Artikel 23 | Zondag met Lubach (S12)

15 nov. 2020
531 490 Weergaven

Kinderen moeten zelf leren nadenken en school moet een plek zijn waar je zoveel mogelijk verschillende dingen hoort. Vrijheid van onderwijs zou niet de ouders moeten beschermen, maar de kinderen.
Dit is het twaalfde seizoen van Zondag met Lubach. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Zondag met Lubach, zo goed als nieuws. #ZondagMetLubach zie je iedere week om 21.15 uur op #NPO3 en NLworld. #ZML
Deze video komt uit uitzending 9 van seizoen 12 van Zondag met Lubach. Kijk hier de hele aflevering: www.npo3.nl/zondagmetlubach
www.vpro.nl/zml

Reacties
 • die Pieter Moens lijkt op mijn duim

  Ruben HRuben HMaand geleden
 • Doe normaal!!!

  gmy33gmy33Maand geleden
 • Kunnen we alsjeblieft grondwet wijzigen en geloof gelijk stellen aan het hebben van een hobby !!! .. prima ... maar ik ben verdergaande rechten echt zat .. laten we er mee ophouden !!

  gmy33gmy33Maand geleden
 • Fun fact voor mensjes die tegen homo's zijn in nederland: IN NEDERLAND ACCEPTEREN WE HOMOSEKSUELEN AL DECENNIA'S... Misschien moet je zelf gewoon vertrekken als het je niet bevalt

  Houssain Al ahmafiHoussain Al ahmafi2 maanden geleden
 • Gay

  Ur mom xDUr mom xD2 maanden geleden
 • 6:42 fucking vaag gast, zelfs ik zou beter kunnen spreken

  T. SahinT. Sahin2 maanden geleden
 • waarom doen we mensen niet wetenschap meer dan religie

  danou de liser de morsaindanou de liser de morsain3 maanden geleden
 • Mohammedanisme of (p)islam is VERZONNEN door sheiks of wie dan ook in de 7e eeuw om MACHT te centraliseren. Scheiding van kerk en staat (ook onderwijs) zou kinderen moeten beschermen van religieuze indoctrinatie op school. Er kan geen tolerantie zijn voor een totalitaire ideologie die zich als ''religie'' voordoet en de democratische rechtsstaten wil ondermijnen.

  Rocksparadox From the blocksRocksparadox From the blocks3 maanden geleden
 • 12:08 "Ayn Rand" in de CC vertalen met "Margaret Thatcher"??

  PH10 AD800PH10 AD8003 maanden geleden
 • Dankjewel voor jullie fijne filmpjes. Als Belg denk ik wel eens dat België een apenland is, maar dankzij Zondag met Lubach weet ik dat het bij ons nog best meevalt ;-).

  Els De SmetEls De Smet3 maanden geleden
 • I

  Tije de KockTije de Kock3 maanden geleden
 • Vrijheid van meningsuiting, betekent zelfs dat je volop tegen vrijheid van meningsuiting mag zijn en dat mag zeggen. Je mag er alleen beperkt zelf iets aan doen, daar hebben we wetten en regelingen voor. Je kan bijvoorbeeld een petitie indienen, zoals die 200.000 moslims deden. Dat wordt dan gewogen (eerlijk, in een ideale wereld) en (in een logische wereld) te licht bevonden. Er gaan namelijk belangrijker rechten voor, zoals die vrijheid van meningsuiting, waar de petitie tegen was en zonder welke de petitie niet mogelijk was. Dus helemaal prima zoals dat gegaan is, toch? NIet iedereen hoeft het te begrijpen, zolang ze zich aan de regels houden. En da's maar goed ook. Wat die school deed, past niet binnen de wetten en regelingen. Dus dom van ze. Terecht dat er wat van gezegd wordt en terecht dat het keuteltje wordt ingetrokken. En prima dat mensen dan vinden dat ze dom zijn en prima dat zij nog steeds vinden dat ze dat niet zijn.

  Snoep AnimatieSnoep Animatie3 maanden geleden
 • Het probleem is dat religie en geloofsovertuiging bij jezelf hoort te blijven, het gaat altijd mis als je kijkt naar een ander. Dan krijg je of evangelie, of intolerantie.. Als je een ander wat gaat opdragen of je ergeren aan een ander, dan mag dat dus geen religie worden genoemd. Dat moet je benoemen met wat het is: intolerantie. En er is geen vrijheid van intolerantie. Religie is er om antwoorden te geven op de dingen die we niet weten. Niet om je denkbeeldige vriendje jouw psychische problemen in de schoenen te schuiven en daar dan rechten aan te willen ontlenen. Dat moet toch niet zo heel moeilijk in een sluitende wet te vervatten zijn?

  Snoep AnimatieSnoep Animatie3 maanden geleden
 • 0:19 YKW rn: *WHAAAAAAAAA*

  Rizki PratamaRizki Pratama4 maanden geleden
 • 1 van die imams lijkt op mijn stagaire duits-

  Mxy MoorenMxy Mooren5 maanden geleden
 • moslims houden van vrijheids van meningsuiting. Alleen als het hun uit komt anders niet. Stel hypocrieten. het hele land moet gewoon vol gehangen worden met spotprent van de Islam. leren ze meteen hoe wij in het westen met vrijheids van meningsuiting om gaan. en hebben ze er een probleem mee? rotten ze toch lekker op. wij hoeven ze hier niet hoor.

  Metal VideosMetal Videos5 maanden geleden
 • En daarom geloven verbieden. echt ze verzinnen allerlij onzin omdat het zogenaamd in hun sprookjes boek staat (De Bijbel). wat een zielig gehersenspoeld volk. niet te geloven dit. En daar moeten wij dan als westers land naar luisteren. het is 2020 afschaffen die onzin

  Metal VideosMetal Videos5 maanden geleden
 • Het hebben over gereformeerd onderwijs, terwijl het eigenlijk over de islam en moslims gaat. Maar dat durft Lubach, de programma makers en npo niet te zeggen. Dus dan maar vol de aanval op christenen. Ik ben zelf atheïst omdat ik het überhaupt vreemd vind dat er nog geloofsovertuiging bestaat. De Darwin theorie is geen theorie het is al lang bewezen. Maar vanwege alle geloofsgekkies word dit nog steeds “theorie” genoemd. Het grootste probleem is dat mensen zo bang zijn geworden voor moslims dat niemand het beestje meer bij de naam durft te noemen. Op oa Dumpert worden Marokkanen al “Finnen” genoemd, want als je een Marokkaan een Marokkaan noemt dan word je -weggejorist- het is te triest voor woorden. En het verbod op het beledigen van Mohammed (of tandenfee, is ook verzonnen) komt er gewoon, dat duurt niet meer zo lang. Maar christenen, joden, etc mag gewoon nog steeds beledigd worden. Net zoals nagenoeg elke comedian wel iets in zijn repetoire heeft waarin hij God, Jezus, christenen of Joden belachelijk maakt. Is er geen één die het over moslims of Mohammed durft te hebben op dezelfde manier. Ja Hans Teeuwen, 15 jaar geleden, ook hij kijkt nu wel uit. Dus angst regeert en de politiek doet er vrolijk aan mee.

  Ron HardRon Hard5 maanden geleden
 • Ik denk dat zodra ik leraar ben, ik toch echt meer aandacht aan dit soort dingen ga besteden, net als aan empathie. Mensen moet wat meer denken aan anderen

  Rick BRick B5 maanden geleden
 • Omdat mensen zo erg zijn wil ik gewoon elke dag zo’n cartoon op social media zetten en 1 op de ingang van mijn school te hangen😂 Dat is misschien erg, maar kom op, ze moeten zich wel een beetje aanpassen vind ik. Kost misschien wat tijd, katholieken, protestanten en gereformeerden hebben het ook lang niet kunnen vinden met elkaar

  Rick BRick B5 maanden geleden
 • En wij moesten Ik Mik Loreland kijken waar ik doodsbang voor was.

  TheturtleowlTheturtleowl5 maanden geleden
 • Ga dan lekker naar een andere school. Waarom denken atheisten toch altijd voor gelovigen te moeten bepalen wat zij wel of niet moeten geloven. Dit gaat om christelijke scholen. Zij houden daar hun wereld visie op die school aan. Als je het daar niet mee eens bent, prima, dan kan je naar een niet christelijke school. Niemand verplicht je daarheen te gaan. Maar nee, atheisten moeten wéér de christenen vertellen wat goed is en niet.

  AppelboomAppelboom5 maanden geleden
 • Dus het onderwijs is fucked up maar een lesje burgerschap toevoegen is dan de prioriteit. Duidelijk.

  YordYord5 maanden geleden
 • Maker van de spotprent: Ik wil dat jullie die spotprent niet meer laten zien. Americans: laat spotprent zien, "WaNt hEt iS TegEn OnZe VriJHeiD"

  Elvira JamesElvira James5 maanden geleden
 • Engel in lerenbroek! 🤣😂🤤🤣

  Sander VanierschotSander Vanierschot5 maanden geleden
 • Hoe zit het met het meest noordelijke puntje van Flevoland?

  Kool JiangKool Jiang5 maanden geleden
 • Beste Lubach, verdiep je eerst eens hoe het echt zit en bedoelt wordt en volg niet zomaar de hetze in de media! Je ben totaal niet objectief.

  Reinier SpaanReinier Spaan5 maanden geleden
  • plaatje van Mohammed? Kan iemand mij dat vertellen?!?!

   kolim jonekolim jone5 maanden geleden
 • Mensen moeten gewoon tegen grappen en spotprents moeten gewoon kunnen En homoseksualiteit afwijzen op scholen is gewoon discriminatie. Zo simpel is het.

  joël hoogendoornjoël hoogendoorn5 maanden geleden
 • Wat een zieke ziel ben je Lubach! Tgaat om een bepaalde manier van leven die Allah c.c. van ons verwacht. Via/met de leer van profeet Mohammed v.z.m.h. overgeleverd.. dus verafbeelding zou aanroepen tot verafgoding.. daarom mag profeet Mohammed v.z.m.h. niet afgebeeld worden.. je moet je eerst verdiepe voor je gaat blate en denke dat je met gemene woordenspelletjes moslims belachelijk maakt.. moslims lache je uit.. want zij weten dat je maar wat probeert in je leven denkende dat je t aan t rechte end hebt.. nu geniete van t gratis leve dat je hebt gekrege.. straks de rekening voor je dade..

  Asir KamanAsir Kaman5 maanden geleden
 • De ernst van de zaak is niet het feit dat wij de profeet (saw) als een heilig persoon zien dat niet afgebeeld mag worden, het probleem is dat mensen dit verschil in normen en waarden niet accepteren en vervolgens in de naam van vrijheid van meningsuiting asociaal, onbeschoft en onbeschaafd het meest unaniem geliefde persoon op planeet aarde neerzetten op spotprenten en politiek geladen dagbladen. Mensen die vinden dat het hoort te kunnen zijn dezelfde mensen die tegen uitingen van haat zijn... het hele concept van een geliefd persoon op een onacceptabele manier weergeven in een prent is respectloos en hatelijk in natuur. Je probeert op deze manier een prikkel te krijgen bij de voorgestelde islamitische doelgroep die er alleen is om je zogeheten recht van meningsuiting uit te oefenen. Het is een grens opzoeken, het is onacceptabel. En mensen die deze spotprenten vervolgens verspreiden dragen alleen maar bij aan het probleem, als je mein kampf niet mag toedienen als lesmateriaal mag dit van mijn part ook niet toegediend worden aan de jeugd.

  Karim KahtaouiKarim Kahtaoui5 maanden geleden
  • Dus omdat iemand asociaal is, is dat gronde tot onthoofding? Je mist totaal het punt van deze video, of je doet je best om het te negeren.

   wesley2202wesley22022 maanden geleden
 • Godsdienst is pure waanzin. Leid tot oorlog, haat, verdriet en pijn. Mensen zijn ziek en gebrainwasht. Open je ogen en stop met het verschuilen achter een waanidee

  JorTastic YTJorTastic YT5 maanden geleden
 • Vind het jammer lubach hond

  lk Benlk Ben5 maanden geleden
 • Kinderen die leren nadenken op school, sinds wanneer dan??? En weet je wat het echte probleem is? De vrijheid van mensen want er zijn er altijd die daar misbruik van maken. Oftewel tijd voor een dictatuur!

  Matthé UijttewaalMatthé Uijttewaal5 maanden geleden
  • fundamentele christelijke of islamitische school is, ben je op zoek naar een rel, waar niemand wat mee op schiet

   kolim jonekolim jone5 maanden geleden
 • Hoe durf je! Spongebob is lief

  Eefke PostmaEefke Postma5 maanden geleden
 • Ik wil graag een Hitlergroet brengen mag dat...?

  Cihan ErsoyCihan Ersoy5 maanden geleden
 • Wat ik niet zo goed snap is dat we altijd de groep zien die tegen is en de groep zien die voor is. Waarom laat men nooit de mensen met islamitische roots zien die er tussen in staan? Want deze groep bestaat en is de grootste groep in Nederland. Dat is een groep met islamitische roots maar ze zijn gewoon heel weerbaar. Waarom laat men nooit de moslims zien die zeggen dat ze voor het recht zijn om de profeet te beledigen ook al vinden ze het onsmakelijk. Die groep is heel groot maar die laat de media nooit zien. Ik krijg bijna de neiging om mijzelf aan scholen aan te bieden als gastdocent om eens uit te gaan leggen hoe het ook kan. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar ik denk echt dat Wilders hier gelijk heeft toen hij Farid aansprak op dat hij moslims een slechte dienst bewijst. Jij bent moslim en jij gelooft in Allah en in de profeet. Laat iemand anders doen wat hij wilt. Laat hem naar de hel gaan, laat hem disrespectvol zijn. Je staat hier toch boven als mens en zeker als gelovige. Vreemd dat we een grote groep hebben in Nederland van misschien 90% die het met elkaar eens zijn. Maar dat we altijd die 5% aan de linker kant en 5% aan de rechter kant ophypen en doen alsof die de norm vormen.

  Jo DOJo DO5 maanden geleden
 • Kijk dan waar mensen om zeiken man. Mensen hebben honger in de wereld! Er gaan mensen dood waarvan niemand weet dat ie überhaupt bestaan heeft! Hoe erg is dan een plaatje van Mohammed? Kan iemand mij dat vertellen?!?!

  Cynthia OttensCynthia Ottens5 maanden geleden
 • De wereld is beter af zonder geloof....

  Umad BroUmad Bro5 maanden geleden
 • WAAROM GEVEN WE NIET TOE DAT WE INMIDDEELS BANG ZIJN VOOR. NEE WE GAAN WEER EN AL 30 JAAR LANG BEGRIJPEN HOE ZIJ ZICH VOELEN. Tijd voor eens en altijd aan te geven dat het geloof en de intolerantie 360 graden staat op de onze. We MOETEN weer begrijpen hoe het is om, schei toch eens uit, de linkse indoctrine heeft ook hier zijn werk gedaan namelijk, wij moeten maar dansen naar de pijpen van. Dacht het niet.

  Theo MustertTheo Mustert5 maanden geleden
 • Kinderen moeten zelf leren nadenken maar de beste plek is ECHT NIET de school.

  HarryHarry5 maanden geleden
 • Wauw, als muslim vind ik die bedreigingen onzin en onacceptabel van beide kanten. Ik zou moslims laten herinneren dat dit niet jou land is en als je immigreert naar een land dat je de regels van dat land moet volgen zolang je de vrijheid hebt van godsdienst. Over de cartoons gesproken. Sinds iedereen meningen heeft. Mijn mening is die cartoons zijn niet de de geliefde profeet mohamed (vrede zij met hem) het is de afbeelding van wat iemands mening is over de profeet. En dat zijn twee verschillende dingen. Ik zie een cartoon dat iemand heeft getekend om zijn rechten te beoefenen. En dat is acceptabel. Maar de vraag is sinds wij zijn geïntegreerd en deel uitmaken van de samenleving. Is toch belangrijk dat we samen goed met elkaar omgaan? Nogmaals ik snap dat je je rechten wilt beoefenen, maar doe je dat ook als jou mening gevoelig is voor de geloof van je landgenoten? Dat zijn belangrijkere vragen.

  MuktharMukthar5 maanden geleden
 • Antw op de vraag: Ja, wettelijk mag het inderdaad. Wettelijk mag er ook met jezus en alle andere profeten gespot worden. Owja ook met donkere mensen, maar moeten we dit willen? We hebben ook nog een gezond verstand. En de meeste ook iets van RESPECT mag ik hopen. Begrijp me trouwens niet verkeerd. Bedreigingen, of zelfs vermoorden is absoluut niet goed te praten.

  N AN A5 maanden geleden
 • Misschien moet ik eens een school oprichten waarin ik kinderen leer dat grootschalige bankfraude loont, je vooral veel moet inbreken, rollators moet afpakken en in de sloot moet kwakken, dat verkrachtingen gewoon gezond zijn en niet alleen mannen die vrouwen verkrachten, nee ook andersom, ik wil nog wel een beetje gelijke rechten voorhouden en ik leer ze ook even hoe je goed een pistool en revolver moet gebruiken zodat ze ultiem succes kunnen gaan halen door hen die boven hen staan, gewoon naar de volgende wereld te helpen. Tsja, volgens artikel 23 van de grondwet mag het. (Of ben ik nu iets *te* cynisch?)

  TheRealTrickyTheRealTricky5 maanden geleden
 • Phoee phoeee Wanneer is de volgende aflevering van koning Willy ??

  Hallo ByebyeHallo Byebye5 maanden geleden
 • ... een probleem in zo veel landen. Scholen worden te snel onder een religieuze koepel geplaatst. Even gevaarlijk als wanneer je een school onder een politieke koepel zou plaatsen. Hoe zou jij het vinden als men kinderen naar een "Vlaams Blok"-school zou sturen, of naar een Nederlandse "SP"-school? Zoiets noemen ze dan indoctrinatie. Waarom wordt dat zo niet ervaren met religieuze scholen?

  Stephan van IngenStephan van Ingen5 maanden geleden
  • Had net een discussie met iemand over dit onderwerp. Heel mooi argument, dankjewel Stephan 😊

   ThjeuThjeu5 maanden geleden
 • Hebben we eindelijk afgedaan met het christendom, zijn we weer terug bij af met de Islam

  Mike NijboerMike Nijboer5 maanden geleden
 • Waarom zou je als homofiele leraar les willen geven op een school waar ze tegen homofilie zijn? Een homofiele leraar die solliciteert op vacature als leraar en weet dat het een fundamentele christelijke of islamitische school is, ben je op zoek naar een rel, waar niemand wat mee op schiet

  Mike NijboerMike Nijboer5 maanden geleden
 • Ik wist nii dat montessori bekend was! Maar eyy ik heb op een gezeten

  Mc The fav humanMc The fav human5 maanden geleden
  • Hahaha same!

   Asmr MeAsmr Me5 maanden geleden
 • Ik heb vroeger op dit school gezeten en heb toen moeten nablijven omdat ik het woord "joh" zei. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als ik Jezus zou bespotten. Geen idee wie die docent is, maar hij is gewoon een lul en heeft blijkbaar geen respect voor zijn leerlingen. Waarom maakt hij christendom niet gewoon belachelijk om een pittig discussie uit te lokken met de ouders van die kakkers?

  Vladimir MishkovVladimir Mishkov5 maanden geleden
 • Een libertarische leraar die ayn rand voordraagt zou nooit les geven op een school die door de overheid gespekt wordt

  The right to openly discuss ideas must be defendedThe right to openly discuss ideas must be defended5 maanden geleden
 • De ideale 'wereld' van Lubach is er een zonder gelovigen. Zijn missie. Hij laat tevens zien hoe grof je in die wereld kan zijn / doen.

  Eelco BootEelco Boot5 maanden geleden
 • Een beetje hypicriet om moslims van alle kanten in hun vrijheden te beperken, maar dan zuren dat godslastering men beperkt in vrijheden.

  Peter GraanPeter Graan5 maanden geleden
  • @Peter Graan Kan nog wel door blijven gaan zo, maar heeft weinig zin. Een mooi voorbeeld is de godsdienstenoolog, of recenter nog WO2, miljoenen Joden vergast. Of zelfs nu: de Oeigoeren in China. Als er minder gelovigen waren, waren er minder doden gevallen. Maar dat neemt niet weg dat iedereen vrij mag denken imo.

   Floris HeijeFloris Heije5 maanden geleden
  • @Floris Heije macht geld and land is waar oorlogen voor gevochten worden religie komt niet eens dichtbij. Dat nr1 religie is een fabeltje en dat heeft niks te maken met vrijheden van religie in een land anyways. Geen enkele religie vormt een bedreigi g voor een ander.elke religie heeft verdraagzaamheid en respect voor andere. Polirisatie onstaat door dat mensen verschillen van andere niet wil accepteren. En hen als minder aanduid. Nogmaals vrijheden weghalen van mindergeden van beleving van gun religie is gewoon verkeerd, en jammer dat veel westerse staten springen om nieuwe wetgevingen te introduceren. De staat bemoeit zich veels te veel met persoonlijke leefwijze van mensen.

   Peter GraanPeter Graan5 maanden geleden
  • ​@Peter Graan Ik respecteer je antwoord, want het is en blijft gewoon een gevoelig onderwerp. Op mij zou een afschaffing van de vrijheid niet veel invloed hebben inderdaad. Maar dat wil niet zeggen dat religie verboden moet worden, maar dat het minder belangrijk wordt dan dat het nu is. Zeker in een multiculturele samenleving moeten we juist niet gaan kijken waar in we allemaal precies verschillen, dus het is verstandig om je geloof op de achtergrond te houden. Je mag namelijk al vrij denken en een eigen menig hebben, dus het is dubbelop. Vrijheid van geloof is in Nederland geïntroduceerd als bemiddeling tussen de Katholieken en de Protestanten, maar of het iets heeft uitgehaald valt te betwijfelen, want België is nogsteeds een onafhankelijk land. Als je naar de geschiedenis kijkt is religie de nummer één oorzaak wat betreft oorlog en conflict. In mijn ogen rest er dan maar een optie, namelijk degene die ik al heb genoemd. Maar bijv. ook geen Katholieke of Islamitische scholen meer, want dat veroorzaakt alleen maar polarisatie. Ohja, over de executies; kijk bijvoorbeeld naar Syrië. Kun je meer over lezen bij the Guardian als je zoekt op deze titel "Persecution of Christians 'coming close to genocide' in Middle East - report".

   Floris HeijeFloris Heije5 maanden geleden
  • @Floris Heije sharia wetgeving landen bestaan niet. Meeste hebben overblijfselen van koloniale wetgeving van het westen. Iedereen praar over Sharia alsof ze verstand van hebben, het enige wat mensen denken is extreme vorm van strafrecht dat niet eens van islam komt maar van de torah en de bijbel. Wetgeving van religie is hard nodig, maar dan moet men niet nieuwe wetten maken om deze recht overbodig te maken. In islam was godsdienst vrijheid er altijd. De veiligheid/ vrijheid contracten vanaf de start van islam met ander gelovige, dat ander gelovige hun eigen wetten en regels hebben onder de overheid. Dat de meerderheid van het islamitische rijk zon en vuur aanbidders watrn voor hunderde jaren zegt al heel wat, laat staan de vrijheden die aangegeven zijn in de koran en hadith. Snap dat je er weinig kaas van hebt gegeten.hoe islamitische worden in negative vorm worden gebtuikt, dat totaal anders dan wat het voor islam en muslims betekend is gewoon belachelijk. Waar woorden mensen geexcuteerd ? En wat heeft dat precies met islam te maken. Verschrikkelijk de doodstraf, vind ook dat ze het moeten verbieden, Amerika moet het ook gaan verbieden. Daarnaast niet gelovige overheden en landen, hebben meer onschuldige slachtoffers gemaakt.Jouw argument is zwak omdat aangezien je niet gelovig bent, kunnen vrijheid van religie afgeschaft worden, religies verboden worden, omdat het bij jouw toch geen invloed heeft. Wetgeving is er voor orde, en voor vrijheden te wasrborgen voor iedereen. Klinkt best fascists, juist aks minderheden je niet boeit

   Peter GraanPeter Graan5 maanden geleden
  • @Peter Graan Excuse me? In Sharia landen worden Chistenen en niet gelovigen geëxecuteerd. Wat maakt mijn argument zogezegd zwak dan? Net zoals onthoofden wegens afbeelden van Mo'tje, mensen die hun mening gaan afdwingen bij anderen. Net zoals Trump met z'n fake news, het is alleen echt nieuws als het hem uitkomt. Tevens is de vrijheid van geloof totaal overbodig, want je hebt al de vrijheid van menigsuiting en van denken. Vrijheid van geloof word zwaar buiten de context getrokken, en dat weten de Moslims ook. Meeste weten niet eens waarom vrijheid van geloof is geïntroduceerd...

   Floris HeijeFloris Heije5 maanden geleden
 • Goed punt, vrijheid van meningsuiting werkt twee kanten op. Als moslims iets roepen wordt er gelijk geweend, andersom is het niet wenen moslim dit is (éénzijdige - behoorlijk hypocriete) vrijheid van meningsuiting.

  AllrightAllright5 maanden geleden
 • Beetje tandeloos hoe je de hele Paty situatie bepotelt, wandelend op eierschalen. Het is gewoon verschrikkelijk wat daar in Frankrijk is gebeurd en iedereen blijft er maar omheen dansen. Die man is onthoofd omdat hij een fucking cartoon heeft laten zien, waar gaat het hier over? Te belachelijk voor woorden en dan we het hebben over dat hij misschien niet zo confronterend had moeten zijn? Ga toch gauw weg...

  Ten Thousand LocustsTen Thousand Locusts5 maanden geleden
 • Dit heeft niks met discriminatie te maken maar met bepaalde leefregels

  Daniël HogendoornDaniël Hogendoorn5 maanden geleden
 • Het is al gods onmogelijk om Portugal, Spanje, Frankrijk en Italie normaal te laten functioneren/integreren in de EU, laat staan de Westerse en Moslim cultuur samen te voegen! Letterlijk de goden verzoeken.

  Pedro NapoleonPedro Napoleon5 maanden geleden
 • Waarom hebben we het wel over de Bijbelse verklaringen op gereformeerde scholen, maar niet over al die verplichte gesubsidieerde homopropaganda op o.a. scholen?

  Jan Bas De GrootJan Bas De Groot5 maanden geleden
 • Het klopt wat hij zegt, maar ook Lubach biedt in deze geen oplossing. Want ook al vinden wij (of het meerendeel) dat vrijheid van meningsuiting nu boven alles gaat, zal niemand nog een religieuze spotprent laten zien uit angst om bedreigd te worden. Dus eigenlijk hebben degenen die het niet zo nauw nemen met de vrijheid van meningsuiting toch al gewonnen.

  Rickster8989Rickster89895 maanden geleden
 • Vraag me af wanneer het een keer over d66 kamerleden gaat🤣🤣🤣

  Henkjan SmitHenkjan Smit5 maanden geleden
  • Dan heb je zeker de sketch over Rob Jette niet gezien... Ik weet het, het is een totale nobody, maar officieel zit hij toch echt namens D66 in de kamer. Nog wel als fractieleider.

   TheRealTrickyTheRealTricky5 maanden geleden
 • Wel toevallig dat dit soort dingen op verschillende plekken in europa tegelijkertijd spelen of zou het komen door de media die de zaken ophypt??

  Henkjan SmitHenkjan Smit5 maanden geleden
  • We kunnen zeggen dat het nu populair thema is. Maar de realiteit is dat de media heyvpopulair maakt. Ook dat hele anti muslim hesow laatste 20 jaar

   Peter GraanPeter Graan5 maanden geleden
  • Heel toevallig inderdaad..

   N AN A5 maanden geleden
 • Nu boeit het ze ineens wat er in de grondwet staat

  Henkjan SmitHenkjan Smit5 maanden geleden
 • Valt me wel op dat er geen LHBTI-mensen aan het woord komen in dit stukje over homofobie.

  Several drunk giraffesSeveral drunk giraffes5 maanden geleden
 • Geloof heeft niets te maken met opleiding. 1 + 1 = 2. Al die scholen verbieden. Zo kweken we minder verschillen onder onze kinderen. Je mag niet doden. Ook niet om een cartoon. Anders graag de precieze passage uit de koran die zegt van wel.

  justanotheronedotcomjustanotheronedotcom5 maanden geleden
 • Beperkingen en uitzonderingen op het wet artikel vrijheid van menings uiting is niet zo vreemd als je zou denken. Mein kampf iemand.....

  23e chromosoom23e chromosoom5 maanden geleden
 • Het westen accepteert alleen zichzelf er verder niemand anders! Egoïsten! Lubah zegt het zelf "ze denken dat er een God bestaat" Net als met de christelijke school die in zijn recht staat. Duidelijk geval van God los

  Miriam YahushuaMiriam Yahushua5 maanden geleden
  • @Miriam Yahushua Ik noem je geen Moslim hoor, ik draai enkel de context om. Maar ik begrijp je wel! Polarisatie is gewoon klote, en niemand verdient het om in een categorie te worden neergezet. Meer praten met elkaar, minder verschillen tussen de mensen. Dat maakt het verschil.

   Floris HeijeFloris Heije5 maanden geleden
  • @Floris Heije dus noem je mij maar moslim? Ik pas in geen enkel hokje hier. Aanpassen is moeilijk. Accepteren is moeilijk. Dus voor mij is de wereld opgegeven.

   Miriam YahushuaMiriam Yahushua5 maanden geleden
  • @Miriam Yahushua Dit op basis van jou reactie dat het Westen alleen zichzelf zou accepteren. In de meeste landen waar de Islam de populairse geloofsovertuiging is worden Christenen en niet gelovigen vervolgd en vaak afgemaakt. Als jij aankaart dat het weer een "duidelijk geval van God los" is, dan kan ik even goed zeggen "oh, het is weer een Moslim, hoor". Punt is: no matter where you go, je zult je moeten aanpassen aan de omgeving. Doe ik ook als Nederlander in België.

   Floris HeijeFloris Heije5 maanden geleden
  • @Floris Heije waar slaat dat nu weer op dan

   Miriam YahushuaMiriam Yahushua5 maanden geleden
  • Is dat erg dan? Ik mag toch ook geen bier halen in Saudi Arbië...

   Floris HeijeFloris Heije5 maanden geleden
 • Chriselijke school staat in zijn recht. Niet alleshoeft geaccepteerd te worden. Als ouders dat niet willen doen ze hun kind maar naar een andere school. Christelijke Waaarden en Normen zijn dat. Man is Man en Vrouw is Vrouw

  Miriam YahushuaMiriam Yahushua5 maanden geleden
  • @Miriam Yahushua Kim is niet een representatie van alle Nederlanders???? Zowel gelovigen als niet gelovigen stoppen mensen in hokjes, want zo werkt de mens nou eenmaal. En tuurlijk ben je vrij om te denken en vinden wat je wilt, maar het gaat hier over onderwijsinstellingen die door de overheid gefinancierd wordt. We hebben als Nederlanders door de jaren heen bepaald wat we wel en niet goedkeuren en dit is vastgelegd in de grondwet. Dus het gaat hier helemaal niet om het wel of niet uitbannen van geloof, je behoort je gewoon aan de regels te houden. En 1 daarvan is dat je iedereen als een gelijke behandeld en niet discrimineert. Dat doen deze scholen wel, dus daar mogen ze best op aangesproken worden. Als jouw persoonlijke ideeën zo ver afwijken van het algemeen geaccepteerde dan moet je je misschien afvragen of je zelf moet veranderen, ipv in een hoekje te staan huilen dat niemand je aardig vind. Als je mensen discrimineert zul je te horen krijgen van mensen dat je een eikel bent, dus deze scholen moeten niet zo schijnheilig en zielig doen en een keuze maken: of je aan de wet houden, of accepteren dat niemand je aardig vind.

   ‘Myrthe‘Myrthe5 maanden geleden
  • @‘Myrthe ten eerste bestaat neutraal opvoeden niet. Word tijd dat dat erkent wordt. Je kunt niet verwachten dat mensen alles maar doen doe hun opgelegd worden. Persoonlijk zie ik dat mensen zo gebrainwashed zijn en in hokjes denken dat als men anders denkt je vaak nergens bij mag hier. Persoonlijk wil ik ook nergens bij horen en pas niet in een hokje. Heb je de eerste reactie van Kim gelezen? Veel mensen reageren zo. Terwijl de bijbel niet het eerste boek was en ook niet het laatste. Volgens Kim hoort iedereen die in God geloofd in een gesticht. Dat bedoel ik dus.

   Miriam YahushuaMiriam Yahushua5 maanden geleden
  • @Miriam Yahushua Klopt school is geen baas in de opvoeding, toch gaan deze bijzondere scholen wel uit van hun eigen waarden (was hun recht is) en voeden de kinderen op een bepaalde manier op, ipv dat zij de waarden van de grondwet (en daarmee neutraal) uitdragen: namelijk discriminatie op welke grond dan ook mag niet. Daarnaast wordt in Nederland helemaal niets gedaan om geloof uit te bannen, waar zie jij dit gebeuren? In NL ben je vrij om te geloven en om dit geloof uit te dragen. Je mag naar de kerk of de moskee of de synagoge, daar ben je vrij in. In Nederland kan je je zelfs aansluiten bij een religieuze politieke partij, ondanks dat ook dit ingaat tegen de scheiding van kerk en staat. Zolang religieuze scholen gefinancierd worden door de overheid (waar dus die scheiding van kerk en staat zou moeten bestaan) behoor je je aan de grondwetten te houden, dus nee, je kan niet zomaar zeggen dat je homoseksualiteit actief afkeurt en mogelijk kinderen hierom weigert, dat is in strijd met artikel 1.

   ‘Myrthe‘Myrthe5 maanden geleden
  • @‘Myrthe het probleem is dat in Nederland alles op alles gezet wordt om geloof uit te bannen. Vrijheid van mening en dan ook normen en waarden. Maar dat laatste zijn de meeste Nederlanders vergeten. Het gaat erom dat ouders HUN kinderen opvoeden. Als jij je kind naar een internaat stuurt Oke. Maar verder is de school niet de baas in de opvoeding.

   Miriam YahushuaMiriam Yahushua5 maanden geleden
  • Maar dat is nou juist het probleem, het gaat op school niet om de ouders, maar om de kinderen die daar dag in dag uit sociale interacties hebben en dingen leren. Je kan niet in één adem zeggen dat homoseksualiteit afgekeurd mag worden én dat kinderen een veilige leeromgeving geboden moet worden. Als een deel van je identiteit afgekeurd of zelfs veroordeeld wordt dan is dit niet veilig. Deze dingen gaan niet hand in hand, dus moet er een keuze gemaakt worden. Artikel 1 or Artikel 23, want beiden kan niet.

   ‘Myrthe‘Myrthe5 maanden geleden
 • Like als je uit ZWOOLLLLEEE komt

  DreamyDreamy5 maanden geleden
 • Het is wel ironisch aangezien artikel 1 van de grondwet zo ongeveer letterlijk in de bijbel staat.

  Noah WattelNoah Wattel5 maanden geleden
 • Te makkelijk. Leiders met een atheïstisch wereldbeeld hebben in de geschiedenis voor grote volkerenmoorden gezorgd. Denk aan Lenin, Stalin, Mao Zedong etc. Daarnaast heeft iedereen een wereldbeeld dus ‘neutraal’ onderwijs bestaat niet

  Jan Marten BakkerJan Marten Bakker5 maanden geleden
  • Het grote verschil is dat die daden niet in naam van het Atheïsme zijn gepleegd, daar atheïsten geen echte club zijn. Ze delen alleen de mening dat een entiteit als God niet bestaat. De Katholieke Kerk daarin tegen heeft echt uit naam van de kerk zelf (of met misbruik van God's naam door te stellen dat God het zo wil) ook voor grote volkerenmoorden gezorgd. De namen die jij noemt hebben uit naam van "Het communisme" gehandeld, wat a) al niet klopt want wat ze deden had met communisme niets te maken en b) comminisme is geen religie of levensovertuiging, maar een puur economische filosofie. Ik weet waar je op doelt, maar je argumentatie is dus verkeerd. Atheïsme zelf heeft geen enkele filosofie, en buiten de overtuiging dat God niet bestaat ook geen enkele overtuiging of niets, maarbij het niet bestaan van God ook nog maar de vraag is of het echt een "overtuiging" is omdat daar ook nog per atheïst kanttekeningen bij te maken zijn. Bovendien wordt ik af en toe wel eens moe van steeds het "vloek niet op ons kijk hoe .... het doet".... We kunnen niet alles wat mis is in 1 sketch benoemen en vindt ik dit citaat uit Game of Thrones ook erg pakkend "His sins do not pardon your own"". Het feit dat er dus mensen zijn met een sterk atheïstische overtuiging die de meest verschrikkelijke dingen op hun naam hebben staan (hun eigen naam, niet op naam van het atheïsme omdat het geen groep is, zoals bij religie in principe wel het geval is) praat niet goed dat binnen het geloof homoseksuelen worden gediscrimineerd. Niet dat er geen atheïsten zijn die homofoob zijn, maar het atheïsme heeft hier geen leer over en iedere atheïst maakt dus zijn eigen afweging. Binnen de kerk baseert men zich op de bijbel (met name op Leviticus 20:13 geloof ik... Ja, oude testament, maar de psalmen die ik bij katholieke diensten hoor staan ook in het OT). Het atheïsme heeft geen equivalent van de Bijbel, geen kerk, geen leer, geen profeet, niets. Atheïsten maken dus ieder individueel hun afwegingen en moeten dus ook individueel beoordeeld worden. In ieder geval als het op geloofsovertuiging aankomt. Nu zijn er wel verbonden die tegen geloof strijden, maar dat heeft niets met atheïsme zelf te maken. Atheïsme schrijft niets voor. En je mag gelovigen niet over een kam scheren, maar wat Lubach aankaart wordt wel vaak vanuit het geloof gedaan. Atheïsme is geen geloof geen idialisme geen groep niets, dus atheïsten over een kam scheren is net zo onzinnig als een betoog houden over mensen die geen bananen lusten.

   TheRealTrickyTheRealTricky5 maanden geleden
 • 'Vrijheid van Geloof' betekent dat het je vrij staat om te geloven wat je godsdienst je leert; het geeft je NIET de vrijheid om te HANDELEN naar wat een godsdienst mogelijkerwijze sommeert. Dat je mag *denken* betekent niet automatisch dat je ook mag *doen*.

  PPvDPPvD5 maanden geleden
 • Ik kon 'm niet afkijken...... teveel BS..... da's ook dodend

  George LucasGeorge Lucas5 maanden geleden
 • Op school hoor je te leren over verschillen, de wereld, en mensen die anders denken dan jij. Dat ga je namelijk in je leven tegenkomen. Geloof bijbrengen doe je maar lekker thuis. Volledig met Arjen eens. "School zou niet de ouders moeten beschermen, maar de kinderen." En zo is het.

  DenzDenz5 maanden geleden
 • hoe kan mohammed de profeet zijn???????varkensvlees is onrein en HAM is 37 procent van zijn naam....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  m kaqssm kaqss5 maanden geleden
 • dus op 1 katholieke school zitten islamitische gelovigen, maar op 1 islamitische school mag je niet katholiek zijn......mmmmmmmmmmmmmm

  m kaqssm kaqss5 maanden geleden
  • op deze school zitten er wel moslims maar zat voorbeelden waarbij ze worden geweerd...de scholen mogen kinderen weigeren op basis van geloofsovertuiging want art 23...

   glow in the darkoglow in the darko5 maanden geleden
 • Haha dat van Groningen en Overijsel wist ik niet, het zit mij nu ook dwars. Ik heb wel op school geleerd dat als Nederland Noord Brabant & Limburg aan Belgie schenkt, dat het gemiddelde IQ in beide landen zal doen toenemen.

  Ivy KingIvy King5 maanden geleden
 • Hij is echt boos (en terecht).

  Marcel van DrielMarcel van Driel5 maanden geleden
 • In het Yugoslavie van Tito ging een het decenia lang goed, een samenleving met Moslims en Christenen. En toen in de jaren 90 ineens niet meer, met zelfs een genocide tot gevolg. Onder Brits bewind was groot-India een samenleving met Hindoes en Moslims en misschien ook wat Boedhisten, maar toen India onafhankelijk werd gingen Moslims en Hindoes in apparte landen wonen. Nu zeg ik zeker niet dat dat allemaal door Moslims komt, maar wel dat verschillende religies niet goed een samenleving vormen. Religie in het algemeen maakt een samenleving niet bepaald makkelijk. Niet zo heel lang geleden konden katholieken en protestanten ook niet met elkaar overweg, dus gingen we meer aan de andere kant van een rivier wonen. Sjiieten en Soenieten kunnen elkaar ook niet luchten. En al die religies maar beweren dat ze zo vreedzaam zijn. Ja, ja!

  Einstein XEinstein X5 maanden geleden
  • De religies die je hier benoemd zijn wel vreedzaam, maar de MENS is verre van perfect. Ook niet in zijn/haar geloofsovertuiging.

   N AN A5 maanden geleden
 • Lubach durft het probleem nog steeds niet echt te noemen. Het probleem zit in de islam met zijn primitieve volgers.

  19tuureluur8619tuureluur865 maanden geleden
 • Divide'and'conquer. We gaan weer lekker roddelllllleee over de blanke christenen de marokkanen en natuurlijk mensen wijs maken dat je vrijheid niet thuis krijgt ...maar op school vind...waar je gehersenspoelt en je jeugd verkr acht word🤦‍♂️ OooooooyyyyVeeeeeeyyyyy applaus voor Lubach 🤭 Kom met 6miljoen km/ph naar g oyimtv . Tv om de waarheid te achterhalen van deze gerafineerde praktijken, die zij al jaren lang op ons uitoefenen. Search ,who runs media Prettige avond👊👋

  mik bmik b5 maanden geleden
  • G oyimtv .tv search europa . the last battle. Daarna praten we weer een keertje verder ... als je op zijn minst intelligent genoeg bent ,om de spatie tussen mijn woorden te verwijderen 🤭 de joodse filter op deze media site vind de waarheid niet zo fijn om te exposen 🤭

   mik bmik b5 maanden geleden
  • @kimi4life hoop dat jij gelijk hebt👌👋

   mik bmik b5 maanden geleden
  • @kimi4life we zullen zien wie er niet goed is bij zijn hoofd .. we leven op dezelfde wereld 👌👊👋

   mik bmik b5 maanden geleden
  • @mik b je bent niet goed bij je hoofd.

   kimi4lifekimi4life5 maanden geleden
  • @kimi4life je begrijpt het niet ,omdat je achter loopt op de feiten ... daar hebben de meeste mensen last van ... kijk maar om je heen ,naar het mondkapjes niveau. Gooi je tv en alles wat daarmee te maken heeft weg ... dat scheelt al de helft. Alle media gaat door een joodse filter ... als je geen jood bent ... waarom kijk je naar die mensen ..? Dat volk kijkt zelf absoluut geen tv ,waarom zou je ze vertrouwen ..? Fijne dag 👊👋

   mik bmik b5 maanden geleden
 • Oooooooooooyyy Vvvveeeeeyyyyy ik zit lekker met mijn hand in Lubachs kontje te graaien ... ik gebruik hem als mijn handpopje en laat hem zeggen ,hoe jij zou moeten denken 🤭 G oyimtv . Tv search ,who runs media. Fijne avond👋

  mik bmik b5 maanden geleden
 • Nog even genieten van Lubach nu het nog kan! Mis hem nu al! :=(

  Gloria WanGloria Wan5 maanden geleden
 • Dit is journalistiek. Wereldklasse.

  robvdentrobvdent5 maanden geleden
 • nee Lubach, dat los je wel op door een afbeelding van Mohammed op de NPO te laten zien. Het is zelfs de kerntaak van de NPO om dit 120.000 medelanders duidelijk te maken.

  BaytepBaytep5 maanden geleden
 • Slob zei toch niet of hij het wel of niet eens was met zulke verklaringen van scholen? Hij zei in dat fragment dat wat die scholen doen een grondwettelijk recht is. Wat het ook is. Da's eerder een constatering van een feit dan een mening, lijkt me.

  SemSem5 maanden geleden
  • @Sem Graag gedaan. Daarnaast zei Slob nog iets wat volgens mij nog veel problematischer is, namelijk dat deze scholen vrij zijn om homoseksualiteit af te keuren maar dat ze wel een veilig leerklimaat moeten bieden. Volgens Slob gaat dit blijkbaar wel hand in hand samen, terwijl wetenschap en persoonlijke verhalen toch echt uitwijzen dat afkeuring van homoseksualiteit op school GEEN veilig klimaat voor homoseksuele kinderen creëert

   ‘Myrthe‘Myrthe5 maanden geleden
  • @‘Myrthe Dank je voor de toelichting, aangezien ik idd niet de rest van het debat gezien heb.

   SemSem5 maanden geleden
  • Als je de rest van het debat had gezien zegt hij dit wel degelijk. Hij is het ermee eens dat scholen hun grondwettelijke recht uitvoeren waarmee ze hun eigen onderwijs op deze manier invullen. Daarmee is hij het dus eens met de identiteitsverklaringen en de inhoud daarvan.

   ‘Myrthe‘Myrthe5 maanden geleden
 • Vraagje aan Lubach vb: wat als jij door 3 mannen word verkracht en naakt foto's en video's van je gedeeld worden valt dit ook onder persoonlijk censuur ?

  ko aoko ao5 maanden geleden
 • Wat een disrespect dit Lubach, dikke middelvinger voor je . Geen respect voor geloof. Zogenaamd zo proberen te normaliseren rare gast dat je bent. Poppetje van de media. Ban Arjen tubach!

  ko aoko ao5 maanden geleden
 • Iemand vermoorden voor een tekening van een sprookjes figuur

  M HM H5 maanden geleden
 • Religie is een van de tumors van onze samenleving, zowel Christendom als Islam. Heel veel mensen bedoelen het goed begrijp me niet verkeerd, maar waar religie is zal er altijd radicale religie zijn en uit radicale religie is nog nooit iets goeds voortgekomen...

  Peter R. DiepvriesPeter R. Diepvries5 maanden geleden
  • Jouw reaktie is extreem radicaal. Laat mensen geloven wat ze willen. Radicalen heb je overal. Atheisten zijn de grootste moordenasrs in de geschiedenis.

   Peter GraanPeter Graan5 maanden geleden
 • Azarkan heeft gelijk ze horen het gewoon te behandelen

  Furkan AydinFurkan Aydin5 maanden geleden
 • 'Waarom gaat het opeens over de gristenen'

  Hudanur ÖztoprakHudanur Öztoprak5 maanden geleden
 • Timing van die petitie is ongelukkig maar ze mogen een petitie starten dat is hun recht. Dat sommige er niet mee eens zijn is een ander verhaal. Bij sommige religies is het wel strafbaar om ze Negatief te stereotyperen dmv afbeeldingen of tekst.

  Abcd AbcAbcd Abc5 maanden geleden
  • Binnen de islam is het überhaupt verboden de profeet af te beelden, noch in spotprent vorm, noch in de vorm van een voetstuk. Islamitsche schilders die toch op een of andere manier de profeet in een schilderij toonden hebben om die reden altijd zijn gezicht gesluierd. Deze cultuur botst niet zozeer met de vrijheid van meningsuiting, maar meer met de cultuur van spotprenten in zijn algemeenheid, waar de hele Europese historie mee volzit, zelfs toen democratiën hier nog non-existent waren en ook met de cultuur dat binnen de christelijke geloofsovertuigingen de heiligen vaak met afbeeldingen geëerd zijn. Het is dus zoeken hoe wij onze cultuur van alles afbeelden in zowel verering als in spotvorm in ere kunnen houden, maar ook op een of andere manier in het respect voor de islam en de andere cultuur die daarachter hangt. Op zich lijkt dit een padstelling, maar als zowel moslims als niet-moslims beiden de hakken in het zand zetten komen we er sowieso niet uit. Je hebt inderdaad gelijk dat ze het recht hadden de petitie op te stellen, maar anderen hebben het recht hier boos over te zijn en dit als respectloos te stellen gezien de timing van de petitie. Ik moet de moslims die deze petitie steunen wel 1 ding vertellen wat ze niet leuk zullen vinden. We hebben jaren gestreden om het artikel dat godslastering strafbaar stelt uit de wet te krijgen. Belediging van de profeet valt ook onder godslastering. En hoewel het bij de afschaffing van dit artikel misschien vooral over de God gaat die de Christenen aanhangen, maakt dat voor de verwijdering van het artikel niet uit. Het strafbaar stellen van het beledigen van de profeet zal dan ook het strafbaar stellen van het belasteren van Jezus, God en nog val vele andere geloven weer invoeren. Dat zie ik dus echt niet zo snel gebeuren. Dit is namelijk echt een situatie waar het vaak misbruikte spreekwoord "Gelijke monniken, gelijke kappen" eens een keertje wel opgaat. Voor de wet is er namelijk geen "Christendom" of "Hidoeïsme" of "Jodendom" en dus ook geen "Islam", maar alleen maar "religie" en daar valt alles dus onder. En wetten die voor het ene geloof tellen, tellen dus ook voor de andere. En daar we besloten hebben dat "God" en "Jezus" niet in het strafrecht thuishoren, houdt dat automatisch in dat "Allah" en "Mohammed" dat evenmin behoren. *Dat* is wat gelijke behandeling inhoudt, en het beledigen van Mohammed strafbaar stellen en van Jezus niet, dat zou voorkeursbehandeling zijn wat onder discriminatie valt. Positieve discriminatie is nog steeds discriminatie en dus ook in strijd met artikel 1. Dat alles bij elkaar welbeschouwd hebben ze nog steeds het recht om de petitie op te stellen, maar loopt deze toch tegen een grondwettelijke barriere op.

   TheRealTrickyTheRealTricky5 maanden geleden
 • We begonnen met reformatorische scholen en gaat het over Mohammed cartoons...

  Abcd AbcAbcd Abc5 maanden geleden
 • Volgens mij is artikel 111 wetboek van strafrecht nog steeds van toepassing. Antisemitisme en negatieve stereotypering van joden is ook niet toegestaan. Voor het een mag je van alles zeggen en doen en het ander niet, niet bepaald vrijheid

  Abcd AbcAbcd Abc5 maanden geleden
 • Ik heb toch ook niet de vrijheid om mensen in mijn huis op te sluiten. Als vrijheid de vrijheid van andere beperkt is het het niet waard.

  Seagull officialSeagull official5 maanden geleden
 • Maar... waarom zou je zelfs een SPOTprent maken? Wat nou... als we het gwn niet doen? 😐 Vrijheid van meningsuiting allemaal goed en wel maar je weet dat er reacties komen op open meningen. Moord moet het absoluut niet zijn maar "gezeik" is vanzelfsprekend. Y'all reaching als je persee zo graag spotprentjes wilt maken van iets wat duidelijk gevoelig ligt 🐸☕🤡. Spot toch gwn met jezelf.

  JustdegeJustdege5 maanden geleden
  • Spotprenten zijn letterlijk al 2000 jaar onderdeel van vrijheid van meningsuiting??? Het is een manier om je te uiten over bepaalde onderwerpen en dit is iets wat kinderen gewoon bijgebracht moet worden, ze moeten leren hoe je die spotprenten leest en dat je ze tegen kan komen. Zeggen dat we ze maar niet moeten gebruiken is een beetje makkelijk. Je kan ook niet verwachten dat mensen niet meer sarcastisch zijn. Spot hoort nou eenmaal bij hoe mensen met elkaar communiceren.

   ‘Myrthe‘Myrthe5 maanden geleden
 • overal in alle lagen van de bevolking zoeken mensen met opzet elkaar grenzen op, negeren de signalen van geweld en als het fout gaat wijzen ze telkens naar de minderheden, maar die zijn zo klein dat we het hebben over een naald in een hooiberg. Er zijn nog geen half miljoen moslims in Nederland en die zouden een gevaar zijn voor de resterende 17 miljoen. Waar hebben we het over? de gehele economie werkt zo. Het is ook echt tijd dat meer dan de helft van de wereld bevolking gereduceerd wordt. Wij zijn zelf niet in staat om oprecht, moreel te handelen, we zullen altijd een ander willen krengen, een voordeel behalen, mensen gezichtsverlies laten lijden, denigeren etc etc etc etc etc Wij zijn het zelf en dan gaan we selectief wijzen met de vingers, maar waarschijnlijk zitten we zelf op die plekken dat we misbruik maken of onze ouders werken op die plekken en maken misbruik. Daarom is ook operatie hyperdrive gestart, men beseft dit niet omdat ze op corona gefixeerd zijn, maar onder tussen worden alle mensen kwantum gemapped, pre crime wordt ingebracht, etc etc etc etc etc etc we worden in deze tijd op al onze geestelijke en lichamelijke defecten gescanned. Dan kan men daadwerkelijk mensen gaan besturen, genezen, opruimen. 1 regio voor de mensen die goedgekeurd zijn, een ander regio voor de twijfel gevallen en een ander regio voor de hopenloze. We zijn er nog lang niet, dit is pas het begin. Straks wanneer het begint te vriezen, zullen de corona slachtoffers ineens weer een nieuwe piek krijgen en we in een volledige lockdown moeten, dat is wel gemakkelijker als het vriest, dan willen zwz veel mensen thuis zitten.

  Groftick BrandGroftick Brand5 maanden geleden
  • @Erik Jij hoopt, lol wie ben jij om voor een ander te hopen, lol de nieuwe moraal ridder? gtfo clown. Ik ben enkel verantwoordelijk voor wat ik typ niet voor wat jij begrijpt of suggereert , lol, succes.

   Groftick BrandGroftick Brand5 maanden geleden
  • Ik hoop voor je dat je even niet toerekeningsvatbaar was toen je dit schreef.

   ErikErik5 maanden geleden
 • Van lodenstein college amersfoort lmao

  mistyclawmistyclaw5 maanden geleden
 • Als ik Jezus teken die een varken neukt, wil niet zeggen dat hij allah neukt het is maar wat je er zelf van maakt, 😂

  The TouristThe Tourist5 maanden geleden
 • Scholen zijn bedoeld om feiten te leren, geen meningen. Laat mij een deuntje spelen op 's werelds kleinste viool. Amen, iedereen.

  SupertransistorSupertransistor5 maanden geleden
  • @Supertransistor Daar ben ik het helemaal met je mee eens. Helaas worden de meningen inderdaad zowel op school als thuis (en omgeving) als feiten neergezet. Gelukkig zijn er nog een aantal mensen die wel rationeel kunnen denken en het verschil zien.

   Bruhhhna -Bruhhhna -5 maanden geleden
  • Inderdaad, en dus niet zomaar dingen gaan wijsmaken. Mensen tegenwoordig zijn er erg bij gebaat te leren dat een mening een mening is, geen feit. En ook leren om die dingen beschaafd over te brengen, zie veel te veel mensen die schreeuwen of er op los timmeren om hun mening duidelijk te maken

   SupertransistorSupertransistor5 maanden geleden
  • Maar thuis wordt de kinderen al een mening opgelegd door hun ouders. Waar krijgen kinderen dan de mogelijkheid om te begrijpen wat er in de wereld gebeurd als in de eigen leefomgeving geheid al een mening voor ze wordt klaargezet? Ik denk juist dat op scholen óók naar meningen geluisterd en deze ook uitgelegd moeten worden.

   Bruhhhna -Bruhhhna -5 maanden geleden
  • Inderdaad. En als dat (nog) niet bereikt kan worden, moeten de kinderen beslissen met welke mening ze zich het prettigst voelen.

   Trains potterTrains potter5 maanden geleden
 • Uhm volgens mij was het geeneens Mohammed......wat dafuq

  ArieDeBeruchteBouwmanBevruchterArieDeBeruchteBouwmanBevruchter5 maanden geleden
NLworld