nog iets minder moeilijke woorden en dan had ik het begrepen👍

  Sjoerd GronertSjoerd GronertMaand geleden
  • Nog minder?

   danifilth123danifilth123Maand geleden
 • het is jammer dat er niet word vermeld waarop er bezuinigd wordt binnen de partijen

  Luuk SwinkelsLuuk SwinkelsMaand geleden
 • Beetje raar als je over D66 vertelt dat ze mede verantwoordelijk waren voor de invoer van het homohuwelijk, maar dan toch ervoor kiest om een hetero huwelijk in beeld te tonen. Goede selectie NOS.

  Stefan KonradStefan KonradMaand geleden
 • Ik vind jullie persoonlijke mening prominent aanwezig bij de uitleg van partijen, niet oke!

  Daphne DenkerDaphne DenkerMaand geleden
 • Vanwaar de presentatie in een gevangenis eigenlijk ?

  Jaffa SholvaJaffa SholvaMaand geleden
 • bevestiging van mijn keuze, bedankt voor de heldere uitleg

  Simone BoelensSimone BoelensMaand geleden
 • ik heb alles gezien ik zweer op allah

  JappaJappaMaand geleden
 • Zouden jullie eventueel in de toekomst engelse ondertiteling kunnen toevoegen? Het is fijn voor buitenlandse mensen die willen leren over nederlandse partijen/politiek

  James EJames EMaand geleden
  • @marc mauldan "Het is fijn voor mensen die willen leren over nederlandse politiek" aka ik bedoel mensen die hier niet wonen netzoals mensen hier zelfstandig willen leren over amerikaanse of britse politiek.

   James EJames EMaand geleden
  • Ze leren eerst de Nederlandse taal maar eens. Als ik in polen woon en ik spreek de taal niet kan ik het ook vergeten kwa stemmen. En Nee, ik stem geen wilders of fvd.

   marc mauldanmarc mauldanMaand geleden
  • Ja goeie!!

   xliannexlianneMaand geleden
 • Jeetje, ik heb wel gemerkt dat jullie bij partij Denk heel weinig over hun plannen vertellen dan de aandacht meer schenken naar de achtergrond van de partij en wat niet goed ging....

  S KS KMaand geleden
 • Belangrijke toevoeging bij FVD is wel dat ze tegen de disproportionele en, volgens hun ineffectieve, lockdownregels zijn.

  Mr. HydeMr. HydeMaand geleden
  • Dus alles maar weer open dan?

   SamSam19 dagen geleden
 • Als Belg vind ik dit wel interessant om de Nederlandse partijen te zien

  CassieCassieMaand geleden
  • mag ik jou insta?

   Spow SpowSpow SpowMaand geleden
 • Wauw ben k de enige die met geen een van deze partijen het helemaal eens is... Moeilijk dit 😬

  nienkenienkeMaand geleden
  • heb prc hetzelfde..

   xliannexlianneMaand geleden
 • En waarom sta ik hier niet tussen?

  SpeyedaSpeyedaMaand geleden
  • @Cassie dankuwel voor uw steun, u bent de eerste die gratis geld krijgt van de speyedapartij 🙏🙏

   SpeyedaSpeyedaMaand geleden
  • Dit is briljant

   CassieCassieMaand geleden
 • Mensen met cruciale en vitale beroepen zouden sws voorrang moeten krijgen op alles want immers zij houden Nederland draaiende in alle tijden!

  IcyDragon68IcyDragon68Maand geleden
 • Leuk hoor, negatief praten over FVD verder praten jullie over alle partijen positief. Ook hebben jullie woorden verdraaid...

  NoahNoahMaand geleden
  • Iemand heeft tunnelvisie 😂😂😂

   SamSam19 dagen geleden
 • Waarom die sokken🙄

  Bauke AukemaBauke AukemaMaand geleden
 • Ik snap niet dat geen van de partijen voor digitaal stemmen met digiD is! Dat zou referenda ook zo veel makkelijker maken..

  Chiara de BoerChiara de BoerMaand geleden
  • Het is onmogelijk om betrouwbare software te maken als het gaat om iets zo belangrijk en fundamenteel als stemmen. Hoe weet je dat het getalletje ook klopt? bij papier stemmen kan je 100 keer hertellen om elke twijfel weg te nemen. Bij software stemmen kan dat niet.

   lolmaker777lolmaker777Maand geleden
 • Wou dat ik dit eerder had gevonden. Goeie informatie

  LoveMoonGirl17LoveMoonGirl17Maand geleden
 • Het huidige kabinet maakt er een potje van en maken zich schuldig aan fraude. Niet meer op stemmen, lijkt mij. Wakker worden mensen! Dus geen VVD, CDA, D66 en PvdA trouwens ook niet. De toeslagaffaire zou consequenties moeten hebben. Dat gebeurt blijkbaar niet, dus moet de kiezer het doen!!! Een corrupte en frauderende overheid is erger dan criminaliteit. Of niet soms!?

  RichardRichardMaand geleden
  • stem d66

   Rollo ODRollo ODMaand geleden
 • En sinds 1918? klopt dat wel? (40:07)

  Lukas KeuterLukas KeuterMaand geleden
 • Kunnen wel allemaal gwn ni op SGP stemmen

  Danio VollDanio VollMaand geleden
 • Mooi hoe de NOS weer een negatieve beeld over de PVV projecteert. Terwijl de grootste crimineel Mark Rutte alles weer weg lacht.

  Wim TankWim TankMaand geleden
 • ⚠️⚠️⚠️ Wat valt er te verwachten met negatieve prestatie van de regering en De Rutte hemzelf?!! - Nederland heeft een van de hoogste percentage van burgers dat besmet met Corona virus in Europe. - De armoede met 4% opgegroeid. - De werkloosheid is stevig gestegen - Huurwoning heel veel duurder geworden. - Nog minder huurhuis is beschikbaar. - Weinig koopwoningen. - Geen steun van regering aan de zzp'ers of kleine ondernemers tijdens Corona maatregelen. - Harde maatregelen dat heel veel faillissementen veroorzaakt. - Racistische gedragen en discriminatie zijn gewoon dagelijkse zaak geworden. - door de verkeerde beleid van regering veel studenten hebben hoge schulden. Maar grote bedrijven en rijke groep van maatschappij behoorlijk profiteren van de situatie en de regering. Dit zijn sommige resultaten van deze regering en De Rutte hemzelf als de leider!! Willen jullie dat deze proces nog herhaald worden?!! Dan stem aan de Rutte!!!😨😨

  Aryan persAryan persMaand geleden
  • @Rollo OD van welke cijfers kwam jij naar deze conclusie?!! Realiteit zegt iets anders!! Het klinkt dat jij profiteert genoeg van de Rutte dat komt jij met deze onzin partjes.

   Aryan persAryan persMaand geleden
  • het aantal faillissementen is eig historisch laag op dit moment, mede vanwege de hulppaketten van de overheid

   Rollo ODRollo ODMaand geleden
 • Ten eerste, het is treurig dat NIEMAND het wil hebben over het afschaffen van de mondiale belastingontduiking van multinationals. Het is jammer dat niemand dit als een speerpunt heeft terwijl het al vijftien jaar een belangrijke bron van (gemiste) inkomsten is voor Nederland. Een klein beetje kritisch geluid, door de issues met Thierry Baudet maar kort te bespreken en geen link naar een uitgebreider artikel over de jongeren afdeling is het een beetje een slecht overzicht van FvD of wat ze gedaan hebben met hun zetels sinds ze ze hebben. Dat noemen of stemmers grotendeels laag of hoogopgeleid zijn is ook een beetje elitair. Hoewel het vaak hetzelfde betekend kan je je volgens mij beter in kaart brengen hoeveel de gemiddelde partijstemmer verdiend, dat lijkt me nou net een beetje relevanter. Ugh.. d66 heeft haar oorsprong bedrogen om te kunnen regeren. RIP het raadgevend referendum, en zoals jullie zeggen. Altijd populair geweest onder hoogopgeleide jongeren, maar waarom? Ze hebben letterlijk nog nooit iets voor ons gedaan.

  Jell0zzJell0zzMaand geleden
 • CDA moeten de aarde een beetje netjes achterlaten, maar ze zijn tegen alles wat met vlees vermindering te maken heeft Zou ze toch een tip willen meegeven om de bijbel toch even goed te lezen

  SlayTheSinsSlayTheSinsMaand geleden
  • Partij van de dieren zijn vast allemaal vegetariërs😂 bah bah!

   soinhu foitusoinhu foituMaand geleden
 • Net met Biden blijven de stemlokalen open tot dhr. Rutte heeft gewonnen.

  gogeliegogelieMaand geleden
  • Fuck Mark Rutte!!!

   soinhu foitusoinhu foituMaand geleden
 • Stem gewoon fvd!

  A VA VMaand geleden
  • @A V laten we beginnen met zijn wispelturigheid

   SamSam19 dagen geleden
  • Waarom niet?

   A VA VMaand geleden
  • Nee

   M JM JMaand geleden
 • Dit is briljant

  TorrenaxeTorrenaxeMaand geleden
 • Als de SGP de Doodstraf weer invoert, schilt dat weer voor 't milieu om al die Turken en Marokkanen naar hun takkie takkie land te sturen..

  Lennard OskamLennard OskamMaand geleden
 • Ik ben voor de partij voor de dieren, de PvdA. GroenLinks en op nummer 19 staat het nichte vaan meen vader

  Teun van GlabbeekTeun van GlabbeekMaand geleden
 • Straks is Rutte langer aan de macht dan Putin.

  TintoycarTintoycarMaand geleden
 • Thank you

  A AA AMaand geleden
 • Thanks, dit had ik nodig. Liggen en info krijgen over de partijen

  DoubleDoubleMaand geleden
 • " D66 is altijd populair geweest onder hoger opgeleide jongeren" Die in sprookjes hebben geloofd en van meer invloed van de burger een 180 graden draai hebben gemaakt naar gecentraliseerde macht in door EU DG's. De partij van omvolking en anti blank racisme onder de noemers: white fragility, inclusiviteit, gelijkheid en diversiteit. En dan nog andere ideologieën welke van racistische denkers uit Amerika zijn overgenomen. Snel het referendum afschaffen en de burger buiten spel zetten. Ik weet nog hoe Pechtold een gezin ten gronde richtte toen hij weer een neukertje had.

  youtube naamyoutube naamMaand geleden
NLworld